Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Sunday, May 31, 2009

aduhhhhhhhhhh..

0 komen
Aku ngah semangat nk update blog ni,
tetibe xleh nk upload gambar lak pulak.
Geram jer nih, bikin hati gua panas nih!!
MyEm0.Com

Nampaknye, aku hutang la dulu yer entry aku g tesco tu.
Tengok la esok ke luse, klu da leh upload gambar.
Da lewat malam da ni pun,
Aku nk tido dulu la yer!
MyEm0.Com
Nite all....

Saturday, May 30, 2009

Sluuurrrpppp!!!

2 komen
Entry kali ni pulak,
pasal entry makan2 ye. mummy fini, tolong tutup mate anda..
anda masih dalam pantang!!hahahahhahahaa


pas balik dari umah fini, kteorg pun singgah la Tesco Damansara utk makan hot&roll yg ika & fini addicted sgt tuh. Sementara tunggu tu, wajib la snap picture utk jadikan bukti kat mummy fini yg kteorg pegi berpoya2 kt hot&roll nih.bukti yg kteorg da pegi rase hot&roll nih.
Kak, Chicken & Cheese kasi 4 !!!!

siapp!!!!

Kami beli bungkus jer, sbb kami nk makan dekat Kedai Makan Thailand dulu.
Aku order...LAKSA TOM YAM

Lepas tu, baru makan hot&roll..

pehhhhhh, SGT2 SEDAP ini tomyam!!! mmg terangkat abis la rase dier. licin la aku makan dek kesedapannyer. tgk ler mangkuk tu, tinggal kuah jer!! berjam2 gak la kteorg bertapa kt kedai tomyam nih. Dalam kul 8.30 malam baru la gerak balik, hantar liza balik sg.buloh, pastu nana kt Uitm Shah Alam, then aku terus lik putrajaya sbb aku takot nk dok umah sg.buloh tu sorg2...hehhehehehe
=============================
anyway, aku happy sgt2 arini sbb dapat jumpe membe2 sekolah ni balik. Hope dapat hangout lagi pasni,k???tp ika kene la bawak adlin& adlie skali la yer..nk tengok baby ika jugak!!!

Baby Lissa

5 komen
BABY TENGKU TIARA MELISSA

Seperti yang dijanjikan, aktiviti aku arini adalah g umah fini utk peluk cium baby lissa. Semangat ni nk pegi, lagi semangat bile taw ika pun nak join sekali. wahhh, makin ramai ler kaum kerabat yg pegi umah mummy fini. kire cam reunion jugak la kan! Mule2, ika kate lyana nk ikut, tp die da tunggu kul 3 petang kt denai alam da. Memang janji nk jumpe kul 3 petang, tp so sorry lyana sebab liza abis keje kul 2 petang lak arini, pastu nk g amik nana kt Uitm Shah Alam lagi. Sian lyana. Sorry byk2,k?

geng time sekolah : aku, nana & liza
(gambar wajib kalau kua b3)


yeee...ni mummy fini with baby lissa...sgt vogue walaupun dalam pantang okey!!! fini, tolong r pakai stokin, kteorg lak yg seriau tengok mummy fini ni lari2 naik tangga & xpakai stokin. ehh, baru 20 hari pantang ye. Jangan lasak sgt! Bentan kang bau taw...hehehhehehe.

Aku+baby lissa, Liza, Ika, Fini, Nana
kawan2 time sekolah...
2 sudah kawen , 3 lagi masih tunggu org masuk meminang..
hehehehhehehe


Selain aktiviti cium peluk baby lissa, kami bergossip lerr..macam2 cite la yg kluar, sebab ika ni da ade 2 org anak da, amik petua la kt die kan.. mane taw pasni aku lak yg kawen ke kan!! amiinnnn....
hahahhahahahaha
===================================
Seterusnya kami pergi..................................
next entry please!!!!

kaler ape erkk?

3 komen
Malam tadi de discuss ngan mak aku pasal tema baju raye tahun nih..
yea, memang awal lagi, tp memandangkan kami nk seKALER, maka kene la hantar awal2 supaya bju tu siap sebelum HARI RAYA. kteorg penah hantar kt mak cik ni utk baju cekelat tahun 2007 yg gambar bawah ni. Pas raye baru ler baju ni siap!!! sebab tu gambar ni kteorg amik kt studio, da abis raye baru leh melaram ngan baju raye ni. Lepas je peristiwa tu, terus xhantar baju lagi da kt mak cik tuh..


fenin ler ini kepale mau pikir nk kaler ape. aku ingat nk ler baju yg kaler lain sikit tahun ni kan. Mak & kakak aku nk kaler purple, adik aku nk kaler 'pink'?heyy, nk ke ayah & abg aku pakai kaler pink??auuwww auwww..jer nnt!!hahahahha


Ni baju tahun 2008 (tahun lepas)

time ni, baju perempuan sume ditempah, yg lelaki dibeli siap kt Jalan TAR. Sebab takut xsempat siap baju kalau hantar sekali banyak. sebab tu, kaler baju adik aku lain kaler die sbb xde saiz kecik uk budak kecik tuh.

Next week, da plan utk g cari baju raye!! yeayyy, xsaba nk pilih baju utk raye tahun ni...korg pun beli awal2 taw....hehehehhe

Selamat Pagi

0 komen
Morning all....
bosan la pulak pagi2 ni, da la tinggal sorg2 pulak tu. sume da gerak balik Kampong kul 9 pagi td. Cite kt tv pun sume bosan2 jerw!ape nk buat pun xtaw, ngah tunggu jam 2 jer ni utk siap2 g umah fini...hurrmmm...

so, bangun...cuci muke, gosok gigi MyEm0.Com beli ns.lemak favourite aku, then update blog...
nk cite ape pun xtaw..MyEm0.Com

Friday, May 29, 2009

Yeayy!!

8 komen
hye guys...aku da balik sg.buloh
Rase cam da lame je xbalik sini, mane taknyer da 2 minggu aku g sabah ari2. Aku gerak lik dari ofis, sharp kul 5 petang td. Konon2 xnk sangkut dlm traffic jam la kan. Sharp kul 6 petang aku sampai umah..Sesampai je kt umah, aku terus suh mak aku masak banyak2, aku ngah kebulur!!! adoooi, skrg ni pn ngah tunggu mak aku siap masak (bkn nk tolong aku nih!), sambil tunggu mak siap masak, aku update blog dulu ler...

Esok, dorang ni sume kecuali aku balik kampong ayah kt Johor. Aku xikut sebab ari2 da 2 minggu xde kt ofis, klu nk amik cuti isnin ni, agak keterlaluan la pulak kan? mau kene parang ngan org yg kene ganti aku nnt. Batalkan saja niat utk cuti yer!! kumpul2 cuti utk jalan2 nnt...hehehhehe


Gmbar 3 tahun dulu, kurus kan aku???hurrmm....

Aktiviti esok : aku rancang nk g tengok baby lissa,
hope planning ni menjadi la.
tok tok tokk(ketok pintu), Fini, de umah tak???hehehehe.
ika, nak join pegi x????

Tag dari Zeha

1 komen

1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda
tu kt atas tu da copy dah..

2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini
= Suke amik gambar..mgkin die nk jd seorg photographer kot?
= Die ade kawan yg bernama dian yg selalu menjadi model dalam setiap gambar yg diambilnyer...
= Die leh pakai lens berbagai2 warne, nape aku xselesa memakainyer erkk??zeha, tolong bg tips sikit!!
= Die suke tukar2 tempat keje, yg last ni tengok die cam da serasi keje kt situ..hope xtukar tempat keje lg yer...
= die kate die de kembar??betul erkk??kte xtaw pun nihh...baru bace tag die tadi

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya
mak aii, sepuluh fakta atau hobi??banyak tuhh...try la erkk..
= Tak dapat dinafikan..."Aku suke Makan"MyEm0.Com
= Sgt rimas kalau xdapat keluar berjalan2, walaupun hanya pegi kedai depan umah pun da kire puas hati dapat jalan2..MyEm0.Com
= TimeTidooo WAJIB pakai stokin.kalau x, alamatnyer xtido la aku malam tu..risau 'ehem2' gigit kaki. cam org bpantang pun ade gaks.hikhikk...
= Aku suke Makeup jenama REVLON
= Sgt bengang dengan berat badan yg semakin meningkat secara mendadak walaupun aku tak makan tengahari..huhhhh...MyEm0.Com
= Hobi aku sekarang suke updated entry baru dlm blog aku nih!!
= Sgt syg pada mybaby Myvi, satu2nye harta yg aku ade dgn usaha sendiri..akan ku jaga sebaik2nya..JANJI!!
= Teringin nk main layang-layang dari bulan lepas lagi, tp sampai sekarang impian tu xjadi kenyataan lagi....
= Weekend ni nk pegi beli HOT ROLLS yg ika, fini, zeha sume addicted sgt tuhh..nak try jugak!!!MyEm0.Com
= Xsabar2 untuk next family holiday....still counting days....

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka
= Shida : My friend yg Cun melecun, tp sekarang da agak kurus ler. tension keje ke tension ngan bf?hehehhee...
= Suk : Kawan aku dari sekolah teknik lagi. Die da bersuami & beranak satu...aku jugak la yg xkawen2 lg...
=Zirah : Member Poli yg keje kt IDFR skrg nih. Die xsabar2 nk g Sabah bulan depan..jgn lupe ole2 utk kte yerkkk!!
= Ika : mummy muda, proud of u..muda2 da jadi usahawan & ade 2 org ank yg comel2...
= Fini : mummy to baby lissa yg comel, sgt suke pada gadget~~tkejut time aku kt sabah tetibe taw die da besalin 2 minggu lebih awal dr jangkaan.
= Yaya : hobi die pun suke makan cam aku! entry asyik cite pasal makanan jerww.hehehhe
= Liyana : Membe dari sekolah menengah lagi..baru jumpe balik melalui blog..
= Anjelik : Kak nor, salah seorg peserta kursus kt Sabah ari2. PA jugak cm aku, cume die kt AKMAL, Melaka.

Thursday, May 28, 2009

Saba je lah

2 komen

Sekembalinya aku dari Sabah, aku dikejutkan dengan PC aku yg hang..adusss!! ape la agaknye budak yg ganti aku tu buat erkk??aku nk marah pun, dorg da berjasa kt aku ngan tolong jage bos aku semase ketiadaan aku. Disebabkan perkara itu, aku masuk keje...1 keje pun xdapat buat. Sebab setiap 5 minit aku kene restart balik PC, on off on off. Sabar2. Pastu call org CTM (caw. teknologi maklumat) utk tengok2kan PC aku nih. Last2, die kate kene format balik pc ni. Adoiiyaiii, nk kene back up data lagi. Isnin ari2, aku dok merempat la kt pc2 org lain utk wat keje. Sebab ari selasa baru org CTM datang utk format PC. dari jam 9 pagi sampai kul 11.30 pagi baru la siap!! lame gabak punyerr....Aku ni bersabar je la menantikan keje aku yg berlambak2 utk disettlekan tuh.

p/s : PC majuk ke aku tinggalkan die time aku g sabah ritu erkk?

Tag dari Ika & fini

0 komen
Memandangkan Tag dari Ika sama ngan Tag Fini,
so kte wat skali la erk.
2 in 1..hehhehehehe


Apa Perasaan Anda Sekarang?
Rase cam nak balik umah TIDOOOOOOOO....ngantok r!!MyEm0.CoM

Saya nak makan?
TOM YAM kt Rimbun Klasik, Kajang. Aku teringin nk makan dari balik dari Sabah lagi, tp xbekesempatan lagi nk g sane. Rase cm da bertahun2 lamenye xmakan tomyam nih,adussss......MyEm0.CoM

Saya tak suka?
Cuci baju, sidai baju, lipat baju, gosok baju & seumpama dengannya..!!MyEm0.CoM tp shopping baju aku suke

Impian saya?
Menjadi KAYA RAYA tanpa bekerja. boleh ker??hehehhehe (malas tul aku nih!)MyEm0.CoM

Haiwan yang saya tak suka?
Katak. badan die yg menggerutu tu menggelikan tengkok aku...larikkkkkkkkk....

Saya harapkan?
Saya harapkan gaji aku akan naik 100% tahun ni. boleh ker??ngarut je aku nih..
Aku harapkan aku akan dapat kawen tahun depan!!boleh??MyEm0.CoMgatal tul..hahahahahhaha

Jika boleh putarkan masa?
Aku nak pegi sabah balik, nk beli broochh mutiara byk byk byk!!! nyesal lak aku beli sikit ari2..Dan nk pegi mandi kt laut yg jernih mernih kt sabah..asal la ari2 aku x g mandi...haishhhh...skrg baru nk nyesal..MyEm0.CoM

Saya pada 10 tahun akan datang?
Umur saya da 33 tahun, sudah bersuami, dan menjadi ibu kepada 3 orang anak yg comel.
Sudah menjadi PA Kanan nih...hehehhehee....MyEm0.CoM

Handphone saya adalah sebuah?
Sebuah telefon bergerak la..sgt penting di saat2 genting. incase klu de emergency ke kan. My Hp juga adalah myB sebab Hp la menghubungkan antara kami berdua dikala berjauhan...

Saya pernah bercinta sebanyak?
bape kali erkk??nnt r kasi aku mase r nk kire balik,k 1,2,3..hahahhahaa...gurau je..
MyEm0.CoM

Saya suka pada?
make up Revlon, baju2 yg lawa2, Makanan yg sedap2 ...

Kawan-kawan saya..?

Penghibur dikala suka dan duka..Dorg la yg mengisi masa lapang dengan bgossipping & shopping...Sgt Penting okey!! jangan makan kawanMyEm0.CoM sudahhh...

Pernah dikhianati?
uishhh, mestilah penahhh...rase cm nak MyEm0.CoMpun ade...

Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
it's okey...khianat la aku, lepas tu jangan harap aku nk pecaye or bcakap ngan org tu..Get Lost!!
Ko buat taik ngan aku, aku wat taik balik kt ko...MyEm0.CoM

Senaraikan 8 orang untuk di Tag
+ Bit
+ Suk ku..lame mu xupdate blog
+ Liyana
+ Yaya
+ Zirah
+Kak Nor @ Anjelik

cukup la takat tu jerww ye...

Wednesday, May 27, 2009

CupCakes

6 komen
Time aku kt Sabah ari2, aku belek2 la blog angelicious cupcakes, tetibe aku tnampak dorg nye box cupcakes yg sangat cute miut nih..tetibe jerw cm NAK BELI. Aku pun pikir punye pikir la nk kasi sape cupcakes yg comey nih. Tup2, aku teringat..Yeahh, bufday BIT!! mmg rezeki bit la tu..hehehhee

cupcakes bit punyer..

Cupcakes aku punye..

=======

Aku terus call wat booking, memandangkan aku da penah beli kt dorg utk mother's day & jua bertunang ari2, so aku berpuas hati jugak la ngan cupcakes dorg. Tp time tu aku xdapat rase cupcakes tu, sbb mother's day tu mak aku nk makan cupcakes tu time ayah aku balik dr outstation, aku lak esoknye da kene g Muar Jua bertunang. Cupcakes Jua tu pulak, bagi sebagai hantaran kepada pihak lelaki, ape kejadahnye aku nk rase cupcakes hantaran org!hehehhehe... xdapat ler den raso cupcakes tuh!
Semalam, wat suprised kt bit ngan hantar cupcakes & hadiah kt ofis die..sure die tkezuttt gile! heheheh..Aku order utk 6pcs, tp box utk 6pcs da out of stock la pulekk..Time aku g hantar hadiah kt angelicious cupcakes utk delivery skali ngan cupcakes tu, die bawa 4pcs tu 2 box skali utk kasi aku pilih design mane yg aku suke. tup2, aku suke sume..aku beli la 2 box tu skali gus...hahahhahaa.....
Time ni la baru aku dapat rase keSEDAPan Cupcakes nih..pehhh!!!layanssss....satu hal gak time aku nk makan, sebab syg nk rosakkan gambar atas cupcakes tu. makan mase gak la aku nk makan cupcakes tu..hehehee

mane satu erk nk telan dulu??

tadaa...aku pilih yg tu utk ditelan dulu...
p/s : bit lak telan cupcakes yg mane dulu???

Tuesday, May 26, 2009

Bufday

2 komen
Happy Birthday to my lovely friend,



semalam, 26 Mei 2009 (selasa)

Semoga Panjang Umur, Dimurahkan Rezeki dan dicepatkan Jodoh..hehehhehe


p/s : hope u like it!! supriseddddddd....MyEm0.com

Sunday, May 24, 2009

LENS

4 komen
Aku ni da rabun sejak dari sekolah lagi..ingat lagi dulu, malu2 je nk pakai spec. Time dalam kelas baru pakai, kalau kelas da abis bukak spec, masuk dalam beg. Sekarang, zaman da berubah, dunia da maju..acehh cehhh!!!





Sejak bekerja ni, aku decide utk pakai lens...tp softlens yg xde kaler la kan. Tetibe kegatalan melanda diriku ini bile aku pun sebok nengada nk pakai lens yg de kaler2 nih. Ari2 beli la sepasang utk try kunun2 nk pakai time member aku Jua bertunang kt Muar ari2..tup2, lens ni wat hal lak ngan aku....baru nk melaram dgn mate baru!!mate rase xselesa sgt2 & mate rase kabur2. Aku drive dari sg.buloh g amik azie kt putrajaya utk g MUAR tu rase nk kelip2 mate jerw & mate jadi pedih. Aku geram, sampai je ptrjaya, aku tukar lens biase dalam kereta jugak!!xtahan da...Anggapan aku, mungkin sebab warna kt lens tu mengganggu bijik mate aku kot?? Aku nk mintak pendapat korg yg pakai lens la kan. adakah memang lens kaler2 ni wat mate rase xselesa & kabur????sebab aku tengok org lain pakai ok jerww, asal aku lak yg bermasalah erkk....Xkan nk buang lak lens ni kan??sayanngg wwwoooooo....
HELP ME PLEASE...

++Makan lagi++

6 komen
Maaf ye kawan2, sejak dua menjak ni entry aku pasal makan je kejenyer!! ni disebabkan aku teringin sgt nk makan makanan semenanjung ni. Kes balas rindu dendam la kan. Yela, kalau kat Sabah ari2, makan sume xpedas, masakan pn ala2 chinese style..sampai naik muak la makan. kembang je tekak nk makan.
MyEm0.Com

Bangun pagi2, lapar lagi.....yela, org bujang la katekan, kalau sendiri xmasak, kebulurlah jawabnyer!! aku ni pun kt umah sewa, kalau balik sg.buloh tu main order2 je la kat mak, aku suh mak masak itu masak ini. Aku lak goyang kaki dok depan tv. Xpatut tul kan??hahahhaha...Bile da dok sendiri ni baru la taw nk pegang periuk, kuali, belanga sume. Kalau malas masak, beli bungkus je la..smpai naik muak makan bungkus, tu la yg buat aku jd rajin masak sendiri. Time dulu2, siap mintak resipi lagi kt mak aku cmne nk masak gulai udang, sambal sotong, masak kari. Klakar je rase...siap mak aku perli lagi "tula, time mak masak xnk tolong!!" amik kauu, kene sebijik!!hahahahha...
MyEm0.Com

Aku masak ape arini??memandangkan nasi semalam ade lebih, aku decide utk wat nasi goreng. Cmni la jugak aku masak nasi goreng yang aku selalu bawak bekal g ofis tu... Hurrmmm....Jom tengok!!
MyEm0.Com
Bahan-bahannyer adalah :




Campak sume bahan diatas, jadi la nasi goreng ni...

Tadaaa....jadi lah nasi goreng org bujang!!!
Jemput makan semuaa.....hehhehhee
MyEm0.Com

Saturday, May 23, 2009

Jom Masak!!

4 komen
Lepas penat kemas2 beg, aku pun tidooooooo...ZZzzz....
bangun dari tido, perut berjamming keroncong, lapar sudahh!!!
MyEm0.Com
Aku pun pegi la selongkar peti ais tengok ape yg ade utk dimasak. nak g kua beli, malasnyer tidak terkate.hurrmmmm....nak taw ape yg aku masak arini??meh kte tengok sesame :-
MyEm0.Com
taaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....




Ikan Bawal Kicap





Sotong Masak Sambal

Jangan xpercaye taw!! aku yg masak sorg diri 2 lauk ni. Pehhhh, aku rindu sgt nk makan masak sambal yg agak pedas2 sikit ni. Kt sabah dulu makan sume xpedas. Amacam nampak cam sedap x kawan2 sekalian????
JOM MAKAN...

MyEm0.Com

aduhhhhhhhhhh..

0 komen
Aku ngah semangat nk update blog ni,
tetibe xleh nk upload gambar lak pulak.
Geram jer nih, bikin hati gua panas nih!!
MyEm0.Com

Nampaknye, aku hutang la dulu yer entry aku g tesco tu.
Tengok la esok ke luse, klu da leh upload gambar.
Da lewat malam da ni pun,
Aku nk tido dulu la yer!
MyEm0.Com
Nite all....

Sluuurrrpppp!!!

2 komen
Entry kali ni pulak,
pasal entry makan2 ye. mummy fini, tolong tutup mate anda..
anda masih dalam pantang!!hahahahhahahaa


pas balik dari umah fini, kteorg pun singgah la Tesco Damansara utk makan hot&roll yg ika & fini addicted sgt tuh. Sementara tunggu tu, wajib la snap picture utk jadikan bukti kat mummy fini yg kteorg pegi berpoya2 kt hot&roll nih.bukti yg kteorg da pegi rase hot&roll nih.
Kak, Chicken & Cheese kasi 4 !!!!

siapp!!!!

Kami beli bungkus jer, sbb kami nk makan dekat Kedai Makan Thailand dulu.
Aku order...LAKSA TOM YAM

Lepas tu, baru makan hot&roll..

pehhhhhh, SGT2 SEDAP ini tomyam!!! mmg terangkat abis la rase dier. licin la aku makan dek kesedapannyer. tgk ler mangkuk tu, tinggal kuah jer!! berjam2 gak la kteorg bertapa kt kedai tomyam nih. Dalam kul 8.30 malam baru la gerak balik, hantar liza balik sg.buloh, pastu nana kt Uitm Shah Alam, then aku terus lik putrajaya sbb aku takot nk dok umah sg.buloh tu sorg2...hehhehehehe
=============================
anyway, aku happy sgt2 arini sbb dapat jumpe membe2 sekolah ni balik. Hope dapat hangout lagi pasni,k???tp ika kene la bawak adlin& adlie skali la yer..nk tengok baby ika jugak!!!

Baby Lissa

5 komen
BABY TENGKU TIARA MELISSA

Seperti yang dijanjikan, aktiviti aku arini adalah g umah fini utk peluk cium baby lissa. Semangat ni nk pegi, lagi semangat bile taw ika pun nak join sekali. wahhh, makin ramai ler kaum kerabat yg pegi umah mummy fini. kire cam reunion jugak la kan! Mule2, ika kate lyana nk ikut, tp die da tunggu kul 3 petang kt denai alam da. Memang janji nk jumpe kul 3 petang, tp so sorry lyana sebab liza abis keje kul 2 petang lak arini, pastu nk g amik nana kt Uitm Shah Alam lagi. Sian lyana. Sorry byk2,k?

geng time sekolah : aku, nana & liza
(gambar wajib kalau kua b3)


yeee...ni mummy fini with baby lissa...sgt vogue walaupun dalam pantang okey!!! fini, tolong r pakai stokin, kteorg lak yg seriau tengok mummy fini ni lari2 naik tangga & xpakai stokin. ehh, baru 20 hari pantang ye. Jangan lasak sgt! Bentan kang bau taw...hehehhehehe.

Aku+baby lissa, Liza, Ika, Fini, Nana
kawan2 time sekolah...
2 sudah kawen , 3 lagi masih tunggu org masuk meminang..
hehehehhehehe


Selain aktiviti cium peluk baby lissa, kami bergossip lerr..macam2 cite la yg kluar, sebab ika ni da ade 2 org anak da, amik petua la kt die kan.. mane taw pasni aku lak yg kawen ke kan!! amiinnnn....
hahahhahahahaha
===================================
Seterusnya kami pergi..................................
next entry please!!!!

kaler ape erkk?

3 komen
Malam tadi de discuss ngan mak aku pasal tema baju raye tahun nih..
yea, memang awal lagi, tp memandangkan kami nk seKALER, maka kene la hantar awal2 supaya bju tu siap sebelum HARI RAYA. kteorg penah hantar kt mak cik ni utk baju cekelat tahun 2007 yg gambar bawah ni. Pas raye baru ler baju ni siap!!! sebab tu gambar ni kteorg amik kt studio, da abis raye baru leh melaram ngan baju raye ni. Lepas je peristiwa tu, terus xhantar baju lagi da kt mak cik tuh..


fenin ler ini kepale mau pikir nk kaler ape. aku ingat nk ler baju yg kaler lain sikit tahun ni kan. Mak & kakak aku nk kaler purple, adik aku nk kaler 'pink'?heyy, nk ke ayah & abg aku pakai kaler pink??auuwww auwww..jer nnt!!hahahahha


Ni baju tahun 2008 (tahun lepas)

time ni, baju perempuan sume ditempah, yg lelaki dibeli siap kt Jalan TAR. Sebab takut xsempat siap baju kalau hantar sekali banyak. sebab tu, kaler baju adik aku lain kaler die sbb xde saiz kecik uk budak kecik tuh.

Next week, da plan utk g cari baju raye!! yeayyy, xsaba nk pilih baju utk raye tahun ni...korg pun beli awal2 taw....hehehehhe

Selamat Pagi

0 komen
Morning all....
bosan la pulak pagi2 ni, da la tinggal sorg2 pulak tu. sume da gerak balik Kampong kul 9 pagi td. Cite kt tv pun sume bosan2 jerw!ape nk buat pun xtaw, ngah tunggu jam 2 jer ni utk siap2 g umah fini...hurrmmm...

so, bangun...cuci muke, gosok gigi MyEm0.Com beli ns.lemak favourite aku, then update blog...
nk cite ape pun xtaw..MyEm0.Com

Yeayy!!

8 komen
hye guys...aku da balik sg.buloh
Rase cam da lame je xbalik sini, mane taknyer da 2 minggu aku g sabah ari2. Aku gerak lik dari ofis, sharp kul 5 petang td. Konon2 xnk sangkut dlm traffic jam la kan. Sharp kul 6 petang aku sampai umah..Sesampai je kt umah, aku terus suh mak aku masak banyak2, aku ngah kebulur!!! adoooi, skrg ni pn ngah tunggu mak aku siap masak (bkn nk tolong aku nih!), sambil tunggu mak siap masak, aku update blog dulu ler...

Esok, dorang ni sume kecuali aku balik kampong ayah kt Johor. Aku xikut sebab ari2 da 2 minggu xde kt ofis, klu nk amik cuti isnin ni, agak keterlaluan la pulak kan? mau kene parang ngan org yg kene ganti aku nnt. Batalkan saja niat utk cuti yer!! kumpul2 cuti utk jalan2 nnt...hehehhehe


Gmbar 3 tahun dulu, kurus kan aku???hurrmm....

Aktiviti esok : aku rancang nk g tengok baby lissa,
hope planning ni menjadi la.
tok tok tokk(ketok pintu), Fini, de umah tak???hehehehe.
ika, nak join pegi x????

Tag dari Zeha

1 komen

1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda
tu kt atas tu da copy dah..

2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini
= Suke amik gambar..mgkin die nk jd seorg photographer kot?
= Die ade kawan yg bernama dian yg selalu menjadi model dalam setiap gambar yg diambilnyer...
= Die leh pakai lens berbagai2 warne, nape aku xselesa memakainyer erkk??zeha, tolong bg tips sikit!!
= Die suke tukar2 tempat keje, yg last ni tengok die cam da serasi keje kt situ..hope xtukar tempat keje lg yer...
= die kate die de kembar??betul erkk??kte xtaw pun nihh...baru bace tag die tadi

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya
mak aii, sepuluh fakta atau hobi??banyak tuhh...try la erkk..
= Tak dapat dinafikan..."Aku suke Makan"MyEm0.Com
= Sgt rimas kalau xdapat keluar berjalan2, walaupun hanya pegi kedai depan umah pun da kire puas hati dapat jalan2..MyEm0.Com
= TimeTidooo WAJIB pakai stokin.kalau x, alamatnyer xtido la aku malam tu..risau 'ehem2' gigit kaki. cam org bpantang pun ade gaks.hikhikk...
= Aku suke Makeup jenama REVLON
= Sgt bengang dengan berat badan yg semakin meningkat secara mendadak walaupun aku tak makan tengahari..huhhhh...MyEm0.Com
= Hobi aku sekarang suke updated entry baru dlm blog aku nih!!
= Sgt syg pada mybaby Myvi, satu2nye harta yg aku ade dgn usaha sendiri..akan ku jaga sebaik2nya..JANJI!!
= Teringin nk main layang-layang dari bulan lepas lagi, tp sampai sekarang impian tu xjadi kenyataan lagi....
= Weekend ni nk pegi beli HOT ROLLS yg ika, fini, zeha sume addicted sgt tuhh..nak try jugak!!!MyEm0.Com
= Xsabar2 untuk next family holiday....still counting days....

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka
= Shida : My friend yg Cun melecun, tp sekarang da agak kurus ler. tension keje ke tension ngan bf?hehehhee...
= Suk : Kawan aku dari sekolah teknik lagi. Die da bersuami & beranak satu...aku jugak la yg xkawen2 lg...
=Zirah : Member Poli yg keje kt IDFR skrg nih. Die xsabar2 nk g Sabah bulan depan..jgn lupe ole2 utk kte yerkkk!!
= Ika : mummy muda, proud of u..muda2 da jadi usahawan & ade 2 org ank yg comel2...
= Fini : mummy to baby lissa yg comel, sgt suke pada gadget~~tkejut time aku kt sabah tetibe taw die da besalin 2 minggu lebih awal dr jangkaan.
= Yaya : hobi die pun suke makan cam aku! entry asyik cite pasal makanan jerww.hehehhe
= Liyana : Membe dari sekolah menengah lagi..baru jumpe balik melalui blog..
= Anjelik : Kak nor, salah seorg peserta kursus kt Sabah ari2. PA jugak cm aku, cume die kt AKMAL, Melaka.

Saba je lah

2 komen

Sekembalinya aku dari Sabah, aku dikejutkan dengan PC aku yg hang..adusss!! ape la agaknye budak yg ganti aku tu buat erkk??aku nk marah pun, dorg da berjasa kt aku ngan tolong jage bos aku semase ketiadaan aku. Disebabkan perkara itu, aku masuk keje...1 keje pun xdapat buat. Sebab setiap 5 minit aku kene restart balik PC, on off on off. Sabar2. Pastu call org CTM (caw. teknologi maklumat) utk tengok2kan PC aku nih. Last2, die kate kene format balik pc ni. Adoiiyaiii, nk kene back up data lagi. Isnin ari2, aku dok merempat la kt pc2 org lain utk wat keje. Sebab ari selasa baru org CTM datang utk format PC. dari jam 9 pagi sampai kul 11.30 pagi baru la siap!! lame gabak punyerr....Aku ni bersabar je la menantikan keje aku yg berlambak2 utk disettlekan tuh.

p/s : PC majuk ke aku tinggalkan die time aku g sabah ritu erkk?

Tag dari Ika & fini

0 komen
Memandangkan Tag dari Ika sama ngan Tag Fini,
so kte wat skali la erk.
2 in 1..hehhehehehe


Apa Perasaan Anda Sekarang?
Rase cam nak balik umah TIDOOOOOOOO....ngantok r!!MyEm0.CoM

Saya nak makan?
TOM YAM kt Rimbun Klasik, Kajang. Aku teringin nk makan dari balik dari Sabah lagi, tp xbekesempatan lagi nk g sane. Rase cm da bertahun2 lamenye xmakan tomyam nih,adussss......MyEm0.CoM

Saya tak suka?
Cuci baju, sidai baju, lipat baju, gosok baju & seumpama dengannya..!!MyEm0.CoM tp shopping baju aku suke

Impian saya?
Menjadi KAYA RAYA tanpa bekerja. boleh ker??hehehhehe (malas tul aku nih!)MyEm0.CoM

Haiwan yang saya tak suka?
Katak. badan die yg menggerutu tu menggelikan tengkok aku...larikkkkkkkkk....

Saya harapkan?
Saya harapkan gaji aku akan naik 100% tahun ni. boleh ker??ngarut je aku nih..
Aku harapkan aku akan dapat kawen tahun depan!!boleh??MyEm0.CoMgatal tul..hahahahahhaha

Jika boleh putarkan masa?
Aku nak pegi sabah balik, nk beli broochh mutiara byk byk byk!!! nyesal lak aku beli sikit ari2..Dan nk pegi mandi kt laut yg jernih mernih kt sabah..asal la ari2 aku x g mandi...haishhhh...skrg baru nk nyesal..MyEm0.CoM

Saya pada 10 tahun akan datang?
Umur saya da 33 tahun, sudah bersuami, dan menjadi ibu kepada 3 orang anak yg comel.
Sudah menjadi PA Kanan nih...hehehhehee....MyEm0.CoM

Handphone saya adalah sebuah?
Sebuah telefon bergerak la..sgt penting di saat2 genting. incase klu de emergency ke kan. My Hp juga adalah myB sebab Hp la menghubungkan antara kami berdua dikala berjauhan...

Saya pernah bercinta sebanyak?
bape kali erkk??nnt r kasi aku mase r nk kire balik,k 1,2,3..hahahhahaa...gurau je..
MyEm0.CoM

Saya suka pada?
make up Revlon, baju2 yg lawa2, Makanan yg sedap2 ...

Kawan-kawan saya..?

Penghibur dikala suka dan duka..Dorg la yg mengisi masa lapang dengan bgossipping & shopping...Sgt Penting okey!! jangan makan kawanMyEm0.CoM sudahhh...

Pernah dikhianati?
uishhh, mestilah penahhh...rase cm nak MyEm0.CoMpun ade...

Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
it's okey...khianat la aku, lepas tu jangan harap aku nk pecaye or bcakap ngan org tu..Get Lost!!
Ko buat taik ngan aku, aku wat taik balik kt ko...MyEm0.CoM

Senaraikan 8 orang untuk di Tag
+ Bit
+ Suk ku..lame mu xupdate blog
+ Liyana
+ Yaya
+ Zirah
+Kak Nor @ Anjelik

cukup la takat tu jerww ye...

CupCakes

6 komen
Time aku kt Sabah ari2, aku belek2 la blog angelicious cupcakes, tetibe aku tnampak dorg nye box cupcakes yg sangat cute miut nih..tetibe jerw cm NAK BELI. Aku pun pikir punye pikir la nk kasi sape cupcakes yg comey nih. Tup2, aku teringat..Yeahh, bufday BIT!! mmg rezeki bit la tu..hehehhee

cupcakes bit punyer..

Cupcakes aku punye..

=======

Aku terus call wat booking, memandangkan aku da penah beli kt dorg utk mother's day & jua bertunang ari2, so aku berpuas hati jugak la ngan cupcakes dorg. Tp time tu aku xdapat rase cupcakes tu, sbb mother's day tu mak aku nk makan cupcakes tu time ayah aku balik dr outstation, aku lak esoknye da kene g Muar Jua bertunang. Cupcakes Jua tu pulak, bagi sebagai hantaran kepada pihak lelaki, ape kejadahnye aku nk rase cupcakes hantaran org!hehehhehe... xdapat ler den raso cupcakes tuh!
Semalam, wat suprised kt bit ngan hantar cupcakes & hadiah kt ofis die..sure die tkezuttt gile! heheheh..Aku order utk 6pcs, tp box utk 6pcs da out of stock la pulekk..Time aku g hantar hadiah kt angelicious cupcakes utk delivery skali ngan cupcakes tu, die bawa 4pcs tu 2 box skali utk kasi aku pilih design mane yg aku suke. tup2, aku suke sume..aku beli la 2 box tu skali gus...hahahhahaa.....
Time ni la baru aku dapat rase keSEDAPan Cupcakes nih..pehhh!!!layanssss....satu hal gak time aku nk makan, sebab syg nk rosakkan gambar atas cupcakes tu. makan mase gak la aku nk makan cupcakes tu..hehehee

mane satu erk nk telan dulu??

tadaa...aku pilih yg tu utk ditelan dulu...
p/s : bit lak telan cupcakes yg mane dulu???

Bufday

2 komen
Happy Birthday to my lovely friend,



semalam, 26 Mei 2009 (selasa)

Semoga Panjang Umur, Dimurahkan Rezeki dan dicepatkan Jodoh..hehehhehe


p/s : hope u like it!! supriseddddddd....MyEm0.com

LENS

4 komen
Aku ni da rabun sejak dari sekolah lagi..ingat lagi dulu, malu2 je nk pakai spec. Time dalam kelas baru pakai, kalau kelas da abis bukak spec, masuk dalam beg. Sekarang, zaman da berubah, dunia da maju..acehh cehhh!!!





Sejak bekerja ni, aku decide utk pakai lens...tp softlens yg xde kaler la kan. Tetibe kegatalan melanda diriku ini bile aku pun sebok nengada nk pakai lens yg de kaler2 nih. Ari2 beli la sepasang utk try kunun2 nk pakai time member aku Jua bertunang kt Muar ari2..tup2, lens ni wat hal lak ngan aku....baru nk melaram dgn mate baru!!mate rase xselesa sgt2 & mate rase kabur2. Aku drive dari sg.buloh g amik azie kt putrajaya utk g MUAR tu rase nk kelip2 mate jerw & mate jadi pedih. Aku geram, sampai je ptrjaya, aku tukar lens biase dalam kereta jugak!!xtahan da...Anggapan aku, mungkin sebab warna kt lens tu mengganggu bijik mate aku kot?? Aku nk mintak pendapat korg yg pakai lens la kan. adakah memang lens kaler2 ni wat mate rase xselesa & kabur????sebab aku tengok org lain pakai ok jerww, asal aku lak yg bermasalah erkk....Xkan nk buang lak lens ni kan??sayanngg wwwoooooo....
HELP ME PLEASE...

++Makan lagi++

6 komen
Maaf ye kawan2, sejak dua menjak ni entry aku pasal makan je kejenyer!! ni disebabkan aku teringin sgt nk makan makanan semenanjung ni. Kes balas rindu dendam la kan. Yela, kalau kat Sabah ari2, makan sume xpedas, masakan pn ala2 chinese style..sampai naik muak la makan. kembang je tekak nk makan.
MyEm0.Com

Bangun pagi2, lapar lagi.....yela, org bujang la katekan, kalau sendiri xmasak, kebulurlah jawabnyer!! aku ni pun kt umah sewa, kalau balik sg.buloh tu main order2 je la kat mak, aku suh mak masak itu masak ini. Aku lak goyang kaki dok depan tv. Xpatut tul kan??hahahhaha...Bile da dok sendiri ni baru la taw nk pegang periuk, kuali, belanga sume. Kalau malas masak, beli bungkus je la..smpai naik muak makan bungkus, tu la yg buat aku jd rajin masak sendiri. Time dulu2, siap mintak resipi lagi kt mak aku cmne nk masak gulai udang, sambal sotong, masak kari. Klakar je rase...siap mak aku perli lagi "tula, time mak masak xnk tolong!!" amik kauu, kene sebijik!!hahahahha...
MyEm0.Com

Aku masak ape arini??memandangkan nasi semalam ade lebih, aku decide utk wat nasi goreng. Cmni la jugak aku masak nasi goreng yang aku selalu bawak bekal g ofis tu... Hurrmmm....Jom tengok!!
MyEm0.Com
Bahan-bahannyer adalah :




Campak sume bahan diatas, jadi la nasi goreng ni...

Tadaaa....jadi lah nasi goreng org bujang!!!
Jemput makan semuaa.....hehhehhee
MyEm0.Com

Jom Masak!!

4 komen
Lepas penat kemas2 beg, aku pun tidooooooo...ZZzzz....
bangun dari tido, perut berjamming keroncong, lapar sudahh!!!
MyEm0.Com
Aku pun pegi la selongkar peti ais tengok ape yg ade utk dimasak. nak g kua beli, malasnyer tidak terkate.hurrmmmm....nak taw ape yg aku masak arini??meh kte tengok sesame :-
MyEm0.Com
taaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....




Ikan Bawal Kicap





Sotong Masak Sambal

Jangan xpercaye taw!! aku yg masak sorg diri 2 lauk ni. Pehhhh, aku rindu sgt nk makan masak sambal yg agak pedas2 sikit ni. Kt sabah dulu makan sume xpedas. Amacam nampak cam sedap x kawan2 sekalian????
JOM MAKAN...

MyEm0.Com
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template