Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 29, 2009

Majlis APC

2 komen
hye hye...
arini aku gune PC CC lg utk update blog.
hhehehe
so, ini die tugas aku sepanjang 2 minggu lepas.
berakhir pada ari isnin 27 april 2009.
Selepas tu aku resttt!!!
ahahahahha...
Majlis : Anugerah Perkhidmatan Cemerlang
Tarikh : 27 April 2009 (isnin)
Masa : 2.30 petang
Tempat : Dewan Serbaguna, Kementerian Kewangan.

Aku & Jua
Pink kaler ya tuan-tuan puan-puan..
at least pink ni xla sume pink pekat kan.
hehehehe


lawa lak dorg setting meja warna ni.
wat majlis kawen kt sini pun cm best jerk!
hehehehe...

Gadis-gadis di kaunter pendaftaran


Setibanya Ketua Pengarah Kastam,
Tugas kami SELESAI dengan serta merta!!
pintu ditutup, kami pun balik....
Xmau join itu majlis lagi.
sudah penat!!!!!!!

Tag dari Zeha

5 komen

Tag dari Zeha...Aku selesaikan yer...xmo hutang2 lagi.hehehe

1. upload gmba wallpaper sendiri :

Desktop


2.terangkan pasal wallpaper ni :

Aku pun xtaw nape aku letak wallpaper ni..baru gak lagi tukar pic ni sebenarnye. Kalau la kak ina taw yg aku letak gambar die kt wallpaper pc aku, sure die kembang kempis hidong die bangga tu..hehehhehee...

mungkin jugak sebab air yg sedap didepan mate..hehehe, ni picture time meeting reunion kt KLCC. Kak ina dengan perut buyong-nye time tu sanggup datang gak meeting tu.

Alasan terakhir sekali , mungkin sebab wallpaper tu memberi pembakar semangat aku utk DIET sehingga kurus sebegitu balik!!!huaaaaahuaaaaaaaaa!!!nk KURUS camtu!!!

seikhlas hatinya saya ingin mengetag :

Suk

Bit

Zirah

Yaya

Lyana

Tag dari Mummy Fini

2 komen

Fini, thanks coz sudi tag yerr!!huhuu....
memandangkan PC aku xleh nk update entry blog,
so aku tumpang PC CC time lunch utk wat Tag ni..

1. ANDA RASA ANDA HOT?
Memang HOT la sekarang ni. Asal la Hujan da xturun akhir2 ni yer..
Adakah disebabkan Pemanasan Global?hehehhehe

2. UPLOAD GAMBAR KEGEMARAN ANDA


3. KENAPA ANDA SUKA GAMBAR INI?
Gambar mase aku & family bercuti di Padang, Indonesia. Gambar ni berlatar belakangkan Lautan Hindi. Aku suke gambar ni sebab AKU KURUS TIME TU!!!! nk badan cm tu balik..huahhhahahha

4. BILA KALI TERAKHIR ANDA MAKAN PIZZA?
Piza erkk??da lame la xmakan piza..da lupe bile kali terakhirnyer..

5. LAGU TERAKHIR YANG ANADA DENGAR?
Yuna - Dan sebenarnya (B call td, Ringtone HP lagu tu) boleh ka??heheh

6. APA YANG SEDANG ANDA BUAT SELAIN SELESAIKAN TAG INI?
Baru je lepas lunch!! terus pinjam PC CC utk update blog ni..

7. SELAIN DARI NAMA ANDA SENDIRI, ANDA SUKA DIPANGGIL DENGAN NAMA APA?
Ezlina, Ezy, Lin (CC sorg je pgil aku name ni)..

8. TAG LAGI 6 ORANG DENGAN HATI YANG TERBUKA TANPA RASA KEKESALAN. SILA LAKUKAN, KALAU TAK KENA DENDA MANDATORI.

1. Bit

2. Suk

3. Zirah

4. Zeha

5. Lyana

6. Yaya

9. SIAPA NO 1 KEPADA ANDA?
Bit iaitu : Roshaida Bt. Hasan (betul ke eja??)..Die satu politeknik dulu but kenal2 cmtu jer..but Yahoo Messager yg telah merapatkan kteorg.

10. BAGAIMANA PULA DENGAN NO 4?
Wahh, itu kawan time sekolah menengah lagi tu. Jumpe lik ble bace blog Fini.

11. KATA SESUATU TENTANG ORG NO 5?
Kenal time sekolah jugak ni. Dia ada 2 org adik beradik sahaja. (tul kan??heheh)

12. BAGAIMANA PULAK DENGAN ORANG NO 3?
Satu kelas kt politeknik..She really2 love her Boyfriend..

13. SIAPAKAH ORANG NO 2?
BEST FRIEND EVER!! Sek. Teknik Same (1 kelas), Politeknik (1 kelas), Dorm (1 Bilik dgn die time kt politeknik dulu). Skrg keje Bangunan ofis sebelah-sebelah. Tp die kawen aku xkawen2 gak lagi.die da beranak 1, aku xkawen cmne nk de anak lak kan??yg tu xdapat nk ikut sesame.huhuhuhuuu...

14. BAGI PESANAN ANDA UMTUK ORANG NO 6.
Yaya, Jumaat ni jgn lupe de pasar tani kt Presint 2 yer!!hahahhaa...jangan lupe buat Tag ini juga..

DONE!!

Saturday, April 25, 2009

HARI-HARI

0 komen
hari ini hari sabtu
hari esok hari ahad
hari lusa hari isnin

MyEm0.Com

Last week aku sgt bz dengan persediaan
majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.
memandangkan bos aku yg handle majlis ni.
maka tentu2lah aku org 1st yg menjadi mangsanya.
Aku ditugaskan utk call semua jemputan
VVIP, VIP,Pengarah,Timbalan Pengarah
utk confirmkan kehadiran utk majlis APC tu isnin ni.
so, mgu lepas tu keje aku angkat letak, angkat letak telefon jerw
da mcm operator pun ade gak!!
tu yg aku call utk jemputan khas.

Untuk calon yg terime anugerah tu..
seramai 150 orang tu sume Message kt HP AKU
utk confirmkan kehadiran dorg ke majlis tu.
korang bayangkan berape byk msg yg aku terime.
tu belum lg yg call nk tnye mcm2 lg..
Tension gile!!
smpaikan tengah malam pun de gak
yg nk confirmkan kehadiran.GILE KE PE??
sebabnye kt kad jemputan,
name aku terpampang kt kad tu confirmkan kehadiran..
bukannye no. telefon ofis.
tp no. telefon HANDPHONE!!
tu yg aku geram dgn org yg buat kad jemputan
yg memandai2 taruk no. hp.
nk marah pun xgune gak,
sebab kad da diedar da pun!

nasib badan....huhuhuu..

so, isnin ni kene jadi gadis di kaunter pendaftaran.
nantikan kemunculan aku di majlis tersebut ye!!
MyEm0.com

Khas

2 komen
Atas permintaan khas oleh Dayah...
Dengan bangganya aku mengumumkan!!
aku da create CHATBOX disini...
marilah kte berborak2 di chatbox tersebut ye
sesape sahaja dibenarkan utk berborak,
termasuk 'silent readers'..opss..ade kerw??
hehehhehehe
MyEm0.com

Wednesday, April 22, 2009

Nite!!

4 komen

haa..banyak sungguh aku update entry malam ni..
huhh, sgt letih!!
it's time to sleep...
Esok banyak keje kt ofis tu.
huhuhuu...

so, xtaw la bile aku dapat update blog ni lagi.
okey all,
Gud Nite
bahbyee...

MyEm0.Com

Tagged From Ziha

2 komen

Sory dear lambat wat Tag ni. Bz skit la lately..hehehhe


Alphard
Matlamat Jangka Panjang...
yela, mane taw nnt kahwin nnt anak ramai ke kan
kete ni besau + selesa
leh main lari2 dlm kete...


Banglo
yang ade swimmimg pool
xyah la susah2 g Sunway Lagoon ke,Wet World ke, Desa Waterpark ke kan..
kat umah pun leh swimming


Handbag Guess!
Idamanku..ade sesape nk belikan??hhhehe




Perfume DAISY from Marc Jacobs
Wangi + botol yg sgt Cute
(bit, bufday kte pasni klu nk kasi perfume kasi jename ni plak,k??hehehhe)


Kek yg Sodap!!
da macam kek kawin plak da..heheheh

====================================

Ade ke org nk kasi hadiah cmni???
xtaw la, ni wishlist jer...
xkisah pun ape2 yg korg nk kasi pun.
kalau nk blnje makan pun okey perr!!hehehe

Mangsa aku seterusnya :-

bit,

suk ku,

Zira,

Yaya,

Hery,

Azie,

Ja'a

Kepada sesape yg nk buat yerr..

korg buat la yer, mane taw wishlist korg ni
boleh menjadi suatu kenyataan time bufday korg..
buat tawww....hehhehe

Secretaries Week - Part III

0 komen
SHOW TIME

masa yg ditunggu2 telah pun tiba..
setelah selesai makan, Show pun start!

Actually today 21st April utk Kris Dayanti
Tommorrow 22nd April utk Dato' Siti Nurhaliza.
Tp aku dijemput utk KD.
Kalau dapat Dato' Siti, mmg xlena la tido aku malam tu.
xpela, kire org da jemput tu pun da kire bagus!

tul x??hehhehee...

Pengacara Majlis adalah....



DEE
da cm pompan da aku nengok die nih!!
body die Marvellouss, kalah body aku..

siap pakai gaun bulu2 lagi..yarrkkss!
tp mmg lawak la die jd MC. klakar orgnyer..



time KD nanyi, meremang bulu roma aku.
bukan main sodap laie soro ehh!! (tkua versi ngori lak!)
terKESIMA aku wat seketika. acehh cehh!!


ntah baju ape2ntah die pakai...pelik2...


Bju KD yg ni lawa...



ehh, lupe nk kasi taw...Anuar Zain pun datang gak nengok Show KD ni.
tp die masuk time org sume sebok makan. Agak xprasan..
tp bile die nk balik, time abis show KD tu..baru la nampak betul2 die
jalan utk keluar dr dewan.

Secretaries Week - Part II

3 komen
MAKANAN & MINUMAN

entry kali ni plak aku nk cite pasal
makanan yg aku da telan utk ari2..

Makan secara Buffet!
tp banyak stall disediakan.
Stall Soup, Stall Satay, Stall Nasi2, Stall Meehon/Mee Soup,
stall kambing dibakar sekor, stall desert, air..macam2 lagi la.

Tp aku xdapat la amik gambar utk sume stall tu. Sebab aku sebok g amik makanan2 yg best2 utk memenuhkan meja makan aku. fuhh...memang kenyang sgt!!
Sume makanan tu, Hotel Quality yg sediakan.
tp tumpuan agak terganggu sebab makan dalam keadaan yg agak gelap.
asal la dorg malapkan lampu?? nk makan pun susah..hurrmm...


time to eat!!


Dessert..bukan aku nye sume ni yer...
aku amik pun sebab nengok cam lawa jer jelly dlm cawan ni!
hehehehe...


satay yg akhirnye xabis makan,
kt belakang nunn, de cake yg sedap2 utk dimakan.
semua jenis cake aku amik, tp sikit2...utk dirasa sahaja...


ni nasi briyani yg aku amik. Byk sgt lauk die,
aku xtaw nk amik yg mane..utk tidak tamak,
aku amik nasi sikit jerw..lauk kasi lebihh....
hehehehee....
MyEm0.Com

Secretaries Week - Part I

2 komen
GOODIES BAG



hye all, sory sebab lambat update pasal Secretaries Week semalam.
Letih + byk keje bos kasi pas balik dari event tu.
Xkasi can langsung aku berehat dgn aman!
bayangkan, aku ngah enjoy dalam event tu,
die leh call kate pasal keje lagi?
mmg die xkasi can aku bgumbire!!


siap pesan : " kul 4 nnt ade org nk amik blazer i dlm almari, i ade meeting, u tunggu dorg dtg,k"


event aku abis jam 3.30 ptg,tp die da suh aku masuk ofis cepat. perjalanan dari MATRADE Jalan Duta ke Putrajaya mengmbil masa 45 minit.
mcm taw2 jer aku nk ngelat xnk msuk ofis da.fuhhh...

so, entry ni aku nk cite pasal Goodies Bag yg aku dapat ari2,k.


Ape yg ade dalam Goodies Bag tu..


dapat la kain ela dari JAKEL 4 Meter.hehehhee


Agak menyedihkan sebab, aku dapat warne yg aku XSUKE!!!
PINK lagi??? btul la pepatah melayu ade mengatakan...
"apa yang kte tak suke, itulah yg kte akan dapat.."
bersyukur je lah ape yg aku dapat.

Utk Lucky Draw,
Grand prize : Penerbangan ke Dubai
hadiah lain : Rantai Raflesia RM 3 ribu, Tv Samsung Flat Screen 32" & macam2 lagi la.

Aku?? mmg dari aku sekolah rendah lagi kalau de Lucky Draw aku mmg xpenah la LUCKY!!!
mungkin aku kene mandi bunge kot baru Lucky skit..hehehehheee...
xpela, xdapat Lucky Draw..dapat Goodies Bag tu pun Jadi lah....
huhuhuuu....

Pink Panther Tak Menjadi

0 komen
yeahh, seperti yg aku angan2kan..
akhirnya aku xjadi jugak pakai baju yg sangat PINK itu.
hahahaha...
malam isnin ari2, myB datang kasi tudung yg die belikan tu.
mak oiii, yg die beli bukan TUDUNG,
tp SELENDANG (utk digunakan ketika sejOk!!)
no wonder la die kate beli tudung kt Pasar Seni.
rupe2nye skarf tuk menahan kesejukan, bukan tudung.
tu yg aku pelik semacam je bile lak pasar seni de jual tudung2 ni.
nengok picture gmbar kt bawah ni.
Ade ke patut die nk suh aku pakai??



so, aku ade alasan utk pakai baju lain, betul x??
setelah ditelek2 n di belek2 rupenye
pattern baju Pink & baju ni lebih kurang same.
Cume kaler je lain.


manik dileher agak same..


alahaii, nampak kusam pulak baju ni dalam gambar ni. mungkin sebab tidak cukup pencahayaannyer..hehehe...

Aku sgt gumbire sebab Xdipakse utk pakai Baju Pink Panther tu!!!
yihoooooowww...

Monday, April 20, 2009

PENGUMUMAN

2 komen
Untuk makluman dan ingatan korang sume
kt ofis aku da BLOCK friendster, YouTube, MySpace dan Seumpamanya.
Blog pun agak pelik la kt ofis aku ni. Sebabnye Icon yg kt atas create post tu
font, Bold, Color font, upload pic, upload video sume xde kt create post tu.


tu yg aku bulatkan ngan warne merah tu yg xde dlm kalau bukak blog kt ofis aku. Camne aku nk Upload gambar?nk tukar font?nk kaler2 font tu??Aku pelik tahap cipan la xtaw ape pasal la bukak blog kt ofis cmtu. Kt umah ni la baru la leh nk update blog aku nih..leceh la klu blog pun kene blog kt opis tu, mmg bengang tahap babun la aku!!!
sebab tu la akhir2 ni aku da jarang sikit update blog ni.
So sorry guys... =P
MyEm0.Com

PEMALAS!!

2 komen
Pagi td bos suh arrange kan meeting die jam 9.45 pg
seperti msg yg die send kt aku ari ahad ari2.
so, aku pun datang ofis seperti biase
dan cepat2 booking bilik mesyuarat
dan order makan & minuman utk mesy tu.

meeting jam 9.45 pagi ,
jam 7.45 pagi lagi aku da siap hantar borang order makanan.
gile awal supaya kafe bawah tu Xhantar lambat makanan tu.

punye la pemalas dorg ni.
hantar makanan pastu xreti nk set up makanan tu.
da berbuih2 da mulot ni bgtaw suh set up siap2!!
(mulot berbuih bukannye aku de pnyakit Sawan, okey!)
last2 aku la sendiri kene set up sendiri
gerammm!!




haa..macam ni la cara nk set up makanan ni!!ade paham??
bukan main longgok setempat jerww~~

Pink Panther

5 komen
BAJU KU..



entry sebelum ni aku kate aku xnk tunjuk gambar
baju yg aku nk pakai esok kan??
tp rasenye elok gak klu aku post gmbar baju ni.
at least korg leh bg pendapat pasal bju ni.tul x??
tp agak da tlewat lak nk mintak pandangan korg2 sume..
PINK sgt kan??kan???
segan aku nk pakai..



memandangkan baju ini dipilih oleh myB,
maka die sndiri yg pilihkan tudung/skaf yg bsesuaian dgn baju ni.
aku xamik port!sebabnye die yg beriya2 nk aku pakai
baju warne nih!! amek ko!
time lunch td, die Video Call aku tunjukkan
kaler tudung yg die survey kt Pasar Seni.
(de ke jual tudung kt situ??aku xtaw pun?)
aku pun layankan aje lah..
tp xtaw la hasil tudung yg dibelinye tu cmne.
sbb aku nengok dlm video call tu cm okey je.
xtaw la tudung tu REAL ok ke x.
nk tengok real, kene tunggu myB datang malam
ni kasi itu tudung. Agak2 xbekenan nnt
leh la bg alasan xde tudung sesuai..
leh pakai baju kaler lain.
hehehhehehe
MyEm0.Com


Sunday, April 19, 2009

BOSAN

0 komen
Bosan nyer arini??nk wat pe erkk..
esok da keje ker?aiyooo....2 hari rase cam 2 jam jer..
nk cuti lg boleh ka??ehh xleh xleh...
bos baru bg msg td :-
myBos : Esok book blik mesy BKPSM utk mesy khas CP&L jam 9.45pagi. Tolong buat memo dan edar.
Aku : ok, en. mail..
MyEm0.Com
bos cuti pun mau kacau PA ka?macam esok pagi xleh cakap jerww..
huhuhuu...kan aku mmg dtg awal?
die takut aku amik cuti la tuh.hehehhehee...
MyEm0.Com
+++++++++++++++++++++++++++++++
owh ye....Selase ni event Secretaries Week.
weekend ari2, PAKSA myB temankan aku g beli
baju utk pakai g sane nnt...xde sape lg yg dapat temankan aku.
So, padahnyer....baju tu pilihan myB. BUKAN PILIHAN AKU!!
ni yg malas nk bawak Pengkritik Hebat nih.
Baju yg myB pilih aku suke, tp WARNE nye aku xsuke!!
ade ke patut die suh aku beli warne PINK??huhh..
bukan pink lembut, tp pink terang benderang!
MyEm0.Com
B, adakah kamu tidak taw yg GF mu ini tidak suke pakai baju warne PINK???
aku malas nk upload gmbar baju tu...
so, kalau nk taw bju tu cmne, nnt nengok la aku update
entry aku pegi Lunch Secretaries week tu nnt ye..
(tu pun kalau aku pakai la..huhuhuu..)
MyEm0.Com

Friday, April 17, 2009

Akibat terlalu percayekan orang...

4 komen
semalam aku dapat aduan dari myB..

Sila rujuk kes dibawah:-

Tarikh : 13 April 2009(Isnin)
Masa : 5.45 ptg

MyB mintak izin utk amik duit die RM500 dalam simpanan aku utk dipinjamkan kepada membe die. Yee..utk pengetahuan korang aku adalah Ketua Akauntan utk gaji + duit MyB. Maka semua duitnya aku yg simpan! Sebab MyB PemBoros..

Alasan : membe yg keje kt Kem PLKN Johor nk pinjam duit RM 500 dulu utk bayar duit kereta die. RABU janji bayar balik, sebab gaji masuk Rabu.

membe ni die kenal dari poli PD dulu. Xde la rapat sangat..aku penah jumpe die, muke org2 baik jer. aku mmg da XSEDAP HATI dari awal nk bagi duit lg ari2. Aku pun pelik apesal la myB beriya2 sgt nk kasi die pinjam pun aku xtaw. Yela, mgkin sebab membe die tu tolong die pasal kete ari2.kononnyer nk balas budi la...

Perjanjian :
1. B akan tanggung risiko kalau ape2 terjadi.Aku xkan bertanggungjawab atas semua risiko.
2. Gunakan duit make up kete B. Kalau membe Xbayar,maka Xdapat la amik kete kt bengkel. Xleh gune duit lain!!

Setelah perjanjian tersebut dipersetujui, membe die call myB "push-push" utk bank in kan cepat..dalam hati aku .."da la nk pinjam duit org, pastu leh push2 nk cepat plak!".So, myB suh aku Transfer Online time2 tu jugak!!ehh, bengang tahap cipan la aku.... Xmenyabar2!!

HARI SELASA....

HARI RABU....
budak tu suh BERSABAR...die xleh kluar kem la, bz la, ape2 la....

HARI KHAMIS...
Aku Push MyB utk mintak duit tu balik!!
Malam td, myB mintak duit membe die leh kate :

Membe MyB : "ehh, ko ni xreti besaba ker??dulu pasal kete ko dulu aku snggup cuti utk ko taw x?xkecoh2 pun"

myB : "time ko nk mintak duit dulu ko pandai lak nk push-push aku suh bank in kan cepat. Time nk bayar cmni lak ko buat aku. Janji hari RABU kan?sekarang ni ko nk ungkit2 ko tolong aku plak??nk aku ungkit pasal ko plak ker?
MyEm0.CoM

(pergadohan telah berlaku disitu..aku malas nk masuk + sebab aku da taw da mesti jd camni..aku pekakkan telinge sambil menjamah nasi goreng yg sedap di sebuah rstoran)MyEm0.CoM

MyB kene tipu lagi dengan membe sendiri. aku sengaje membiarkan die terkena sebab nk bg die pengajaran supaya lepas ni die jangan mudah percaye dgn membe sgt. Kalau takat rm50 - rm100 tu, okey la lg. ni membe yg lame xjumpe, pastu tetibe mintak duit terus nk kasi.

Aku xmarah / melenting / mengamuk / bising2..tp aku diamkan ajer..bia die fikir sendiri ape membe die da buat kt dier & supaya dgr ckp aku seblum pecaye bulat2 dgn membe.aku xkisah...sebab duit tu, duit nk bayar make up kete die...usaha la sendiri cari RM500 tu yer, kalau x, xdapat la melaram dgn kete tu lagi...hahahah(gelak jahat!)

mesti myB rase macam nak...MyEm0.CoM

BELAJAR LAH DARI KESILAPAN yerr...

Thursday, April 16, 2009

kerana KAMO!!

2 komen
Seperti yang aku bgtaw kt entry sblm ni,
aku cuti ye arini.
tp utk ape??
aku cuti semata2 kerana :
it's time to service myBabyMyvi!!
today adalah ari utk memanjakan myBabyMyvi.

servis kali ni adalah MAJOR SERVICE sebab mileage da 40,000 km.
next service adalah 16 Julai 2009 or 45,000 km.
semalam aku call org perodua utk tanye bayaran utk mileage ni.
die kate RM324.25 sen.. tp mase bersihkan bonet petang smlm,
dalam bonet kete de lagi minyak hitam PERODUA yg dulu ade lebih.
so gune minyak itam tu jer. Jadi hargenyer jd...


murah la sikit dari harga asal..tul x??hhehhehehe



Selasa lepas dapat call dari ayah yg menyatakan hasrat beliau
utk meminjam myBabyMyvi utk outstation di PD.
sgt berat hati sebenarnye nk kasi..
tp memandangkan duit deposit kete & renew roadtax ayah yang bayarkan.
ini bermaksud ayah aku ade SHARE gak kt kete ku itu.
aku tinggal bayar bulanan jerww..hehehehe..
alasan utk pinjam kete adalah?? minyak myvi SAVE.
hurrmm, aku la yg jadi bankrup nk pakai Honda CRV ayah ku itu nnt!!
waaaaaaaaaaaaaa...............(mintak2 la ayah isi penuh minyak CRV tu)



sebab tu aku g servis myBabyMyvi sebelum die g jalan jauh kan.
lagi pun time utk diservis pun hampir tiba.
Jam 9.00 pagi aku kluar umah:
mula2 skali...aku pegi Petronas utk ISI MINYAK PENUH, pastu g PAM TAYAR dulu.
then baru pegi Perodua Servis.


Selepas selesai sume..aku pegi sini pulak....


bile da selesai cuci kete, baru la aku menggelupur cari kedai makan utk tapau Breakfast??ehh, lunch? ehhhh...mane2 la..yela, da kul 12 tghari baru breakfast + Lunch. aku ada another 1/2 day utk merehatkan diri...

aku nk tnye korg la :
kalau korg la kan? korang anta servis ikut time or korg nk bjalan jauh baru korg servis??
semalam time aku nk mintak cuti, ramai bdk2 ofis ckp kt aku:
"alaa....servis tempat biase je la.buat pe bazir duit pegi perodua servis..mahal!"
"kete xrosak lagi kan?buat pe g servis?bzir duit jer"
"Cuti semate2 nk servis kete je ker??"

aku pelik la, nape dorg tnye aku cmni.
bagi aku la kan, aku sanggup buat ape saje utk myBabyMyvi sebab tu lah satu2 nyer harta yang aku ada dan yg aku beli (wlpn duit deposit duit ayah). Tp kete tu still atas nama aku, kire kete aku la kan?? duit hasil titik peluh aku bekerja..aku sangat2 hargai harta yg aku ade tu.
myBabyMyvi ni la yg sentiase teman aku kemana2 saje.
byk sgt jasa die kat aku, ape salahnyer aku cuti sehari semata2 utk
memanjakan die betul x?? cube kte buat kereta tu seperti manusia,
ada hati & perasaan. Kereta pun nk makan, rehat, tido sume..tul x?? (terEMO lak)
banyak sangat jasa die utk aku. Arini adalah hari paling special utk
myBabyMyvi....
SAYANG KAMO SANGAT2 !

Majlis APC

2 komen
hye hye...
arini aku gune PC CC lg utk update blog.
hhehehe
so, ini die tugas aku sepanjang 2 minggu lepas.
berakhir pada ari isnin 27 april 2009.
Selepas tu aku resttt!!!
ahahahahha...
Majlis : Anugerah Perkhidmatan Cemerlang
Tarikh : 27 April 2009 (isnin)
Masa : 2.30 petang
Tempat : Dewan Serbaguna, Kementerian Kewangan.

Aku & Jua
Pink kaler ya tuan-tuan puan-puan..
at least pink ni xla sume pink pekat kan.
hehehehe


lawa lak dorg setting meja warna ni.
wat majlis kawen kt sini pun cm best jerk!
hehehehe...

Gadis-gadis di kaunter pendaftaran


Setibanya Ketua Pengarah Kastam,
Tugas kami SELESAI dengan serta merta!!
pintu ditutup, kami pun balik....
Xmau join itu majlis lagi.
sudah penat!!!!!!!

Tag dari Zeha

5 komen

Tag dari Zeha...Aku selesaikan yer...xmo hutang2 lagi.hehehe

1. upload gmba wallpaper sendiri :

Desktop


2.terangkan pasal wallpaper ni :

Aku pun xtaw nape aku letak wallpaper ni..baru gak lagi tukar pic ni sebenarnye. Kalau la kak ina taw yg aku letak gambar die kt wallpaper pc aku, sure die kembang kempis hidong die bangga tu..hehehhehee...

mungkin jugak sebab air yg sedap didepan mate..hehehe, ni picture time meeting reunion kt KLCC. Kak ina dengan perut buyong-nye time tu sanggup datang gak meeting tu.

Alasan terakhir sekali , mungkin sebab wallpaper tu memberi pembakar semangat aku utk DIET sehingga kurus sebegitu balik!!!huaaaaahuaaaaaaaaa!!!nk KURUS camtu!!!

seikhlas hatinya saya ingin mengetag :

Suk

Bit

Zirah

Yaya

Lyana

Tag dari Mummy Fini

2 komen

Fini, thanks coz sudi tag yerr!!huhuu....
memandangkan PC aku xleh nk update entry blog,
so aku tumpang PC CC time lunch utk wat Tag ni..

1. ANDA RASA ANDA HOT?
Memang HOT la sekarang ni. Asal la Hujan da xturun akhir2 ni yer..
Adakah disebabkan Pemanasan Global?hehehhehe

2. UPLOAD GAMBAR KEGEMARAN ANDA


3. KENAPA ANDA SUKA GAMBAR INI?
Gambar mase aku & family bercuti di Padang, Indonesia. Gambar ni berlatar belakangkan Lautan Hindi. Aku suke gambar ni sebab AKU KURUS TIME TU!!!! nk badan cm tu balik..huahhhahahha

4. BILA KALI TERAKHIR ANDA MAKAN PIZZA?
Piza erkk??da lame la xmakan piza..da lupe bile kali terakhirnyer..

5. LAGU TERAKHIR YANG ANADA DENGAR?
Yuna - Dan sebenarnya (B call td, Ringtone HP lagu tu) boleh ka??heheh

6. APA YANG SEDANG ANDA BUAT SELAIN SELESAIKAN TAG INI?
Baru je lepas lunch!! terus pinjam PC CC utk update blog ni..

7. SELAIN DARI NAMA ANDA SENDIRI, ANDA SUKA DIPANGGIL DENGAN NAMA APA?
Ezlina, Ezy, Lin (CC sorg je pgil aku name ni)..

8. TAG LAGI 6 ORANG DENGAN HATI YANG TERBUKA TANPA RASA KEKESALAN. SILA LAKUKAN, KALAU TAK KENA DENDA MANDATORI.

1. Bit

2. Suk

3. Zirah

4. Zeha

5. Lyana

6. Yaya

9. SIAPA NO 1 KEPADA ANDA?
Bit iaitu : Roshaida Bt. Hasan (betul ke eja??)..Die satu politeknik dulu but kenal2 cmtu jer..but Yahoo Messager yg telah merapatkan kteorg.

10. BAGAIMANA PULA DENGAN NO 4?
Wahh, itu kawan time sekolah menengah lagi tu. Jumpe lik ble bace blog Fini.

11. KATA SESUATU TENTANG ORG NO 5?
Kenal time sekolah jugak ni. Dia ada 2 org adik beradik sahaja. (tul kan??heheh)

12. BAGAIMANA PULAK DENGAN ORANG NO 3?
Satu kelas kt politeknik..She really2 love her Boyfriend..

13. SIAPAKAH ORANG NO 2?
BEST FRIEND EVER!! Sek. Teknik Same (1 kelas), Politeknik (1 kelas), Dorm (1 Bilik dgn die time kt politeknik dulu). Skrg keje Bangunan ofis sebelah-sebelah. Tp die kawen aku xkawen2 gak lagi.die da beranak 1, aku xkawen cmne nk de anak lak kan??yg tu xdapat nk ikut sesame.huhuhuhuuu...

14. BAGI PESANAN ANDA UMTUK ORANG NO 6.
Yaya, Jumaat ni jgn lupe de pasar tani kt Presint 2 yer!!hahahhaa...jangan lupe buat Tag ini juga..

DONE!!

HARI-HARI

0 komen
hari ini hari sabtu
hari esok hari ahad
hari lusa hari isnin

MyEm0.Com

Last week aku sgt bz dengan persediaan
majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.
memandangkan bos aku yg handle majlis ni.
maka tentu2lah aku org 1st yg menjadi mangsanya.
Aku ditugaskan utk call semua jemputan
VVIP, VIP,Pengarah,Timbalan Pengarah
utk confirmkan kehadiran utk majlis APC tu isnin ni.
so, mgu lepas tu keje aku angkat letak, angkat letak telefon jerw
da mcm operator pun ade gak!!
tu yg aku call utk jemputan khas.

Untuk calon yg terime anugerah tu..
seramai 150 orang tu sume Message kt HP AKU
utk confirmkan kehadiran dorg ke majlis tu.
korang bayangkan berape byk msg yg aku terime.
tu belum lg yg call nk tnye mcm2 lg..
Tension gile!!
smpaikan tengah malam pun de gak
yg nk confirmkan kehadiran.GILE KE PE??
sebabnye kt kad jemputan,
name aku terpampang kt kad tu confirmkan kehadiran..
bukannye no. telefon ofis.
tp no. telefon HANDPHONE!!
tu yg aku geram dgn org yg buat kad jemputan
yg memandai2 taruk no. hp.
nk marah pun xgune gak,
sebab kad da diedar da pun!

nasib badan....huhuhuu..

so, isnin ni kene jadi gadis di kaunter pendaftaran.
nantikan kemunculan aku di majlis tersebut ye!!
MyEm0.com

Khas

2 komen
Atas permintaan khas oleh Dayah...
Dengan bangganya aku mengumumkan!!
aku da create CHATBOX disini...
marilah kte berborak2 di chatbox tersebut ye
sesape sahaja dibenarkan utk berborak,
termasuk 'silent readers'..opss..ade kerw??
hehehhehehe
MyEm0.com

Nite!!

4 komen

haa..banyak sungguh aku update entry malam ni..
huhh, sgt letih!!
it's time to sleep...
Esok banyak keje kt ofis tu.
huhuhuu...

so, xtaw la bile aku dapat update blog ni lagi.
okey all,
Gud Nite
bahbyee...

MyEm0.Com

Tagged From Ziha

2 komen

Sory dear lambat wat Tag ni. Bz skit la lately..hehehhe


Alphard
Matlamat Jangka Panjang...
yela, mane taw nnt kahwin nnt anak ramai ke kan
kete ni besau + selesa
leh main lari2 dlm kete...


Banglo
yang ade swimmimg pool
xyah la susah2 g Sunway Lagoon ke,Wet World ke, Desa Waterpark ke kan..
kat umah pun leh swimming


Handbag Guess!
Idamanku..ade sesape nk belikan??hhhehe




Perfume DAISY from Marc Jacobs
Wangi + botol yg sgt Cute
(bit, bufday kte pasni klu nk kasi perfume kasi jename ni plak,k??hehehhe)


Kek yg Sodap!!
da macam kek kawin plak da..heheheh

====================================

Ade ke org nk kasi hadiah cmni???
xtaw la, ni wishlist jer...
xkisah pun ape2 yg korg nk kasi pun.
kalau nk blnje makan pun okey perr!!hehehe

Mangsa aku seterusnya :-

bit,

suk ku,

Zira,

Yaya,

Hery,

Azie,

Ja'a

Kepada sesape yg nk buat yerr..

korg buat la yer, mane taw wishlist korg ni
boleh menjadi suatu kenyataan time bufday korg..
buat tawww....hehhehe

Secretaries Week - Part III

0 komen
SHOW TIME

masa yg ditunggu2 telah pun tiba..
setelah selesai makan, Show pun start!

Actually today 21st April utk Kris Dayanti
Tommorrow 22nd April utk Dato' Siti Nurhaliza.
Tp aku dijemput utk KD.
Kalau dapat Dato' Siti, mmg xlena la tido aku malam tu.
xpela, kire org da jemput tu pun da kire bagus!

tul x??hehhehee...

Pengacara Majlis adalah....



DEE
da cm pompan da aku nengok die nih!!
body die Marvellouss, kalah body aku..

siap pakai gaun bulu2 lagi..yarrkkss!
tp mmg lawak la die jd MC. klakar orgnyer..



time KD nanyi, meremang bulu roma aku.
bukan main sodap laie soro ehh!! (tkua versi ngori lak!)
terKESIMA aku wat seketika. acehh cehh!!


ntah baju ape2ntah die pakai...pelik2...


Bju KD yg ni lawa...



ehh, lupe nk kasi taw...Anuar Zain pun datang gak nengok Show KD ni.
tp die masuk time org sume sebok makan. Agak xprasan..
tp bile die nk balik, time abis show KD tu..baru la nampak betul2 die
jalan utk keluar dr dewan.

Secretaries Week - Part II

3 komen
MAKANAN & MINUMAN

entry kali ni plak aku nk cite pasal
makanan yg aku da telan utk ari2..

Makan secara Buffet!
tp banyak stall disediakan.
Stall Soup, Stall Satay, Stall Nasi2, Stall Meehon/Mee Soup,
stall kambing dibakar sekor, stall desert, air..macam2 lagi la.

Tp aku xdapat la amik gambar utk sume stall tu. Sebab aku sebok g amik makanan2 yg best2 utk memenuhkan meja makan aku. fuhh...memang kenyang sgt!!
Sume makanan tu, Hotel Quality yg sediakan.
tp tumpuan agak terganggu sebab makan dalam keadaan yg agak gelap.
asal la dorg malapkan lampu?? nk makan pun susah..hurrmm...


time to eat!!


Dessert..bukan aku nye sume ni yer...
aku amik pun sebab nengok cam lawa jer jelly dlm cawan ni!
hehehehe...


satay yg akhirnye xabis makan,
kt belakang nunn, de cake yg sedap2 utk dimakan.
semua jenis cake aku amik, tp sikit2...utk dirasa sahaja...


ni nasi briyani yg aku amik. Byk sgt lauk die,
aku xtaw nk amik yg mane..utk tidak tamak,
aku amik nasi sikit jerw..lauk kasi lebihh....
hehehehee....
MyEm0.Com

Secretaries Week - Part I

2 komen
GOODIES BAG



hye all, sory sebab lambat update pasal Secretaries Week semalam.
Letih + byk keje bos kasi pas balik dari event tu.
Xkasi can langsung aku berehat dgn aman!
bayangkan, aku ngah enjoy dalam event tu,
die leh call kate pasal keje lagi?
mmg die xkasi can aku bgumbire!!


siap pesan : " kul 4 nnt ade org nk amik blazer i dlm almari, i ade meeting, u tunggu dorg dtg,k"


event aku abis jam 3.30 ptg,tp die da suh aku masuk ofis cepat. perjalanan dari MATRADE Jalan Duta ke Putrajaya mengmbil masa 45 minit.
mcm taw2 jer aku nk ngelat xnk msuk ofis da.fuhhh...

so, entry ni aku nk cite pasal Goodies Bag yg aku dapat ari2,k.


Ape yg ade dalam Goodies Bag tu..


dapat la kain ela dari JAKEL 4 Meter.hehehhee


Agak menyedihkan sebab, aku dapat warne yg aku XSUKE!!!
PINK lagi??? btul la pepatah melayu ade mengatakan...
"apa yang kte tak suke, itulah yg kte akan dapat.."
bersyukur je lah ape yg aku dapat.

Utk Lucky Draw,
Grand prize : Penerbangan ke Dubai
hadiah lain : Rantai Raflesia RM 3 ribu, Tv Samsung Flat Screen 32" & macam2 lagi la.

Aku?? mmg dari aku sekolah rendah lagi kalau de Lucky Draw aku mmg xpenah la LUCKY!!!
mungkin aku kene mandi bunge kot baru Lucky skit..hehehehheee...
xpela, xdapat Lucky Draw..dapat Goodies Bag tu pun Jadi lah....
huhuhuuu....

Pink Panther Tak Menjadi

0 komen
yeahh, seperti yg aku angan2kan..
akhirnya aku xjadi jugak pakai baju yg sangat PINK itu.
hahahaha...
malam isnin ari2, myB datang kasi tudung yg die belikan tu.
mak oiii, yg die beli bukan TUDUNG,
tp SELENDANG (utk digunakan ketika sejOk!!)
no wonder la die kate beli tudung kt Pasar Seni.
rupe2nye skarf tuk menahan kesejukan, bukan tudung.
tu yg aku pelik semacam je bile lak pasar seni de jual tudung2 ni.
nengok picture gmbar kt bawah ni.
Ade ke patut die nk suh aku pakai??



so, aku ade alasan utk pakai baju lain, betul x??
setelah ditelek2 n di belek2 rupenye
pattern baju Pink & baju ni lebih kurang same.
Cume kaler je lain.


manik dileher agak same..


alahaii, nampak kusam pulak baju ni dalam gambar ni. mungkin sebab tidak cukup pencahayaannyer..hehehe...

Aku sgt gumbire sebab Xdipakse utk pakai Baju Pink Panther tu!!!
yihoooooowww...

PENGUMUMAN

2 komen
Untuk makluman dan ingatan korang sume
kt ofis aku da BLOCK friendster, YouTube, MySpace dan Seumpamanya.
Blog pun agak pelik la kt ofis aku ni. Sebabnye Icon yg kt atas create post tu
font, Bold, Color font, upload pic, upload video sume xde kt create post tu.


tu yg aku bulatkan ngan warne merah tu yg xde dlm kalau bukak blog kt ofis aku. Camne aku nk Upload gambar?nk tukar font?nk kaler2 font tu??Aku pelik tahap cipan la xtaw ape pasal la bukak blog kt ofis cmtu. Kt umah ni la baru la leh nk update blog aku nih..leceh la klu blog pun kene blog kt opis tu, mmg bengang tahap babun la aku!!!
sebab tu la akhir2 ni aku da jarang sikit update blog ni.
So sorry guys... =P
MyEm0.Com

PEMALAS!!

2 komen
Pagi td bos suh arrange kan meeting die jam 9.45 pg
seperti msg yg die send kt aku ari ahad ari2.
so, aku pun datang ofis seperti biase
dan cepat2 booking bilik mesyuarat
dan order makan & minuman utk mesy tu.

meeting jam 9.45 pagi ,
jam 7.45 pagi lagi aku da siap hantar borang order makanan.
gile awal supaya kafe bawah tu Xhantar lambat makanan tu.

punye la pemalas dorg ni.
hantar makanan pastu xreti nk set up makanan tu.
da berbuih2 da mulot ni bgtaw suh set up siap2!!
(mulot berbuih bukannye aku de pnyakit Sawan, okey!)
last2 aku la sendiri kene set up sendiri
gerammm!!




haa..macam ni la cara nk set up makanan ni!!ade paham??
bukan main longgok setempat jerww~~

Pink Panther

5 komen
BAJU KU..



entry sebelum ni aku kate aku xnk tunjuk gambar
baju yg aku nk pakai esok kan??
tp rasenye elok gak klu aku post gmbar baju ni.
at least korg leh bg pendapat pasal bju ni.tul x??
tp agak da tlewat lak nk mintak pandangan korg2 sume..
PINK sgt kan??kan???
segan aku nk pakai..



memandangkan baju ini dipilih oleh myB,
maka die sndiri yg pilihkan tudung/skaf yg bsesuaian dgn baju ni.
aku xamik port!sebabnye die yg beriya2 nk aku pakai
baju warne nih!! amek ko!
time lunch td, die Video Call aku tunjukkan
kaler tudung yg die survey kt Pasar Seni.
(de ke jual tudung kt situ??aku xtaw pun?)
aku pun layankan aje lah..
tp xtaw la hasil tudung yg dibelinye tu cmne.
sbb aku nengok dlm video call tu cm okey je.
xtaw la tudung tu REAL ok ke x.
nk tengok real, kene tunggu myB datang malam
ni kasi itu tudung. Agak2 xbekenan nnt
leh la bg alasan xde tudung sesuai..
leh pakai baju kaler lain.
hehehhehehe
MyEm0.Com


BOSAN

0 komen
Bosan nyer arini??nk wat pe erkk..
esok da keje ker?aiyooo....2 hari rase cam 2 jam jer..
nk cuti lg boleh ka??ehh xleh xleh...
bos baru bg msg td :-
myBos : Esok book blik mesy BKPSM utk mesy khas CP&L jam 9.45pagi. Tolong buat memo dan edar.
Aku : ok, en. mail..
MyEm0.Com
bos cuti pun mau kacau PA ka?macam esok pagi xleh cakap jerww..
huhuhuu...kan aku mmg dtg awal?
die takut aku amik cuti la tuh.hehehhehee...
MyEm0.Com
+++++++++++++++++++++++++++++++
owh ye....Selase ni event Secretaries Week.
weekend ari2, PAKSA myB temankan aku g beli
baju utk pakai g sane nnt...xde sape lg yg dapat temankan aku.
So, padahnyer....baju tu pilihan myB. BUKAN PILIHAN AKU!!
ni yg malas nk bawak Pengkritik Hebat nih.
Baju yg myB pilih aku suke, tp WARNE nye aku xsuke!!
ade ke patut die suh aku beli warne PINK??huhh..
bukan pink lembut, tp pink terang benderang!
MyEm0.Com
B, adakah kamu tidak taw yg GF mu ini tidak suke pakai baju warne PINK???
aku malas nk upload gmbar baju tu...
so, kalau nk taw bju tu cmne, nnt nengok la aku update
entry aku pegi Lunch Secretaries week tu nnt ye..
(tu pun kalau aku pakai la..huhuhuu..)
MyEm0.Com

Akibat terlalu percayekan orang...

4 komen
semalam aku dapat aduan dari myB..

Sila rujuk kes dibawah:-

Tarikh : 13 April 2009(Isnin)
Masa : 5.45 ptg

MyB mintak izin utk amik duit die RM500 dalam simpanan aku utk dipinjamkan kepada membe die. Yee..utk pengetahuan korang aku adalah Ketua Akauntan utk gaji + duit MyB. Maka semua duitnya aku yg simpan! Sebab MyB PemBoros..

Alasan : membe yg keje kt Kem PLKN Johor nk pinjam duit RM 500 dulu utk bayar duit kereta die. RABU janji bayar balik, sebab gaji masuk Rabu.

membe ni die kenal dari poli PD dulu. Xde la rapat sangat..aku penah jumpe die, muke org2 baik jer. aku mmg da XSEDAP HATI dari awal nk bagi duit lg ari2. Aku pun pelik apesal la myB beriya2 sgt nk kasi die pinjam pun aku xtaw. Yela, mgkin sebab membe die tu tolong die pasal kete ari2.kononnyer nk balas budi la...

Perjanjian :
1. B akan tanggung risiko kalau ape2 terjadi.Aku xkan bertanggungjawab atas semua risiko.
2. Gunakan duit make up kete B. Kalau membe Xbayar,maka Xdapat la amik kete kt bengkel. Xleh gune duit lain!!

Setelah perjanjian tersebut dipersetujui, membe die call myB "push-push" utk bank in kan cepat..dalam hati aku .."da la nk pinjam duit org, pastu leh push2 nk cepat plak!".So, myB suh aku Transfer Online time2 tu jugak!!ehh, bengang tahap cipan la aku.... Xmenyabar2!!

HARI SELASA....

HARI RABU....
budak tu suh BERSABAR...die xleh kluar kem la, bz la, ape2 la....

HARI KHAMIS...
Aku Push MyB utk mintak duit tu balik!!
Malam td, myB mintak duit membe die leh kate :

Membe MyB : "ehh, ko ni xreti besaba ker??dulu pasal kete ko dulu aku snggup cuti utk ko taw x?xkecoh2 pun"

myB : "time ko nk mintak duit dulu ko pandai lak nk push-push aku suh bank in kan cepat. Time nk bayar cmni lak ko buat aku. Janji hari RABU kan?sekarang ni ko nk ungkit2 ko tolong aku plak??nk aku ungkit pasal ko plak ker?
MyEm0.CoM

(pergadohan telah berlaku disitu..aku malas nk masuk + sebab aku da taw da mesti jd camni..aku pekakkan telinge sambil menjamah nasi goreng yg sedap di sebuah rstoran)MyEm0.CoM

MyB kene tipu lagi dengan membe sendiri. aku sengaje membiarkan die terkena sebab nk bg die pengajaran supaya lepas ni die jangan mudah percaye dgn membe sgt. Kalau takat rm50 - rm100 tu, okey la lg. ni membe yg lame xjumpe, pastu tetibe mintak duit terus nk kasi.

Aku xmarah / melenting / mengamuk / bising2..tp aku diamkan ajer..bia die fikir sendiri ape membe die da buat kt dier & supaya dgr ckp aku seblum pecaye bulat2 dgn membe.aku xkisah...sebab duit tu, duit nk bayar make up kete die...usaha la sendiri cari RM500 tu yer, kalau x, xdapat la melaram dgn kete tu lagi...hahahah(gelak jahat!)

mesti myB rase macam nak...MyEm0.CoM

BELAJAR LAH DARI KESILAPAN yerr...

kerana KAMO!!

2 komen
Seperti yang aku bgtaw kt entry sblm ni,
aku cuti ye arini.
tp utk ape??
aku cuti semata2 kerana :
it's time to service myBabyMyvi!!
today adalah ari utk memanjakan myBabyMyvi.

servis kali ni adalah MAJOR SERVICE sebab mileage da 40,000 km.
next service adalah 16 Julai 2009 or 45,000 km.
semalam aku call org perodua utk tanye bayaran utk mileage ni.
die kate RM324.25 sen.. tp mase bersihkan bonet petang smlm,
dalam bonet kete de lagi minyak hitam PERODUA yg dulu ade lebih.
so gune minyak itam tu jer. Jadi hargenyer jd...


murah la sikit dari harga asal..tul x??hhehhehehe



Selasa lepas dapat call dari ayah yg menyatakan hasrat beliau
utk meminjam myBabyMyvi utk outstation di PD.
sgt berat hati sebenarnye nk kasi..
tp memandangkan duit deposit kete & renew roadtax ayah yang bayarkan.
ini bermaksud ayah aku ade SHARE gak kt kete ku itu.
aku tinggal bayar bulanan jerww..hehehehe..
alasan utk pinjam kete adalah?? minyak myvi SAVE.
hurrmm, aku la yg jadi bankrup nk pakai Honda CRV ayah ku itu nnt!!
waaaaaaaaaaaaaa...............(mintak2 la ayah isi penuh minyak CRV tu)



sebab tu aku g servis myBabyMyvi sebelum die g jalan jauh kan.
lagi pun time utk diservis pun hampir tiba.
Jam 9.00 pagi aku kluar umah:
mula2 skali...aku pegi Petronas utk ISI MINYAK PENUH, pastu g PAM TAYAR dulu.
then baru pegi Perodua Servis.


Selepas selesai sume..aku pegi sini pulak....


bile da selesai cuci kete, baru la aku menggelupur cari kedai makan utk tapau Breakfast??ehh, lunch? ehhhh...mane2 la..yela, da kul 12 tghari baru breakfast + Lunch. aku ada another 1/2 day utk merehatkan diri...

aku nk tnye korg la :
kalau korg la kan? korang anta servis ikut time or korg nk bjalan jauh baru korg servis??
semalam time aku nk mintak cuti, ramai bdk2 ofis ckp kt aku:
"alaa....servis tempat biase je la.buat pe bazir duit pegi perodua servis..mahal!"
"kete xrosak lagi kan?buat pe g servis?bzir duit jer"
"Cuti semate2 nk servis kete je ker??"

aku pelik la, nape dorg tnye aku cmni.
bagi aku la kan, aku sanggup buat ape saje utk myBabyMyvi sebab tu lah satu2 nyer harta yang aku ada dan yg aku beli (wlpn duit deposit duit ayah). Tp kete tu still atas nama aku, kire kete aku la kan?? duit hasil titik peluh aku bekerja..aku sangat2 hargai harta yg aku ade tu.
myBabyMyvi ni la yg sentiase teman aku kemana2 saje.
byk sgt jasa die kat aku, ape salahnyer aku cuti sehari semata2 utk
memanjakan die betul x?? cube kte buat kereta tu seperti manusia,
ada hati & perasaan. Kereta pun nk makan, rehat, tido sume..tul x?? (terEMO lak)
banyak sangat jasa die utk aku. Arini adalah hari paling special utk
myBabyMyvi....
SAYANG KAMO SANGAT2 !

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template