Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 31, 2009

Lapar sangat...

0 komen

morning all....
today aku da wat bende yg aku jarang sgt buat.
Breakfast awal gile baban.
yela, kebiaseannye dlm kul 10 pagi baru aku makan.
tunggu emosi n keadaan bos aku stabil dulu.
tp arini aku smpai ofis kul 7.15 pagi,
aku terus selongkar peti ais cari susu utk wat air milo.
pastu terus makan...
sape suh xmakan semalam...
*
**
***
****
dan inilah padahnye bile Nasi Lemak + Milo Panas ditelan awal pagi.....


memang syahdu je la mate aku pagi nih...tulunn..tulunnn.....

Monday, March 30, 2009

Apabila.....

2 komen
Secretary Vs Teacher

malam semalam (ahad), aku still kt sg.buloh lagi..saje je gatal2 nk balik putrajaya pagi ni terus masuk ofis. Malam semalam adalah malam yang sangat la bosan. Adik aku khusyuk la buat keje sekolah, then kakak aku mintak aku tolong tulis senarai nama pelajar die kt kertas penilaian ape2 ntah..aku pun salin la, lagi pn aku pun ngah bosan! Then, bile da abis salin...aku tanye die "Ni je ke??xde lagi da?".owhh, siap nk mintak lagi nih!hehehhee...then my sis kate "ade, tp semak buku sekolah la.."..wahh, beriya aku jadi cikgu nih!!

aku pun cek la buku karangan budak2 sekolah menengah..
acehh2, dengan bangganya ni
sign sini, sign situ, garis itu, garis ini, bulat itu dan ini..
cehh2, cam pakar je plak kan??
then bagi markah utk karangan dorg
sesuke hati mak bapak aku je..
mmg sume aku bagi bawah 30/40 markah..
xde lebih!!(cikgu kedekut!)hehehe...




makin banyak aku semak buku tu, makin tension aku!!tekanan jiwa sgt..mcm2 ragam n macam2 cerita la dorg ni karang..org suh wat cite pasal rompakan, de yg cite pasal kemalangan la, de yg siap tiru bulat2 membe punye ayat la!geram tul aku..aku siap wat tanda " ? " besar2 atas buku tu..amik ko!!!!jangan main2..kakak aku boleh la ko nk memainkan, ngan aku nasib ko la!
Then tetibe mak aku bersuara ....
"xleh jadi cikgu la die nih..xpenyabar langsung"..
sebab sambil aku semak, mulot aku membebel2...
hahahhaha...cmne la kakak aku leh tahan ngan karenah
anak2 murid sekarang ni erkk...hurrrmm....
AKU XSUKE JADI CIKGU!!

Bufday???

2 komen
Sabtu aritu, shida a.k.a Bit telah msg. Die tanye aku de kt rumah sg.buloh ke x. Aku da taw da ape tujuan die nk datang sebenarnyer...mmg da lame sgt aku nanti2kan kehadiran die utk hantarkan Hadiah Bufday aku!!
cisss...da nk masuk bulan 4 baru adiah sampai ka???
xpela, aku paham die sebok keje xsempat nk hantar,
myB lak xsempat nk g collect kt IPD Sentul nun....
ape2 pun, thanx ya utk hadiah tu bit....

p/s : bit ni cam taw2 je perfume kte da abis...hehehehe...

Friday, March 27, 2009

AMARAN

0 komen
Apabila Kerajaan telah mengambil langkah-langkah bijak utk menINSAFkan mereka yang masih lagi tidak sedar...

Rokok Penyebab Keguguran Janin
Semalam time nk balik dari Low Yat myB nak singgah kt kedai2 buku dalam Low Yat tu utk beli Rokok. Die kate, rokok die da abis..aku pun tkedek2 la ikut die dr belakang..Tetibe myB bersuara agak lantang dengan Cashier kedai tu..
MyB : wehh aney, gambar ape nih??
Aney : tarak taw la abang..
MyB : amik yang lain!
Aney : suma ada juga la bang, gambar saja lain..
MyB : meh sini nengok..
(ade gambar yang lagi dasyhat dari gambar janin ni..contohnye : gmbar paru2 yg rosak, gambar hati yg hancur dan mcm2 lagi..)
MyB : meh sini bagi yg tadi balik la..elok sikit gmbr die..
MyB pilih kotak yang de gambar 'janin' sebab sepatutnye pesanan tu utk wanita yang merokok....
Aku kt sebelah ni tergelak besar la..dalam ati aku (Ha, amik ko!! nak sangat hisap rokok kan)..setiap kali nk amik rokok sure tpandang gambar kt kotak rokok tu, tul x?? Aku siap tambah pesanan penaja lagi "beli la rokok utk semua gambar yg de kt kotak rokok tu, bleh wat koleksi".(sambil ketawa jahat!)..ayat kene tapis...hehehhee....
Wahai kerajaan, tolong la cari Inisiatif lain utk menginsafkan mereka2 yg merokok ni..Cara letak gambar2 ni Xberkesan nampaknye!
fuhhhh......

Menjadi jugak akhirnya!!

0 komen
semalam petang, bkn main lg aku mengeluh sebab xdapat kluar beli Laptop kan?? Aku lepak kt ofis dlu...dalam kul 5.45 ptg baru la aku gerak turun g kt parking kete utk balik umah. Tetibe MyB message kate, "B tunggu ma kt Bukit Aman ye..". haa??adoiii, asal xckp awal2??da la ngah comot momot je ni..td kate KL da jadi Laut?? aku pun ngan tergesa2nya drive terus g Bkit Aman..takut sangkut dalam kesesakan lalu lintas (skemanye ayat?heheh)
===============================
Sesampai je kt ofis myB, kami terus gerak ke
Low Yat..
mencari2 laptop idaman hati..siap g survey
Celcom Broadband
kunun2 nk surf internet gune laptop ble2 mase je la kan..

harganya : RM 399 (set) + RM 68 (1 st month bill)
AKU SURVEY JE...XBELI pun...
hehehe
===============================
Cari punye cari...laptop punye laptop.
ade la, yg berkenan pun harge sampai RM 25++
klu de yang RM 15++ pun 2nd hand punye..
sampaikan kami berdua putus asa...
===============================
ondaway nk g kt Parking Kereta,
kami TERsinggah kedai Camera..
sangat menarik Camera disitu..hehehhee
Maka....Kami telah.....
*
**
***
****
*****
******
BELI CAMERA BARU!!!

Panasonic Lumix = RM 799
Harga Promosi = RM 599 je..
apelagi, kami pun rembat la....
hehehhee....

Lain yang NAK dibeli, lain pulak YANG dibeli...


PAKATAN KAMI : B beli kan aku Camera
Aku kene kasi MyB buat Kete Satria die..
Pandai la die nak putar belitkan cerita supaya aku Xmengamuk die nk menghabiskan duit utk Make Up Kete die...cittt....daripada Make Up kete tu, bih baik belikan aku MAKE UP!!hehehe

This is picture taken using my Panasonic Lumix..

Thanx B Cayang.....

Thursday, March 26, 2009

Sedihnyer...

0 komen
Jam 4.45 petang, dapat msg from myB..
My B : Ma, B kat IPD Shah Alam lg ni..xtaw abis kul bape ni.
Me : ha??alaaa...kene cancel lg ke?
My B : dah tu nk wat cmne, keje xsiap g ni. Td membe kt ofis gtaw KL da jadi LAUT.
Me : KL da banjir ker?adoii...it's ok la, ma blik uma terus la.k..
My B : okey..
OMG, ayat aku utk entry bawah ni menjadi kenyataan..
KL betul2 banjir ke???.....
xtaw la betul ke x kan..xkua dlm brite lg ni..
hheehhee...
hurrmm, nmpaknye aku kene balik umah terus la ni...tula, bile kte planning awal2 mesti xjadi.
klu cmni kene wat last minit punye program la..
it's okey, arini Last Episod utk SPA Q.
NAK BALIKKKKKKK.....

Hujan Lebat

0 komen

semalam da planning baik punyerr nk g cari Laptop.tunggu punye tunggu time balik, nengok2 ujan selebat2 alam!!Angin sangat kuat + siap ngan petir / guruh sekali nih..


Maka, dengan itu rancangan utk ke KL, ditunda pula
ke petang ini..sangat hampa semalam sebenarnya,
tp selamat la ada cite SPA Q ptg smlm
sebagai pengubat duka..
acehh cehh!! Tido pun SODAP!
Harapan utk hari ini,
harap2 la Xujan petang ni.
bukannye ape, klu g KL time ujan ni,
sure jalan JEM GILE, da la time org balik keje...
silap2 KL Banjir..
KL skrg ni kan, da slalu banjir, xnk la amik risiko ..
kalau Hujan lagi arini, kene Tunda lagi la nmpknye ...
aiseyyman....

Wednesday, March 25, 2009

Baru Vs Lama

0 komen
myB msg tadi...die kate die ngah sebok wat fail meja..
adoiii, fail meja aku da siap tp kene wat balik sebab kene ikut format ISO.adoiiii, wat penat je la aku wat dulu tu!citttt.....saba je la..
++++++++++++++++++++++++++++++
aku pun mengeluh la, kate xsempat nk buat kt ofis ni...n malas nk ngadap fail meja. then aku tnye la pasal PC aku yg kt die tu..still ok lg ke x, sbb aku ingt nk wat fail meja kt umah..hehehe (poyo jer). but, myB kate myPC kene virus..klu nk baiki amik mase yg lame..suddenly, die suggestkan utk beli BARU!wahhhh....byk duit ni nk gune klu beli baru...hurrrmmm..die kate beli laptop la, leh bawak kulu kilir..(betul gak tu)hehehe....aku minat sgt ngan MacBook...
+++++++++++++++++++++++++++++
Then, He Called Me...
MyB : ape kate kte g survey petang ni?nak x??
Aku : ok gak tu...tp kat mane erkk?takut jalan jem jer nnt...
MyB : tengok la kt lowyat ke, the curve ke.
Aku : ok gak tu..(sambil2 tu leh dating.heheheh)
MyB : nnt b nengok shedule dulu,k...klu xde pape, kte g k??
Aku : orite!

+++++++++++++++++++++++++++++

sangat gumbire utk klua petang ni.. hope myB xkene stanby la kan...hehehehe...dari moody tadi terus happy!!!xsaba nk kua petang ni beli laptop!opssss...salah,bkn beli ..survey dulu ye...

DugaanNya

3 komen
hye all....
arini agak moody & nk bg ceramah sikit...
Kite sebagai manusia memang tak penah lari dari kesilapan. Hasad dengki sesame manusia terlalu menebal apabila tengok org lain gembira dgn hidup mereka. Kite sebagai makhlukNya, harus bersyukur dengan apa yg telah dikurniakan olehNya. Tuhan akan Uji kte bila2 masa je. Jadi janganlah timbul rasa dengki sesama manusia. Sesungguhnya fitnah itu lebih teruk dari membunuh.. jangan cipta fitnah utk kepentingan diri sendiri. Dan jangan sesekali mengganggu atau mensabotaj orang lain. Bersyukurlah dengan apa yang kte terima dariNya. tidak perlu la dengki dengan kelebihan orang lain.
p/s : xyah la susah2 nk merosakkan hubungan org. Kepercayaan aku pada si dia lg kuat dari percaya kata2 dusta ko tu!!hubungan kami xterjejas pun dengan fitnah tu..

Tuesday, March 24, 2009

Free Lagi..

0 komen
arini dapat makan free lagi...
Jumaat lepas kami semua belanja kak mimah
makan di Kelab Tasik Putrajaya,
arini kak mimah blanje kami Breakfast pulak.
Nasi lemak lagi...adoyaaiii
da la ujan ngah lebat kt luar tu..
mmg tangkap lentok r aku pasnih...



terima kasih ye kerana sudi belanje makan...
(jimat duit aku arini...) hehehe

++Pagi Yang Gelap++

0 komen
syahdu je rasenye pagi ni..
patut la kemalasan melanda diri ku ini pagi tadi.
rupa2nya ujan mau turun da......
so, arini kul 7.10 pagi da sampai ofis. huhh, parking kt luar ofis banyak lagi!! xyah la aku park bawah tanah.yihoooo, senang petang kang nk choww...aku park je kereta, terus ujan turun dengan lebatnyaa..wahhh, ni kalau aku kt uma lagi ni mmg aku xdatang keje dah!
hurrmm, rahmat Tuhan turun arini....sejukk je rase....until now (8.49 pagi) still raining....hurrrmmm, kalau tido mesti syok kan????heheheheh

Friday, March 20, 2009

Jamuan Perpisahan =<

0 komen

Lunch tadi, kami satu ofis telah mengadakan jamuan perpisahan utk kak mimah sbb die pencen awal. tu die kak mimah....

Venue : Kelab Tasik Putrajaya
Masa : 12.30 tengahari
Tarikh : 20 Mac 2009(Jumaat)
Majlis berjalan dengan lancar sekali..
makanan pun sedap, siap order tambah lg BUTTER PRAWN tuk 3 meja.
(ke korg sume kebulur??)hehehehe...
so, enjoy pictures below....


pastu amik gambar macam baru abis kursus laks!!
so, kak mimah bagi kami semua Goodies Bag.
Sape yg diraikan pun xtaw..hahahaha..
tp utk kak mimah pun ade gak adiah dari kami semua...

Sokong!

2 komen

we must support this campaign!
aku selalu la dgr dlm radio, iklan Tv utk earth hour ni..sangat2 bagus okey.
apelah salahnyer tutup lampu selame sejam??
bukan susah sgt pun..korg just padam lampu cume sejam jer.
sementara nk tunggu sejam tu, korg nengok la tv.bkn die suh
korg tutup tv pun kan..tutup lampu je.
Kipas + tv die xcakap kan??hhehee
secara xlangsung korg da jimatkan bil lektrik..betul x??
tp, jgn plak la korg pasang lilin..yela, xnk bende yg x diingini berlaku
plak kan...sat g, nk sokong kempen punye pasal umah plak tebakar.
sape nk jawab???hehhehee
ape2 pun, kawan2 sume jom la kte sama2 menyokong kempen bagi
menangani isu pemanasan global..
p/s : beriya2 lak aku berkempen!hehehhee...

Tuesday, March 17, 2009

=Breakfast=

2 komen
hellooo.....
2day aku xtaw nk cite pasal ape..so, aku cite pasal breakfast aku pagi td la ekk..
memandangkan sifat kerajinan aku datang pada pagi tadi,
maka...dengan itu, terhasil lah bekalan makanan utk makan kt ofis!
selain dapat berDIET dapat juga berJIMAT.
untuk pengetahuan korg, da 2minggu da aku xLUNCH..
breakfast kul 10 pagi, time lunch xmakan lg da.



nasi goreng + telur dadar

semua yg masuk bilik aku sume aku offer rase makan skali.
byk nih...of coz la sume kate 'sedap' kan..hehhehe
xkisah la sedap ke x ke, asalkan aku boleh telan!
++++++++++++++++++++++++++++

then, kak hani datang bilik aku nk fax surat sebenarnye,
tp die lah org yg terakhir melicinkan nasi goreng aku ni.
thanx r coz sudi licinkan yer..
aku taw nasi goreng aku sedap!!(bangga kejap!)
hahahaha...

Monday, March 16, 2009

Yellow Pages

0 komen

arini adalah ari yg BZ sekali utk bos & aku

memandangkan bos da cuti 3 hari, maka kerja pun belambak2 la yg tertangguh..sgt ler BZ pagi tadi sampaikan 'kak ina' tanye asal aku on YM (yahoo messanger) lewat. Waa..de gak org menantikan aku on YM nih.(bangga kejap!) kah kah kah...

biase la, da puas meronggeng 3 hari ari2, it's time to wake up balik la kan. aku rase pasni sure bos aku da serik nk cuti lelame da. Sebabnye, keje die bertangguh bertimbun2..
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
so, petang ni dapat yellow pages baru...hurrm, ade 2 nih...so, MINI YELLOW PAGES tu aku amik la kan.hehhehee...yg lg satu tu bagi bos. Bos bukan bace pun..kalau nak call mane2 pun, die suh aku gak yg tolong Call kan..bih baik aku rembat satu.hahahhahaha


Kucing

1 komen

ahad lepas, aku pegi shah alam umah mak long sebab wan (nenek belah mak) ade kt situ..satu bende yg aku syok klu pegi sane adalah sebab ....

BABY a.k.a DARA & Bujang (kucing wan)


mmg masuk2 pintu je aku terus kejar kucing nih! abis aku peluk2 sume..

alamak! gmbr sensored la plak..kire halal la yek...hehhehe...
memandangkan BUJANG jenjalan kt lua umah, so aku pn kacau si BABY ni je la..
nape ek aku suke kucing??sebab dalam semua family aku, sume xsuke kucing..aku sorg la yg beriya2 ( jakun) klu nengok @ jumpe kucing. sampaikan klu kucing terbiar yg dtg blkang uma pn aku bagi makan ikan bilis & siap wat air susu lg bg kucing tu minum..
i'm a CAT LOVER!!

Friday, March 13, 2009

++Happiness++

3 komen
di keheningan pagi ini...jam menunjukkan 7.45 pagi tiba2, handphone ku berbunyi menandakan ade massage masuk! let me check...
Bos ku : Sya EL harini. Kurang sihat, skit kpala & perut krna slh mkn.
aku : ok en. mail, get well soon ya..
wahh, bkn main gumbira lg aku nih. ini bermakna aku FREE lg arini..bestnyer!! da la kt luar tu gelap gulita & ujan..mmg syok klu layan mate nih....daaa......
p/s : nape klu bos cuti or outstation PA sume bgumbire & bersuke ria??xde ke yg sedih?hurrmm...

Thursday, March 12, 2009

Makan Free!

3 komen
yupp, arini bos aku rugi..sebab time org wat jamuan die cuti!hehehhe...
cawangan kami dijemput utk turut sama meraikan timbalan pengarah cawangan sebelah naik pangkat. menu : nasi lemak + ayam goreng(fav.) + kuih muih + air teh susu@kopi. so, sebagai jiran, kami turut sesame bergotong royong menghidangkan makanan. aceh2, padahal menyibok je yg lebih..(tolong rase2kan dulu makanan tu kot2 de racun ke pe ke kan..hahahaha). kire kteorg kenyang kt pantry try makanan sebelum majlis makan start lagi! tp syok, terase cam gotong royong kenduri kawin plak!kecoh xhengat punyer...hahahaha...
picture kekecohan kami kt dlm pantry adalah 18SX, maka....picture makanan aku dah aku telan pagi tadi je la yg ade utk tatapan korg yer..kah kah kahhh!!
pas je makan nasi lemak ni, mmg aku layan mate aku je la..ngantok tahap ghaban punye!! so, time lunch, aku xmakan tp aku landing (tido) kt sofa yg empOk dlm bilik Bos..wuha hahahhaa..

Wednesday, March 11, 2009

I'm FREE...

0 komen
yihoooo....arini & esok bos aku cuti...
syoknyer!!! rase cm aku la bos utk 2hari ni..hehehhee...
leh la aku dtg keje lmbt, tengahari lunch lelame sikit, balik pn leh balik awal..
opss..jgn salah sangke yer..biase aku smpai ofis kul 7.15 pg, wlpun msuk kul 8 pg. sbb bos aku dtg kul 7 pg setiap hari, kene temankan bos datang awal gak! time lunch tu plak, biase beli tapau mkn kt bilik je. so, bos xde, leh la makan kt kafe ke, kedai makan mane2 ke...n balik, of coz la kul 5. bknnye aku ngelat balik awl pn..sbb sllu pun blik dlm kul 5.20 ptg cmtu..bos xde, leh la balik sharp kul 5!!!bestnyerrrrrrrrr....

Tuesday, March 10, 2009

Jalan-Jalan

2 komen
hye all, arini nk cite sikit ape yg aku buat on last wiken..
SABTU ( 7 mac)
aku gerak balik sg.buloh jam 1.00 tengahari. hohohooo, pastu jem kt jalan istana..ade org wat perhimpunan haram.citt!!wat semak jalan je dorg ni.byk polis & FRU kt situ..xpasal2, aku sangkut dlm jem. sampai uma dalam jam 3 petang terus ajak my sis & my lil bro g Giant Kota Damansara..semate2 utk ini....




AHAD (8 mac)
geng biase, aku, kakak & adik pegi OU. Adik sibok nk tengok cite GENG (upin&ipin) adehhh...leceh r, asyik nengok cite kartun jer...tp xpela..aku pun nk menghabiskan coupon yg aku dapat dari jusco sempana bufday aku ari2..hehehe

hasil pembelian dari coupon bufday..nyummmy!!
ISNIN (9 mac)
pergi ke majlis pertunangan sepupu myB kt rawang. Time ni la aku kene abis2an..siap sedare mare myB suh aku pn btunang skali time tu.GILE PE??lepas tu...bzzzzz....bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...no picture taken!sgt bz!!
tp tarikh 9 mac tu rupenye byk peristiwa yg berlaku dalam keluarge myB..
1) me & myB punye anniversary
2) nenek myB nye bufday
3) sepupu myB bertunang
so, kami celebrate sesame la skali ngan bufday nenek myB..wlpun aku xde kaitan @ pertalian keluarge lagi ngan family&sedare mara myB but dorg da anggap aku mcm family dorg gak..aku sgt selesa kalau join myB punye family gathering.terase dihargai & automatik aku xkekok..my best fren dlm family myB adalah NENEK dier..kami memang rapat! sebab aku nk culik cucu kesayangan die...hahahahha...

Monday, March 9, 2009

::Our Love Song::

0 komen


Ku tak bisa menebak
Ku tak bisa membaca
Tentang kamu
Tentang kamu

Kau buat kubertanya
S’lalu dalam hatiku
Tentang kamu
Tentang kamu

Reff:
Bagaimana bila akhirnya ku cinta kau
Dari kekuranganmu hingga lebihmu
Bagaimana bila semua benar terjadi
Mungkin inilah yang terindah

Begitu banyak bintang
Seperti pertanyaanku
Tentang kamu
Tentang kamu

+Terima kasih Cinta+

5 komen
9 March 2009 (Monday)

today is our L.O.V.E 4th Anniversary


:Muhammad Husairy & Noor Ezlina:

Perkenalan bermula dengan kami berdua temankan membe berdating semasa belajar di Politeknik dulu, membuatkan kami pula berdating bersama sehingga ke hari ini. pada mulanya, membe aku bgtaw yg membe bf die yg teman g dating ari2(my B), nk bekenalan ngan aku..aku ni mule2ye rase cam die tipu n main2..tp rupenyer betul la ckp membe aku tu yg die betul2 nk bkawan dgn aku.

Dari situ la bermulanya detik kami bcinte..(cehh cehh, poyo jer!)..sehingga sekarang, kami masih lagi bersama dan dalam perancangan utk mendirikan rumah tangga. maybe kami akan bertunang dulu. tarikh dan masanya masih lg rahsia, yela mane la taw tetibe tuka tarikh ke ape ke kan da susah..nenek myb pun da bising da tanya bile nk 'langsung'.die da xsaba nk nengok cucu kesayangan die mgakhiri zaman bujang sblm die mnutup mate...fenin2!!ape2 pun kami menuju setapak lagi dalam hubungan kami ni..

semoga, hubungan ini kekal selama2nya...
to my B : i love u more than everything!!thanx for your love syg...

Sunday, March 8, 2009

Weekend

0 komen
HAPPY WEEKEND ALL!!

need a rest!!heheheehehee...

Wednesday, March 4, 2009

Kursus BTN

0 komen

memandangkan bos aku da g meeting, so aku bersenang lenang kejap la,k..aku nk cite pasal kursus BTN aku ari2.

Tempat : Kem Kuarters KLIA, Nilai

Tarikh : 26 Feb - 2 Mac 2009

aku ringkaskan cite la,k...aku g kursus ni naik mymyvi sbb bju kurung + tudung sume aku da gosok siap2. Ramai yg da pegi kursus ni kate : bilik dorm,katil 2 tingkat,xleh bwk hp, xde iron & macam2 la..tp sesampai aku kt sane : bilik sorg 3 org, katil sorg 1, leh bw hp, de pantry, de toilet dlm bilik, de dapor lg. Fasi de ckp, kt kem tu je yg de kemudahan tu..tempat lain xde! syukur sgt la kan, xyh la mandi berebut2 or berkemban2 ni..hhehehe...

ni geng kumpulan aku..Kumpulan 2 (semua org KASTAM) kumpulan lain pun same, cume hanya 2-3 org je yg agensi lain..ramai gak org kastam yg x g BTN lg yek..

yehh, ni la kemudahan yg ade dalam bilik Aku, Jua & Azie. Xrase cm BTN, tp rase cm g kursus biase jer.


sepatutnyer 1 bilik = 2 org sahaja.
Tp kami merayu utk tinggal 3 org gak! sbb klu 2 org, spe yg nk mengalah??!!!hahahhaa...

time ni baru abis xtiviti kembara (masuk utan). letih dow, turun bukit, naik bukit, lecak, selut sume masuk. Tp dalam ramai2 tu, aku sorg la yg paling comot!! disebabkan kasut aku licin, bape kali aku jatuh dlm selut + lecak..malang2..alahh, 2 org je PA, yg lain sume penguasa kastam, mmg la dorg "tough" dorg da biase kua masuk utan..aku plak gatal pakai bju kaler putih, mmg de corak abstrak la kt baju aku tu..dan kesan dari aktivity kembara tu adalah.......

Scar!! aku xprasan mule2...sbb xrase sakit pun..tp ble de geng kumpulan tegur pasal scar ni..tetibe je rase sakit..(poyo's jerr!!)..hahahahhaa...mengade2 tul, cube klu org tu xtegor, sure la aku xrase sakit smpi bile2 tul x?kah kah kahh....



Aktiviti lain :
Pembentangan kertas kerja
= ngantok dow, da la xckup tido, org tu plak membebel2 sorg2 kt atas pentas sorg2..lantak la..

LDK
= asyik kene condem ngan fasi jer!ckp cmni salah, ckp cmtu pn salah gak..saje je nk cari gadoh kan? lebih kepada sejarah malaysia + politik..adehhh, da la aku xminat sejarah.. da macam masuk kelas SEJARAH tingkatan 5 jer..

Riadah
= Lari 2 KM . Time limit : 24 minit..fuhhh, patah kaki aku lari 2 km utk lulus ujian ni..alhamdulillah aku sampai 18 minit 57 saat..LULUS!!yeyyy...

= Ujian kecergasan, aku dapat 60%. sbb tahan nafas 1 minit xlepas, lompat skipping pendek xlepas.cittt....gile ke pe nk tahan nafas 1 minit pas baru lompat bintang??sure la nafas tercungap2!

= Kembara (masuk utan)..aku da cite kt atas td kan...

Ujian
= huhh, de ujian lak tu...tu la, time org bg ceramah, g tido...tp slamat sempat bace buku yg dorg bagi..cm biase la, soklan pn cam soklan SEJARAH tingkatan 5. Pasal 'kontrak sosial, politik, penubuhan melaka, penubuhan malaysia, Parlimen, dewan rakyat, etc.'...cittt....selamat dapat jawab! kire jawapan die tu senang nk cari la..hehhehe...

2 hb Mac 2009
Mase utk balik umah!!! mmg tido xhengat dunia punyerr....tu yg EL esoknye tu...sbb nk basuh baju n kemas beg...letih nyerrr.......

Seronok la jgk kursus nih....wlpun byk pasal sejarah + politik..tp dorg wat kteorg sume sedar betape pentingnyer Tanah Air kte yg Merdeka ni..INSAP KEJAP!hahahaha

++MY LUNCH++

0 komen

nak cite bout my lunch td..

semalam kan aku EL, so petang semalam aku masak! pecaye x?kah kah kahh, aku pn xtaw mane datangnyer sikap Rajinku itu.hehehhe...tp byk la pulak, xabis, so aku decide utk tapau..pagi td aku panaskan balik n bwk g ofis..Jimat aku arini..hehehe..

here you are!

Menu : Ikan Bawal Masak Kicap + Kobis Goreng

nyummyy....

sebelum makan, aku panas kan balik kt microwave ofis..baru la sedap makan panas2!!
p/s : betul la org dulu2 kate,
"klu da namenye perempuan, akhirnye ke dapor jgk..",
"klu xpandai masak pun, lame2 sure kte expert masak"..
betul tu. aku setuju sgt, sbb aku bkn blaja masak dari mak aku pun, aku main tibai n ikut sesedap rase je resepi nyer..tp berjaya gak aku masak tanpa ditunjuk ajar!hehehhe...

I'm Back!

0 komen
hye all...aku da balik dari kursus BTN da...

arini aku start keje, sepatutnye semalam...tp aku EL la..xlarat gilersss~~pagi smlm msg bos, nk mintak EL, bos kate OK..hehehhe..

so, arini datang ofis jer ati aku da TEBAKAR!! mane x nye, besepah2 bilik aku ni..ngan surat klua, surat masuk, toner printer yg diganti baru, kertas bertraburan! SAPE YG GANTI AKU NI??!! memang nk kene..bkn aku xberterima kasih, tp agak2 la..wat keje kemas2 la skit! masuk2 ofis jer kene kemas biliik dulu..sakit je ati!!!

bukan tu jer, ngan printer wat hal (xleh print) ntah pe yg dorg usik smpai ble aku nk print keje urgent bos aku tetibe xleh nk print!! Bengang tol!! pastu ngan mesin fax lak wat hal..ni pn satu, memekak je pagi2 bute..ntah pe masalah die ntah! aku ngamok2 n suh CC tengokkn..mulot aku xabis2 membebel..

arini bos bg keje banyak giler! letih doww.. ni sure bdk ganti aku ni xwat keje! sian bos aku..sian gak kt aku yg kene tanggung keje utk 5 ari! beserabut2...ni pn ngah pening2 lalat..tu yg aku update blog aku dlu utk lepaskan keTENSIONan ku ini...

uuuuwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! help me plz ...huhuhuuu....

Lapar sangat...

0 komen

morning all....
today aku da wat bende yg aku jarang sgt buat.
Breakfast awal gile baban.
yela, kebiaseannye dlm kul 10 pagi baru aku makan.
tunggu emosi n keadaan bos aku stabil dulu.
tp arini aku smpai ofis kul 7.15 pagi,
aku terus selongkar peti ais cari susu utk wat air milo.
pastu terus makan...
sape suh xmakan semalam...
*
**
***
****
dan inilah padahnye bile Nasi Lemak + Milo Panas ditelan awal pagi.....


memang syahdu je la mate aku pagi nih...tulunn..tulunnn.....

Apabila.....

2 komen
Secretary Vs Teacher

malam semalam (ahad), aku still kt sg.buloh lagi..saje je gatal2 nk balik putrajaya pagi ni terus masuk ofis. Malam semalam adalah malam yang sangat la bosan. Adik aku khusyuk la buat keje sekolah, then kakak aku mintak aku tolong tulis senarai nama pelajar die kt kertas penilaian ape2 ntah..aku pun salin la, lagi pn aku pun ngah bosan! Then, bile da abis salin...aku tanye die "Ni je ke??xde lagi da?".owhh, siap nk mintak lagi nih!hehehhee...then my sis kate "ade, tp semak buku sekolah la.."..wahh, beriya aku jadi cikgu nih!!

aku pun cek la buku karangan budak2 sekolah menengah..
acehh2, dengan bangganya ni
sign sini, sign situ, garis itu, garis ini, bulat itu dan ini..
cehh2, cam pakar je plak kan??
then bagi markah utk karangan dorg
sesuke hati mak bapak aku je..
mmg sume aku bagi bawah 30/40 markah..
xde lebih!!(cikgu kedekut!)hehehe...




makin banyak aku semak buku tu, makin tension aku!!tekanan jiwa sgt..mcm2 ragam n macam2 cerita la dorg ni karang..org suh wat cite pasal rompakan, de yg cite pasal kemalangan la, de yg siap tiru bulat2 membe punye ayat la!geram tul aku..aku siap wat tanda " ? " besar2 atas buku tu..amik ko!!!!jangan main2..kakak aku boleh la ko nk memainkan, ngan aku nasib ko la!
Then tetibe mak aku bersuara ....
"xleh jadi cikgu la die nih..xpenyabar langsung"..
sebab sambil aku semak, mulot aku membebel2...
hahahhaha...cmne la kakak aku leh tahan ngan karenah
anak2 murid sekarang ni erkk...hurrrmm....
AKU XSUKE JADI CIKGU!!

Bufday???

2 komen
Sabtu aritu, shida a.k.a Bit telah msg. Die tanye aku de kt rumah sg.buloh ke x. Aku da taw da ape tujuan die nk datang sebenarnyer...mmg da lame sgt aku nanti2kan kehadiran die utk hantarkan Hadiah Bufday aku!!
cisss...da nk masuk bulan 4 baru adiah sampai ka???
xpela, aku paham die sebok keje xsempat nk hantar,
myB lak xsempat nk g collect kt IPD Sentul nun....
ape2 pun, thanx ya utk hadiah tu bit....

p/s : bit ni cam taw2 je perfume kte da abis...hehehehe...

AMARAN

0 komen
Apabila Kerajaan telah mengambil langkah-langkah bijak utk menINSAFkan mereka yang masih lagi tidak sedar...

Rokok Penyebab Keguguran Janin
Semalam time nk balik dari Low Yat myB nak singgah kt kedai2 buku dalam Low Yat tu utk beli Rokok. Die kate, rokok die da abis..aku pun tkedek2 la ikut die dr belakang..Tetibe myB bersuara agak lantang dengan Cashier kedai tu..
MyB : wehh aney, gambar ape nih??
Aney : tarak taw la abang..
MyB : amik yang lain!
Aney : suma ada juga la bang, gambar saja lain..
MyB : meh sini nengok..
(ade gambar yang lagi dasyhat dari gambar janin ni..contohnye : gmbar paru2 yg rosak, gambar hati yg hancur dan mcm2 lagi..)
MyB : meh sini bagi yg tadi balik la..elok sikit gmbr die..
MyB pilih kotak yang de gambar 'janin' sebab sepatutnye pesanan tu utk wanita yang merokok....
Aku kt sebelah ni tergelak besar la..dalam ati aku (Ha, amik ko!! nak sangat hisap rokok kan)..setiap kali nk amik rokok sure tpandang gambar kt kotak rokok tu, tul x?? Aku siap tambah pesanan penaja lagi "beli la rokok utk semua gambar yg de kt kotak rokok tu, bleh wat koleksi".(sambil ketawa jahat!)..ayat kene tapis...hehehhee....
Wahai kerajaan, tolong la cari Inisiatif lain utk menginsafkan mereka2 yg merokok ni..Cara letak gambar2 ni Xberkesan nampaknye!
fuhhhh......

Menjadi jugak akhirnya!!

0 komen
semalam petang, bkn main lg aku mengeluh sebab xdapat kluar beli Laptop kan?? Aku lepak kt ofis dlu...dalam kul 5.45 ptg baru la aku gerak turun g kt parking kete utk balik umah. Tetibe MyB message kate, "B tunggu ma kt Bukit Aman ye..". haa??adoiii, asal xckp awal2??da la ngah comot momot je ni..td kate KL da jadi Laut?? aku pun ngan tergesa2nya drive terus g Bkit Aman..takut sangkut dalam kesesakan lalu lintas (skemanye ayat?heheh)
===============================
Sesampai je kt ofis myB, kami terus gerak ke
Low Yat..
mencari2 laptop idaman hati..siap g survey
Celcom Broadband
kunun2 nk surf internet gune laptop ble2 mase je la kan..

harganya : RM 399 (set) + RM 68 (1 st month bill)
AKU SURVEY JE...XBELI pun...
hehehe
===============================
Cari punye cari...laptop punye laptop.
ade la, yg berkenan pun harge sampai RM 25++
klu de yang RM 15++ pun 2nd hand punye..
sampaikan kami berdua putus asa...
===============================
ondaway nk g kt Parking Kereta,
kami TERsinggah kedai Camera..
sangat menarik Camera disitu..hehehhee
Maka....Kami telah.....
*
**
***
****
*****
******
BELI CAMERA BARU!!!

Panasonic Lumix = RM 799
Harga Promosi = RM 599 je..
apelagi, kami pun rembat la....
hehehhee....

Lain yang NAK dibeli, lain pulak YANG dibeli...


PAKATAN KAMI : B beli kan aku Camera
Aku kene kasi MyB buat Kete Satria die..
Pandai la die nak putar belitkan cerita supaya aku Xmengamuk die nk menghabiskan duit utk Make Up Kete die...cittt....daripada Make Up kete tu, bih baik belikan aku MAKE UP!!hehehe

This is picture taken using my Panasonic Lumix..

Thanx B Cayang.....

Sedihnyer...

0 komen
Jam 4.45 petang, dapat msg from myB..
My B : Ma, B kat IPD Shah Alam lg ni..xtaw abis kul bape ni.
Me : ha??alaaa...kene cancel lg ke?
My B : dah tu nk wat cmne, keje xsiap g ni. Td membe kt ofis gtaw KL da jadi LAUT.
Me : KL da banjir ker?adoii...it's ok la, ma blik uma terus la.k..
My B : okey..
OMG, ayat aku utk entry bawah ni menjadi kenyataan..
KL betul2 banjir ke???.....
xtaw la betul ke x kan..xkua dlm brite lg ni..
hheehhee...
hurrmm, nmpaknye aku kene balik umah terus la ni...tula, bile kte planning awal2 mesti xjadi.
klu cmni kene wat last minit punye program la..
it's okey, arini Last Episod utk SPA Q.
NAK BALIKKKKKKK.....

Hujan Lebat

0 komen

semalam da planning baik punyerr nk g cari Laptop.tunggu punye tunggu time balik, nengok2 ujan selebat2 alam!!Angin sangat kuat + siap ngan petir / guruh sekali nih..


Maka, dengan itu rancangan utk ke KL, ditunda pula
ke petang ini..sangat hampa semalam sebenarnya,
tp selamat la ada cite SPA Q ptg smlm
sebagai pengubat duka..
acehh cehh!! Tido pun SODAP!
Harapan utk hari ini,
harap2 la Xujan petang ni.
bukannye ape, klu g KL time ujan ni,
sure jalan JEM GILE, da la time org balik keje...
silap2 KL Banjir..
KL skrg ni kan, da slalu banjir, xnk la amik risiko ..
kalau Hujan lagi arini, kene Tunda lagi la nmpknye ...
aiseyyman....

Baru Vs Lama

0 komen
myB msg tadi...die kate die ngah sebok wat fail meja..
adoiii, fail meja aku da siap tp kene wat balik sebab kene ikut format ISO.adoiiii, wat penat je la aku wat dulu tu!citttt.....saba je la..
++++++++++++++++++++++++++++++
aku pun mengeluh la, kate xsempat nk buat kt ofis ni...n malas nk ngadap fail meja. then aku tnye la pasal PC aku yg kt die tu..still ok lg ke x, sbb aku ingt nk wat fail meja kt umah..hehehe (poyo jer). but, myB kate myPC kene virus..klu nk baiki amik mase yg lame..suddenly, die suggestkan utk beli BARU!wahhhh....byk duit ni nk gune klu beli baru...hurrrmmm..die kate beli laptop la, leh bawak kulu kilir..(betul gak tu)hehehe....aku minat sgt ngan MacBook...
+++++++++++++++++++++++++++++
Then, He Called Me...
MyB : ape kate kte g survey petang ni?nak x??
Aku : ok gak tu...tp kat mane erkk?takut jalan jem jer nnt...
MyB : tengok la kt lowyat ke, the curve ke.
Aku : ok gak tu..(sambil2 tu leh dating.heheheh)
MyB : nnt b nengok shedule dulu,k...klu xde pape, kte g k??
Aku : orite!

+++++++++++++++++++++++++++++

sangat gumbire utk klua petang ni.. hope myB xkene stanby la kan...hehehehe...dari moody tadi terus happy!!!xsaba nk kua petang ni beli laptop!opssss...salah,bkn beli ..survey dulu ye...

DugaanNya

3 komen
hye all....
arini agak moody & nk bg ceramah sikit...
Kite sebagai manusia memang tak penah lari dari kesilapan. Hasad dengki sesame manusia terlalu menebal apabila tengok org lain gembira dgn hidup mereka. Kite sebagai makhlukNya, harus bersyukur dengan apa yg telah dikurniakan olehNya. Tuhan akan Uji kte bila2 masa je. Jadi janganlah timbul rasa dengki sesama manusia. Sesungguhnya fitnah itu lebih teruk dari membunuh.. jangan cipta fitnah utk kepentingan diri sendiri. Dan jangan sesekali mengganggu atau mensabotaj orang lain. Bersyukurlah dengan apa yang kte terima dariNya. tidak perlu la dengki dengan kelebihan orang lain.
p/s : xyah la susah2 nk merosakkan hubungan org. Kepercayaan aku pada si dia lg kuat dari percaya kata2 dusta ko tu!!hubungan kami xterjejas pun dengan fitnah tu..

Free Lagi..

0 komen
arini dapat makan free lagi...
Jumaat lepas kami semua belanja kak mimah
makan di Kelab Tasik Putrajaya,
arini kak mimah blanje kami Breakfast pulak.
Nasi lemak lagi...adoyaaiii
da la ujan ngah lebat kt luar tu..
mmg tangkap lentok r aku pasnih...



terima kasih ye kerana sudi belanje makan...
(jimat duit aku arini...) hehehe

++Pagi Yang Gelap++

0 komen
syahdu je rasenye pagi ni..
patut la kemalasan melanda diri ku ini pagi tadi.
rupa2nya ujan mau turun da......
so, arini kul 7.10 pagi da sampai ofis. huhh, parking kt luar ofis banyak lagi!! xyah la aku park bawah tanah.yihoooo, senang petang kang nk choww...aku park je kereta, terus ujan turun dengan lebatnyaa..wahhh, ni kalau aku kt uma lagi ni mmg aku xdatang keje dah!
hurrmm, rahmat Tuhan turun arini....sejukk je rase....until now (8.49 pagi) still raining....hurrrmmm, kalau tido mesti syok kan????heheheheh

Jamuan Perpisahan =<

0 komen

Lunch tadi, kami satu ofis telah mengadakan jamuan perpisahan utk kak mimah sbb die pencen awal. tu die kak mimah....

Venue : Kelab Tasik Putrajaya
Masa : 12.30 tengahari
Tarikh : 20 Mac 2009(Jumaat)
Majlis berjalan dengan lancar sekali..
makanan pun sedap, siap order tambah lg BUTTER PRAWN tuk 3 meja.
(ke korg sume kebulur??)hehehehe...
so, enjoy pictures below....


pastu amik gambar macam baru abis kursus laks!!
so, kak mimah bagi kami semua Goodies Bag.
Sape yg diraikan pun xtaw..hahahaha..
tp utk kak mimah pun ade gak adiah dari kami semua...

Sokong!

2 komen

we must support this campaign!
aku selalu la dgr dlm radio, iklan Tv utk earth hour ni..sangat2 bagus okey.
apelah salahnyer tutup lampu selame sejam??
bukan susah sgt pun..korg just padam lampu cume sejam jer.
sementara nk tunggu sejam tu, korg nengok la tv.bkn die suh
korg tutup tv pun kan..tutup lampu je.
Kipas + tv die xcakap kan??hhehee
secara xlangsung korg da jimatkan bil lektrik..betul x??
tp, jgn plak la korg pasang lilin..yela, xnk bende yg x diingini berlaku
plak kan...sat g, nk sokong kempen punye pasal umah plak tebakar.
sape nk jawab???hehhehee
ape2 pun, kawan2 sume jom la kte sama2 menyokong kempen bagi
menangani isu pemanasan global..
p/s : beriya2 lak aku berkempen!hehehhee...

=Breakfast=

2 komen
hellooo.....
2day aku xtaw nk cite pasal ape..so, aku cite pasal breakfast aku pagi td la ekk..
memandangkan sifat kerajinan aku datang pada pagi tadi,
maka...dengan itu, terhasil lah bekalan makanan utk makan kt ofis!
selain dapat berDIET dapat juga berJIMAT.
untuk pengetahuan korg, da 2minggu da aku xLUNCH..
breakfast kul 10 pagi, time lunch xmakan lg da.



nasi goreng + telur dadar

semua yg masuk bilik aku sume aku offer rase makan skali.
byk nih...of coz la sume kate 'sedap' kan..hehhehe
xkisah la sedap ke x ke, asalkan aku boleh telan!
++++++++++++++++++++++++++++

then, kak hani datang bilik aku nk fax surat sebenarnye,
tp die lah org yg terakhir melicinkan nasi goreng aku ni.
thanx r coz sudi licinkan yer..
aku taw nasi goreng aku sedap!!(bangga kejap!)
hahahaha...

Yellow Pages

0 komen

arini adalah ari yg BZ sekali utk bos & aku

memandangkan bos da cuti 3 hari, maka kerja pun belambak2 la yg tertangguh..sgt ler BZ pagi tadi sampaikan 'kak ina' tanye asal aku on YM (yahoo messanger) lewat. Waa..de gak org menantikan aku on YM nih.(bangga kejap!) kah kah kah...

biase la, da puas meronggeng 3 hari ari2, it's time to wake up balik la kan. aku rase pasni sure bos aku da serik nk cuti lelame da. Sebabnye, keje die bertangguh bertimbun2..
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
so, petang ni dapat yellow pages baru...hurrm, ade 2 nih...so, MINI YELLOW PAGES tu aku amik la kan.hehhehee...yg lg satu tu bagi bos. Bos bukan bace pun..kalau nak call mane2 pun, die suh aku gak yg tolong Call kan..bih baik aku rembat satu.hahahhahaha


Kucing

1 komen

ahad lepas, aku pegi shah alam umah mak long sebab wan (nenek belah mak) ade kt situ..satu bende yg aku syok klu pegi sane adalah sebab ....

BABY a.k.a DARA & Bujang (kucing wan)


mmg masuk2 pintu je aku terus kejar kucing nih! abis aku peluk2 sume..

alamak! gmbr sensored la plak..kire halal la yek...hehhehe...
memandangkan BUJANG jenjalan kt lua umah, so aku pn kacau si BABY ni je la..
nape ek aku suke kucing??sebab dalam semua family aku, sume xsuke kucing..aku sorg la yg beriya2 ( jakun) klu nengok @ jumpe kucing. sampaikan klu kucing terbiar yg dtg blkang uma pn aku bagi makan ikan bilis & siap wat air susu lg bg kucing tu minum..
i'm a CAT LOVER!!

++Happiness++

3 komen
di keheningan pagi ini...jam menunjukkan 7.45 pagi tiba2, handphone ku berbunyi menandakan ade massage masuk! let me check...
Bos ku : Sya EL harini. Kurang sihat, skit kpala & perut krna slh mkn.
aku : ok en. mail, get well soon ya..
wahh, bkn main gumbira lg aku nih. ini bermakna aku FREE lg arini..bestnyer!! da la kt luar tu gelap gulita & ujan..mmg syok klu layan mate nih....daaa......
p/s : nape klu bos cuti or outstation PA sume bgumbire & bersuke ria??xde ke yg sedih?hurrmm...

Makan Free!

3 komen
yupp, arini bos aku rugi..sebab time org wat jamuan die cuti!hehehhe...
cawangan kami dijemput utk turut sama meraikan timbalan pengarah cawangan sebelah naik pangkat. menu : nasi lemak + ayam goreng(fav.) + kuih muih + air teh susu@kopi. so, sebagai jiran, kami turut sesame bergotong royong menghidangkan makanan. aceh2, padahal menyibok je yg lebih..(tolong rase2kan dulu makanan tu kot2 de racun ke pe ke kan..hahahaha). kire kteorg kenyang kt pantry try makanan sebelum majlis makan start lagi! tp syok, terase cam gotong royong kenduri kawin plak!kecoh xhengat punyer...hahahaha...
picture kekecohan kami kt dlm pantry adalah 18SX, maka....picture makanan aku dah aku telan pagi tadi je la yg ade utk tatapan korg yer..kah kah kahhh!!
pas je makan nasi lemak ni, mmg aku layan mate aku je la..ngantok tahap ghaban punye!! so, time lunch, aku xmakan tp aku landing (tido) kt sofa yg empOk dlm bilik Bos..wuha hahahhaa..

I'm FREE...

0 komen
yihoooo....arini & esok bos aku cuti...
syoknyer!!! rase cm aku la bos utk 2hari ni..hehehhee...
leh la aku dtg keje lmbt, tengahari lunch lelame sikit, balik pn leh balik awal..
opss..jgn salah sangke yer..biase aku smpai ofis kul 7.15 pg, wlpun msuk kul 8 pg. sbb bos aku dtg kul 7 pg setiap hari, kene temankan bos datang awal gak! time lunch tu plak, biase beli tapau mkn kt bilik je. so, bos xde, leh la makan kt kafe ke, kedai makan mane2 ke...n balik, of coz la kul 5. bknnye aku ngelat balik awl pn..sbb sllu pun blik dlm kul 5.20 ptg cmtu..bos xde, leh la balik sharp kul 5!!!bestnyerrrrrrrrr....

Jalan-Jalan

2 komen
hye all, arini nk cite sikit ape yg aku buat on last wiken..
SABTU ( 7 mac)
aku gerak balik sg.buloh jam 1.00 tengahari. hohohooo, pastu jem kt jalan istana..ade org wat perhimpunan haram.citt!!wat semak jalan je dorg ni.byk polis & FRU kt situ..xpasal2, aku sangkut dlm jem. sampai uma dalam jam 3 petang terus ajak my sis & my lil bro g Giant Kota Damansara..semate2 utk ini....




AHAD (8 mac)
geng biase, aku, kakak & adik pegi OU. Adik sibok nk tengok cite GENG (upin&ipin) adehhh...leceh r, asyik nengok cite kartun jer...tp xpela..aku pun nk menghabiskan coupon yg aku dapat dari jusco sempana bufday aku ari2..hehehe

hasil pembelian dari coupon bufday..nyummmy!!
ISNIN (9 mac)
pergi ke majlis pertunangan sepupu myB kt rawang. Time ni la aku kene abis2an..siap sedare mare myB suh aku pn btunang skali time tu.GILE PE??lepas tu...bzzzzz....bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...no picture taken!sgt bz!!
tp tarikh 9 mac tu rupenye byk peristiwa yg berlaku dalam keluarge myB..
1) me & myB punye anniversary
2) nenek myB nye bufday
3) sepupu myB bertunang
so, kami celebrate sesame la skali ngan bufday nenek myB..wlpun aku xde kaitan @ pertalian keluarge lagi ngan family&sedare mara myB but dorg da anggap aku mcm family dorg gak..aku sgt selesa kalau join myB punye family gathering.terase dihargai & automatik aku xkekok..my best fren dlm family myB adalah NENEK dier..kami memang rapat! sebab aku nk culik cucu kesayangan die...hahahahha...

::Our Love Song::

0 komen


Ku tak bisa menebak
Ku tak bisa membaca
Tentang kamu
Tentang kamu

Kau buat kubertanya
S’lalu dalam hatiku
Tentang kamu
Tentang kamu

Reff:
Bagaimana bila akhirnya ku cinta kau
Dari kekuranganmu hingga lebihmu
Bagaimana bila semua benar terjadi
Mungkin inilah yang terindah

Begitu banyak bintang
Seperti pertanyaanku
Tentang kamu
Tentang kamu

+Terima kasih Cinta+

5 komen
9 March 2009 (Monday)

today is our L.O.V.E 4th Anniversary


:Muhammad Husairy & Noor Ezlina:

Perkenalan bermula dengan kami berdua temankan membe berdating semasa belajar di Politeknik dulu, membuatkan kami pula berdating bersama sehingga ke hari ini. pada mulanya, membe aku bgtaw yg membe bf die yg teman g dating ari2(my B), nk bekenalan ngan aku..aku ni mule2ye rase cam die tipu n main2..tp rupenyer betul la ckp membe aku tu yg die betul2 nk bkawan dgn aku.

Dari situ la bermulanya detik kami bcinte..(cehh cehh, poyo jer!)..sehingga sekarang, kami masih lagi bersama dan dalam perancangan utk mendirikan rumah tangga. maybe kami akan bertunang dulu. tarikh dan masanya masih lg rahsia, yela mane la taw tetibe tuka tarikh ke ape ke kan da susah..nenek myb pun da bising da tanya bile nk 'langsung'.die da xsaba nk nengok cucu kesayangan die mgakhiri zaman bujang sblm die mnutup mate...fenin2!!ape2 pun kami menuju setapak lagi dalam hubungan kami ni..

semoga, hubungan ini kekal selama2nya...
to my B : i love u more than everything!!thanx for your love syg...

Weekend

0 komen
HAPPY WEEKEND ALL!!

need a rest!!heheheehehee...

Kursus BTN

0 komen

memandangkan bos aku da g meeting, so aku bersenang lenang kejap la,k..aku nk cite pasal kursus BTN aku ari2.

Tempat : Kem Kuarters KLIA, Nilai

Tarikh : 26 Feb - 2 Mac 2009

aku ringkaskan cite la,k...aku g kursus ni naik mymyvi sbb bju kurung + tudung sume aku da gosok siap2. Ramai yg da pegi kursus ni kate : bilik dorm,katil 2 tingkat,xleh bwk hp, xde iron & macam2 la..tp sesampai aku kt sane : bilik sorg 3 org, katil sorg 1, leh bw hp, de pantry, de toilet dlm bilik, de dapor lg. Fasi de ckp, kt kem tu je yg de kemudahan tu..tempat lain xde! syukur sgt la kan, xyh la mandi berebut2 or berkemban2 ni..hhehehe...

ni geng kumpulan aku..Kumpulan 2 (semua org KASTAM) kumpulan lain pun same, cume hanya 2-3 org je yg agensi lain..ramai gak org kastam yg x g BTN lg yek..

yehh, ni la kemudahan yg ade dalam bilik Aku, Jua & Azie. Xrase cm BTN, tp rase cm g kursus biase jer.


sepatutnyer 1 bilik = 2 org sahaja.
Tp kami merayu utk tinggal 3 org gak! sbb klu 2 org, spe yg nk mengalah??!!!hahahhaa...

time ni baru abis xtiviti kembara (masuk utan). letih dow, turun bukit, naik bukit, lecak, selut sume masuk. Tp dalam ramai2 tu, aku sorg la yg paling comot!! disebabkan kasut aku licin, bape kali aku jatuh dlm selut + lecak..malang2..alahh, 2 org je PA, yg lain sume penguasa kastam, mmg la dorg "tough" dorg da biase kua masuk utan..aku plak gatal pakai bju kaler putih, mmg de corak abstrak la kt baju aku tu..dan kesan dari aktivity kembara tu adalah.......

Scar!! aku xprasan mule2...sbb xrase sakit pun..tp ble de geng kumpulan tegur pasal scar ni..tetibe je rase sakit..(poyo's jerr!!)..hahahahhaa...mengade2 tul, cube klu org tu xtegor, sure la aku xrase sakit smpi bile2 tul x?kah kah kahh....



Aktiviti lain :
Pembentangan kertas kerja
= ngantok dow, da la xckup tido, org tu plak membebel2 sorg2 kt atas pentas sorg2..lantak la..

LDK
= asyik kene condem ngan fasi jer!ckp cmni salah, ckp cmtu pn salah gak..saje je nk cari gadoh kan? lebih kepada sejarah malaysia + politik..adehhh, da la aku xminat sejarah.. da macam masuk kelas SEJARAH tingkatan 5 jer..

Riadah
= Lari 2 KM . Time limit : 24 minit..fuhhh, patah kaki aku lari 2 km utk lulus ujian ni..alhamdulillah aku sampai 18 minit 57 saat..LULUS!!yeyyy...

= Ujian kecergasan, aku dapat 60%. sbb tahan nafas 1 minit xlepas, lompat skipping pendek xlepas.cittt....gile ke pe nk tahan nafas 1 minit pas baru lompat bintang??sure la nafas tercungap2!

= Kembara (masuk utan)..aku da cite kt atas td kan...

Ujian
= huhh, de ujian lak tu...tu la, time org bg ceramah, g tido...tp slamat sempat bace buku yg dorg bagi..cm biase la, soklan pn cam soklan SEJARAH tingkatan 5. Pasal 'kontrak sosial, politik, penubuhan melaka, penubuhan malaysia, Parlimen, dewan rakyat, etc.'...cittt....selamat dapat jawab! kire jawapan die tu senang nk cari la..hehhehe...

2 hb Mac 2009
Mase utk balik umah!!! mmg tido xhengat dunia punyerr....tu yg EL esoknye tu...sbb nk basuh baju n kemas beg...letih nyerrr.......

Seronok la jgk kursus nih....wlpun byk pasal sejarah + politik..tp dorg wat kteorg sume sedar betape pentingnyer Tanah Air kte yg Merdeka ni..INSAP KEJAP!hahahaha

++MY LUNCH++

0 komen

nak cite bout my lunch td..

semalam kan aku EL, so petang semalam aku masak! pecaye x?kah kah kahh, aku pn xtaw mane datangnyer sikap Rajinku itu.hehehhe...tp byk la pulak, xabis, so aku decide utk tapau..pagi td aku panaskan balik n bwk g ofis..Jimat aku arini..hehehe..

here you are!

Menu : Ikan Bawal Masak Kicap + Kobis Goreng

nyummyy....

sebelum makan, aku panas kan balik kt microwave ofis..baru la sedap makan panas2!!
p/s : betul la org dulu2 kate,
"klu da namenye perempuan, akhirnye ke dapor jgk..",
"klu xpandai masak pun, lame2 sure kte expert masak"..
betul tu. aku setuju sgt, sbb aku bkn blaja masak dari mak aku pun, aku main tibai n ikut sesedap rase je resepi nyer..tp berjaya gak aku masak tanpa ditunjuk ajar!hehehhe...

I'm Back!

0 komen
hye all...aku da balik dari kursus BTN da...

arini aku start keje, sepatutnye semalam...tp aku EL la..xlarat gilersss~~pagi smlm msg bos, nk mintak EL, bos kate OK..hehehhe..

so, arini datang ofis jer ati aku da TEBAKAR!! mane x nye, besepah2 bilik aku ni..ngan surat klua, surat masuk, toner printer yg diganti baru, kertas bertraburan! SAPE YG GANTI AKU NI??!! memang nk kene..bkn aku xberterima kasih, tp agak2 la..wat keje kemas2 la skit! masuk2 ofis jer kene kemas biliik dulu..sakit je ati!!!

bukan tu jer, ngan printer wat hal (xleh print) ntah pe yg dorg usik smpai ble aku nk print keje urgent bos aku tetibe xleh nk print!! Bengang tol!! pastu ngan mesin fax lak wat hal..ni pn satu, memekak je pagi2 bute..ntah pe masalah die ntah! aku ngamok2 n suh CC tengokkn..mulot aku xabis2 membebel..

arini bos bg keje banyak giler! letih doww.. ni sure bdk ganti aku ni xwat keje! sian bos aku..sian gak kt aku yg kene tanggung keje utk 5 ari! beserabut2...ni pn ngah pening2 lalat..tu yg aku update blog aku dlu utk lepaskan keTENSIONan ku ini...

uuuuwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! help me plz ...huhuhuuu....
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template