Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, February 25, 2009

+ BuhBye+

0 komen
esok, 26 Febuari 2009 (Khamis) aku akan bertolak ke nilai untuk kursus Birotatanegara(BTN). prasaan aku gumbira + sedih + malas + letih + xsaba, bleh kate sume perasaan ada lah!hehehhe...Pengangkutan dari ofis ade, tp aku decide utk g sendiri naik myMyvi la with Jua & Azie. Bkn ape, senang la siap2 gosok sume baju..kat sane nnt xyah la nk pening2 nk gosok baju..kasut pn bleh bawak bpasang2, bantal bucuk sume leh bawak la..sbb bawak kete sendiri!!kah kah kahhh....

tp sedey sikit la sbb akan berjauhan ngan myB for 5 days..lame tu weyyhh!! tp nk wat cmne, da kehendak tugas..(acehh cehh, ayat xhengat!). 3G kan ade, klu rindu2 leh la wat video call jer..tul x??kurang la sikit rindu tu...hihhihiii...

so, kepada bit, yg xbalik2 lagi kursus kt langkawi tu...balik la cepat, kte xsaba nk tunggu jajan utk kte nih! hehhehehe....jajan bit dari bandung da siap sedia utk di hantar...tunggu kte balik kursus lak,k.....

see ya!!!

Tuesday, February 24, 2009

Main Tag Tag =)

0 komen
The Instruction:-

1)Go to your photos folder in your computer.


2)Go to the 6th folder of photos.

3)Go to the 6th picture in that folder.

4)Put the picture on your blog and description of it.

Kursus : induksi Umum
Tempat : AKMAL, Melaka
Tarikh : xhingat ler plakss..tp tahun lepas r..
Tempoh kursus : 2 minggu

dari kiri : ida, Jua, me & Azie (i'm da only PA in this kursus!)

ahaaa..ni la hasil dari instructions kt atas tu..gambar kami berempat (geng bilik) semase kursus. kat friendster de org tegur gambar ni cam peminat bola sepak nk g tgk perlawanan. Cittt..ni adalah baju wajib pakai semase riadah. 4-5 kali pakai xbsuh2 taw!!(jgn gtaw sesape) hehehehe..sbb tu kami pakai bju lain kt dalam, cume cover ngan bju wajib tu. da la gabak besau nyer..yang bestnye time wiken kami dibebaskan..siap g bandar melaka lagi tu jenjalan2 cari pasal..hehehhee....time nk pegi punye la rase malas...tp bile da sampai baru taw yg kursus tu amatlah syokk sekali!! nk pegi lagi la kursus byk2.(ade sape2 nk tlg jagekan bos aku??huhuuu)

Bandung, Indonesia

0 komen
2day mood aku okey, then aku akan ceritakan percutian aku ari2..


DAY 1

Flight - 9.50 pagi

Tp kami keluar umah jam 6.00 pagi bg mengelakkan pertembungan ngan org nk g keje..


Tiba di Bandung - 1.30 tghari

Sepatutnyer perjalanan mengambil mase 2 jam je, sptutnye landing 12.00 tghri. Tp satu petanda tuhan nk tunjukkan...kapal terbang xleh nak landing & 2 kali kapal terbang round tempat yg same. alasannyer sbb kabus (ehh, terang benderang jer..cuace cerah! da terbang rendah da..pe yg kabusnyer??).

Supir (driver kami) : selamat pak turun disini. klu 3 kali die xturun (landing) jgk bapak turun di jakarta nnt..mati sy mau pegi jakarta. 2jam perjalanan..

ayah aku : owhh, kamu nmpk ya td??

Supir : iya lah pak, nmpk..rendah aja tu..slalu jgk kejadian sebegini blaku..

2.00 petang : check in hotel perdana wisata

4.00 petang : keluar jalan2 shopping di outlet2

9.00 malam : balik ke hotel

DAY 2

9.00 pagi : melawat gunung berapi yg masih aktif

12.00 tghri : makan di restoran kampung daun & spa ..(sgt menarik tempat die, pondok2 comel disepanjang tepi air terjun, siap ade bantal lg)

3.00 ptg : shopping lagi dan lagi.. antaranya SOGO, Jco, Vinci, Guardian, Carefour ..byk sgt tempat, aku xhingat name die ape. aku ingt tempat yg same name kt malaysia jerk!






6.00 ptg : shopping bju kerawang2 di PASAR BARU (bermula la episod mnyedihkan)

baju pesanan 'dut' a.k.a cah

aku : ayah, meh jp kamera nk tunjuk kt mak gambar pece leley (ikan keli)

ayah : ehh, xde la dlm beg??ko bg ayah ker td?

aku : kan ayah yg tangkap gmbr org td time beli bju2 tu..

selongkar punye selongkar semua beg...kamera olympus yg aku pinjam dr JUA ilang??!!! ingtkan nk kualiti gambar bgus & utk di cuci gmbar tu yg pinjam kamera jua yg kalis air & gegaran tu. Tp semua tu hanyalah sia2 saja..kami siap patah balik ke semua kedai utk cari balik n siap wat announcement lg kt shopping complex tu. tp sgt2 hampa!!



korg taw, ayah aku kene pukau??sbb die xingat ape2 yg blaku smpi leh kamera tu ilang. padahal die da letak dlm beg sandang die yg berzip!!..bygkan cmne die leh xtaw yg kamera tu xde dlm beg die??disebabkan sarung kamera tu macam beg dompet, kemungkinan org yg pukau tu ingatkan kamera tu dompet ayah aku..ayah aku mmg letak dompet die dlm poket depan sluar(langkah berjaga2)..Syukur sgt yg org JAHAT tu X amik passport or dompet or kad kredit ke ape2 yg lagi berharge..cube bygkan klu die amik passport????????mati la kteorg kt sane...

8.00 malam : balik ke hotel dgn hampa sekali...perjalanan kami selama 2 hari tu sia2 semata2 disebabkan xde langsung gmbar kenangan kami sepanjang 2 hari tersebut..

DAY 3

3.30 pagi : aku cirit birit!!! perut memulas2 + kepale pening sgt2!!

8.00 pagi : aku decide utk xbreakfast sbb setiap kali makan tetap klua balik..n mintak ayah belikan ubat aku da xtahan lg da nk g kua msuk toilet!


aku xnk pegi mane2 lg memandangkan MOOD aku utk shopping da xde mase last day kt sane, sbb kamera da ilang, n disebabkan perutku yg rase macam nk tercabut je ni!

6.30 ptg : Flight pulang ke MALAYSIA..satu penyeksaan nk tunggu time blik ni..petang lak tuh!!

8.30 mlm : alhamdulillah, kami selamat tiba di Malaysia...satu hari aku xmakan ape2, sbb takut mencirit dalam kapal terbang!! sampai je Airport malaysia, aku menggagau cari makanan da menggigil da badan sbb kelaparan..huhuhuu...

jajan dari aku utk bdk2 ofis..
kepada sesiape yg bercadang / teringin / nk pegi / nk bercuti / nk honeymoon, tolong jgn listkan BANDUNG, INDONESIA sebagai salah satu destinasi anda!! pasti anda akan menyesal seperti aku yg kehilangan kamera berharge RM 899.00..
(xpela, xde rezki la tu..kene ganti balik la kamera JUA tu..)

Monday, February 23, 2009

EMO

0 komen

Hari ini adalah hari yg sangat beremosi utk aku..

:pening:

:penat:

:Stress:

:Sedih:

:Sakit hati:

:Bengang:

ye, selepas aku pulang dari Bandung, emosi aku sgt Xstabil..ingatkan balik dari bercuti dapat tenangkan fikiran, tapi rupenyer menambahkan lagi serabut ade lah!!!

rase cam nk nangis pun ade..

"Tuhan, tolong berikan ketenangan utk hambaMu ini.."

:amin:

BAD MOOD!!

0 komen
hye all, sory aku xde mood lg nk cite pasal holiday aku kt Bandung, Indonesia ari2...ini adalah disebabkan ade kes yg buat aku bengang+geram+menyampah+sakit ati+sedih..ape2 pun, time aku da okey nnt aku citekan kt korang,nape aku jd cmni...k?

Tuesday, February 17, 2009

HOLIDAY lagi...

0 komen

Start from 2morrow, 18 - 21 febuari 2009, aku akan bercuti ke Bandung, Indonesia.
yeayy, bercuti lagi...syok uhhhh, tp my sis n my bro xikut sbb msing2 keje n susah nk dpt cuti. Then, aku, mak, ayah n adik akan berjoli bersame2 die sane! xsaba nk shopping kt sane, membe2 siap pesan nk beli baju POLO la, kain batik jawa la, mcm2..tengok la klu aku jumpe aku belikan la,k..hehehehhe
so, sesape yg bekerja..selamat bekerja la yer!! Aku nk restkan otak aku ni dulu sebelum g Birotatanegara (BTN)..akhir bulan ni! huhuhuuu...

SELAMAT BERCUTI SUME!!

~~New Baby Born~~

0 komen

hye all, da lame xupdate blog..

actually aku bz skit lately sebabkan oleh ............

my B punye BABY...(Tiru aku ler tu panggil myMyvi 'baby')

FYI, my B da lame giler survey kereta satria ni. Ntah pe yg die minat pun aku xtaw. Mulot aku ni da berbuih da ckp suh beli kete baru jer. Senang hidup xbyk problem klu beli kete baru..Tp kedegilan my B tu mengatasi segale2nyer..Die NAK gak beli kete satria wlupun 2nd hand!
baru dua minggu lepas amik kereta ni dari owner lame. my b punye abah yg suggestkan kete membe die ni. hurrmm, 1st impression...it's quite good huhh..da pegang kete tu, mcm2 ler my b ni nk make up 'baby' die tu..tukar itu, ini.. sume bende nk tukar..wiken lepas baru kami b2 g cuci kete, g survey barang kete, cari alas kaki baru,perfume..macam2 la!! naik muak aku g bengkel kete!

sblm g bengkel, g cuci dulu kete ni..

tengok tu, siap bediri nengok org tu lap 'baby' die.. (de la yg die xpuas ati tuh..)

Siap basuh kete g mcm2 bengkel kt ampang, cheras, keramat!! Pinggang aku sakit sbb dok dlm bucket nih!!adehhhh....(tlg la tuka sit standart balik!!!!)

then, arini g keje, aku pakai kereta my B.die suh aku gune kete die dulu utk panaskan enjin kete sbb my b g keje naik motor. malu aku dibuatnye sbb bunyi ekzos die mmg menarik perhatian org sekeliling..(huhuhuu, malunyerr aku!!!sure org sumpah seranah sbb wat sakit telinge dorg je) memandangkan xde sticker ofis, park kat lua je la yerr!!rasekan panahan cahaye matahari..hahahahahaha

Friday, February 13, 2009

Thanks suk!

1 komen
Arini ari jumaat..so time lunch punye la panjang. Geng ofis aku si azie g Sarawak seminggu, jua pulak balik kampong arini nk settlekan bab kawin die. aku ni pun tinggal la sorg2 yg setia keje arini.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tetibe suk a.k.a lin (my Xroomate & my Best Fren ever!) nk bagi sijil ISAC yg die tolong amikkan time die exam ari2 kt INTAN. (thanks suk sbb tolong amikkan sijil ku itu..) Mmg sesuai ler arini sbb geng2 aku pun xde, mmg de chance la nk klua beronggeng ngan bini org nih! kteorg ni name je keje ofis sebelah2, tp susah sgt nk jumpe. masing2 bz ler katekan =p
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kami lunch di food court presint 9, makan nasi ayam yg lazat + enak.hihihiii..Borak+gossiping+Eating+Drinking, ape2 'ing' la kan. Mmg byk cite yg nk kteorg gosipkan..rase cm cepat je mase lunch tu berlalu..hehehehe..sampaikan xterpikir nk take picture sbb terlalu syok bercerite...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
otw lik ofis tu, sempat gak la aku singgah ofis die ..dok lawat kawasan jajahan die! ehhehe, sempat gak aku merembat cd kahwin die. setahun yg lalu punye cerita, skrg da jadi mummy da pun die nih..so, aku attach kan skali picture time die kawin setahun yg lepas..tengok ler aku yg jd pengapit tu..kurus taw time tuh!!hehehehhee...

enjoy ya!!

Keseriusan ku dalam menjalankan tugas!!hehhee



tengok la aku wat spoil gambar kawin org..hehehhehe

SETAHUN YG LALU....huhuhuu

Thursday, February 12, 2009

Selamat xde pape..

0 komen

BERITA TERKINI DARI UNIT KECEMASAN DAN KESELAMATAN

FOREST RESEARCH INSTITUTE MALAYSIA (FRIM)

Aku dapat call dari mak..mak suh tengok email yg die baru hantar bertajuk seperti diatas. Agak mengejutkan jugak!! ingatkan ape bende la yg terjadi td. tp syukur lah xde pape yg berlaku atas my parents. Taw2 je la kan, da keje pun melindungi hutan. mmg dikelilingi dengan pokok2 besau2 ler. Cam biase kalau my parents g keje, ayah naik moto die sbb balik lewat main tenis dulu. my mom pegi naik kancil dgn my adik sbb senang parking selit2 (parking sgt LIMITED). Tengok la pe yg tjadi ni...ish ishh ishhh, slamat la pokok jatuh kat motor, bkn kt ayah aku..syukur sgt!!

Gambar bawah tu ayah aku ngah tunjuk ape ntah tu. rileks r, moto xde pape pun, cume calar2 sikit jer. Prasan x kete kancil yg warne putih selang 1 kete dr kete honda dpn ayah aku tu. KETE MAK AKU!!adehh, slamat la mak aku bijak parking kt jauh skit dari tempat kejadian... Kalau die parking kt tempat kete honda yg kene hempap tu mmg da lame la kemek memek ler... kete malaysia la katekan..bgus gak pokok ni, die cari kete yg tahan kemek utk landing..

syukur sumenyer slamat termsuklah motor kesayangan ayah aku ni..alhamdulillah...

++Apakah Itu?++PART III

2 komen
selepas penat kami beratur di Pejabat pos semalam utk amik tudung syria tu...
kami memanjakan perut kami dengan makanan yg enak2 kat
RESTORAN RENDANG OPAH!

Sangat2 lapar sebab pagi xsempat nk breakfast. aku order
Nasi Lauk Ikan Asam Pedas + Sirap Bandung Cincau &
jua order Nasi Kuning Berlauk + Tea O Ais.
Tekejut aku sebab penuh pinggan aku ngan ikan nyer, ngan telor, kerabu, otak2 lg..siap sup taw!adehh, tetibe je rase cm xtaw nk makan mane dulu. Klu korg tgk pinggan aku mesti da taw yg aku ni mmg tengah kebuluran!kih kih kihh...aku pn xtaw sepenuh itu makanan yg aku order tu...
tp sgt SEDAP!! korg wajib try taw...mmg licin aku makan..(lapar@sedap??)hehehee

++Apakah itu++PART II

2 komen
seperti yang dijanjikan, aku ceritakan ape yg aku tunggu2kan semalam..
beberape hari yg lepas, aku tgk website ni..http://aweknona.blogspot.com. Aku berkenan sgt ngan tudung kt bawah ni..tengok geng2 pakai dalam website tu sume cun2 jer kan..so, keinginan seorg 'wanita'..cehh cehh, aku pn nk gak try!!
ni kali pertame aku memberanikan diri utk shopping secara ONLINE!! xpela, aku de no.phone die sume, aku pun pesan la by SMS. Name tudung ni, Tudung Syria..Harge tudung ni RM 20 + RM 6 (pos laju). Sesaje testing one two three, beli satu dulu, try klu sesuwai ngan bentuk muke aku yg BULAT ni, bru leh beli lagi..hehehhehe...

sampai je rumah ngan xsalin bju pe sume, terus sarung je tudung ni..xsaba2 nk try taw!! hurrm, korg nilai la sndiri erk. aku rase aku pakai salah kot??cm xsame jerk ngan org lain pakai..(ke muke aku yg bulat??)

hari ni, pagi2 lagi aku datang opis & suh membe aku try pakai lak..tgk die pakai sesuwai ke x..saje testing kan. Org lain sebok breakfast aku ngan die wat projek lain lak kt bilik fail..hahahahhaa

same jerk muke die bulat cm muke aku!!hahahhaaaa

Wednesday, February 11, 2009

++Apakah itu??++

2 komen


semalam petang balik dari keje, aku dapat satu surat cinta yg ditampal depan pintu umah..

yihooo, barang yg aku pesan da sampai!! tp memandangkan aku keje, die bg notis utk ambil 'barang tu' kt pejabat pos bandar baru bangi..nyesal lak aku bg alamat uma sewa...kalau taw, aku bg alamat ofis, senang je received kt opis jer, xyah la susah2 aku nk g collect kt pejabat pos..tul x??aku terbengong lak time tu..hhehehehe. nasib baik la arini bos meeting dari kul 9 am smpi tghari, aku mintak izin bos r utk chow jp utk g pejabat pos..
mau taw ape 'barang itu'??tunggu next entry,k...
xleh gtaw skrg, xsuprise ler..
hehehehhehehe

Sunday, February 8, 2009

++Wedding++

1 komen

dapat undangan perkahwinan anak pegawai ofis aku..
beriya2 tn. roslan suh aku datang bwak my b skali. die kate nk tgk my b secare 'live' plak, asyik tgk dalam gambar je kan..

aku gtaw my b semalam, last minit!! aku taw yg die xkan ikut aku g kenduri2 ni. tp aku tetap ajak die jgk.

aku : b, esok jom teman g kenduri kawin pegawai ma.
b : kt mane?
aku : alaa, dekat jer..kt Dewan JKR, KL..kejap jer, pas makan kte balik la..
b : ok..
aku : ha??ok??
b : yela, esok kte pegi,k..

aku tekejut sbb my b nk ikut kali ni. selalu die xsuke g kenduri2 membe2 aku melainkan die kenal membe aku.xtaw la mood die ngah ok kot time tu..aku pn gumbire ler sbb my b nk temankan aku. Aku siap beli adiah lg taw..(lupe lak nk amik gmbr). last minit punye adiah ni.hehhehehe


pas makan, aku pun amik la gmbr pelamin die..lawa giler pelamin dier!!!pehhh, tetibe je rase jeles.hhehehe..tp biase la, pas makan + amik gmbr, my B da ajak balik..padahal lg 5 minit pengantin da nk besanding. aduhhh, saba je la..nk xnk aku balik la..sbb da aku janji pas makan, balik..ikutkan je la, pasni leh la ajak my b pegi lagi kalau aku turut perintah die utk balik..hehehehe...

this is doorgift yg pihak pengantin bg..cun giler, sure mahal ni...nk taw pe dalam dier???jeng jeng jeng....suprised!!! BAHULU GULUNG...hahahhahaha, 1st time la dpt ni. luar nampak GRAND giler, dalam rupe2nyer kuih tradisional..huhuhuu...ingatkan, jam tgn ke, pen mahal ker...Over plak kan aku ni, fikir bkn2..?!!

::Hadiah untuk ku::

3 komen
23 years old!
still dapat hadiah lg taw...

From my Officemate:


from CC ku..sgt cumel..


dari Jua n Azie, my best frenz..ramai yg salah sangke, ingat my B yg kasi..tp anda sume silap. membe aku yg bg ni, sayang nk makan coklat dier..so, aku wat perhiasan kt opis je la,k...hahhahahah

From my B sayang!:


perfume dari 'the body shop'!!rupe2nyer die dgr keluhan + rintihan aku yg mane perfume aku da abis tp xsempat2 lg nk g beli baru. this is my 1st time aku nk try pakai jename ni. tu pun sebab ade org bagi, klu x mau nye aku nk g beli =p

bag! ari2 ade jalan2 kt uptown, then aku ade ckp kt my b yg aku nk beli beg sandang sbb nk bawak g bandung, indonesia akhir bln ni nnt..sbb aku da malas nk kepit handbag aku ni. kalau sandang ni senang jer, gendong jer kan..ari2 my b da temankan aku cari kat Uptown, Danau kota. Aku hampa sbb xde yg bkenan dihati. Tp my b da belikan utk aku. Die beli kt sogo! aku taw sebab die bagi siap ngan beg plastik sogo + tag harge lg taw!!(nk suh aku byr balik ker??) aku taw my B ni xreti nk romantik2 balut2 adiah ngan wrapper warne2 or bg kad kan..sempoi je die bg, xsuprise langsong! xpela, at least die ade gak inisiatif utk bg adiah kt aku..hehehe

hadiah yg my B bagi yg xkan pernah aku lupe sampai bile2 adalah ....

Nokia N81..adiah bufday yg paling awal aku dapat..17 Januari 2009.
tp yg ni xsuprise sgt sbb aku yg g pilih kt kedai kan..cume aku xkuakan duit jer!hehehhehehehe


Thanks a lot guys!! kepada yg bg adiah, yg wish, yg send msg, yg wish kt friendster, sume2 la yg wish bufday aku..tp aku menunggu adiah dr seseorg!!hanya tuan punye bdn je taw sape..bile nk bagi ni??hehehhhhh...i'm still waiting..cehh cehhh!

thanks all...

Friday, February 6, 2009

First gift from my Love =P

2 komen

IMRAN AJMAIN :: SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG

Yang tulus ikhlas Ingin sekali sekala dirinya dibalas

Walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang selalu memberi Ingin sekali sekala jadi penerima

Cukup dengan salam dan manis doa

Prechorus:
Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta Dan leburkan saja serpihan calar derita

Chorus
Selamat ulang tahun sayang Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu
Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan Selamat tinggal, selamat jalan

Prechorus
Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu
p/s : u so shweet my love! thanks coz nanyi kan lagu ni n tujukan sempena my bufday..terharu sgt!! rase nk nangis pn de, rase cm nk tgelak pn de!(sore xsedap! tp bleh tahan la..hehehhe) ptg ni baru nk g jumpe nk collect adiah..xsaba rase nk tunggu petang!
Sayang kamu sampai mati!!

6 FEBUARI 2009

0 komen
heppy sgt arini!!!!!tersangat gembira...
++THANKS A LOT MY LOVE++

Thursday, February 5, 2009

Kursus BTN

0 komen

Arini aku nk kongsi sikit semangat aku utk sertai kursus BTN ni..mmg xsaba2 nk g BTN ni sbb tinggal Kursus BTN ni je yg aku belum pegi lg utk aku Confirmkan diri utk keje ni. pas kursus leh ler confirm kan?hehehehe..


aku pegi : 26 feb - 3 Mac 2009


tempat : BTN,Sepang


memandangkan kene sediakan baju kurung putih + kain itam..aku pun pening pale mane nk cari tukang jahit baju skrg ni. da la nk cepat siapkan baju kan..de ke tukang jahit nk amik lg erkk? setelah berpikir jauh..(ceh cehh) aku decide utk pakai BAJU SEKOLAH!!hahaahah..klaka je rase..


Owner kedai : dik, nak msuk sekolah balik ker??(smbil gelak jahat)


Aku : a'ah, mmg nk msuk sekolah pun..nape??salah ker??


de ke, org kedai tu mempersendakan aku beli bju sekolah??!!saba je la..da kire bagus la aku melabur kt kedai dier..tul x??


Baju yang aku beli jenama "CANGGIH" saiz baju aku 15 1/2. Same saiz time aku sekolah dulu2..kain itam pun aku beli sini kedai pakaian sekolah ni jgk.



banyak pilihan kat kedai ni..n terpakse amik baju sekolah..lg mudah + jimat sikit..lagipun nk pakai pun sekali je time BTN tu..xkn nk pakai g keje baju kaler putih lakkan??sehelai baju pun da RM 26.80 taw..mahal gak tu, klu da 2 pasang, da bape??LU PIKIR LA SENDIRI...hahahhaha..kain lagi..kalu tempah, kain ela jer da rm 20++ blum upah jahit lg tu..tul x???skrg kan ekonomi ngah meleset, kene la berjimat cermat..ehehhehe


yang ni syok sikit aku g beli...KASUT!!kasut utk BTN..khas dibeli ni..kasut xpe, aku leh pakai g keje. Cume jd skema sikit la kan pakai kasut bertutup litup nih. Ape2 pun, aku da rasmikan dulu g keje...xmenyempat nk tunggu kursus tu. hahaahahhaa...


bkilat lg kan kasut nih??hehehhe...baru ni, bau kedai lg!! hhehehe, brg2 lain spt shmpoo, sbun sume tu bru nk prepare. Yela, lambat lg pn nk g kan..sat g klu beli awal2, aku g tibai pakai dulu..aku ni pantang tengok barang baru, sume nk pakai dulu..ahahhahahahahah....

Chow!!!

Wednesday, February 4, 2009

Menyeramkan...

1 komen
ni nk cite sikit pasal malam sabtu time kt PD ari2..
sebelah kanan rumah banglo kami tu, adalah hutan. mule2 sampai tu, agak ler seram.tp tawakal je la sbb sblh kiri kami ade jiran2 banglo yg lain. so ade gak la lelaki jiran sebelah tu klu ape2 jadi kan..
***********************************************************
citenyer bermula begini.........
lepas kami makan BBQ tu, kteorg pn lepak dalam rumah tgk tv, siap da kunci pintu sume ni, cume sliding door je yg xtutup, kunun nk bg angin luar masuk la kan. sume dok kt sofa dpn tv..
Jam menunjukkan jam 11.15 malam
Suddenly.....jeng jeng jeng....
Kereta aku melalak!!(alarm kete)
sume yg dalam umah tu tkejut la! yela, org sume tgh kusyuk nengok tv dgn aman tetibe dikejutkan dgn bunyi alarm keteku dgn kuat!!! asal kete aku??bukan kete jua???
************************************************************
aku pun berlari masuk bilik nk amik kunci kete yg diletakkan kt atas meja make up.
ohoo, abis aku tekan2 button merah + Ijau..bkn die benti melalak, tp die semakin kuat melalak!!!
mule2 ingtkan kete jua tu bejangkit melalak, sbb ade dgr 2 bunyik kete melalak dlm satu mase. Tp bile tengok dr tingkap, rupenye kete aku je yg melalak!
kami mulenyer xbrani nk kluar, takut ler de perompak ke ape ke kan..intai dari tingkap dulu ni...
lepas intai dari tingkap n da try byk kali tekan button kunci tu n die xmo benti melalak, aku ngan beraninyer nk kluar tengok!!
************************************************************
sementara aku tunggu kak asmah bukak kunci mangga pintu grill tu, aku call my b nk tnye pesal kete aku tetibe melalak, takut la bateri kong ke ape ke kan..(pdhal aku bru pas servis kete!)..
bile mangga grill tu da terbuka, kereta aku tetibe je da DIAM!!!
ohooooo, kami semua meluru ke luar belek2 kete tgk pintu tutup rapat ke x..
sume okey jer...
sambil mengusap kereta aku, aku ckp "npe syg??npe melalak malam2 bute cmni??sape kacau ni?"
mmg rase cm org gile ckp sorg2..hehhehehehe
*************************************************************
pastu, kami sume msuk umah balik n kunci siap2 tutup sliding door n langsir...
hehhee, paham2 je la kami time tu agak ketakutan sikit...sampai sekrang aku xtaw punca sbenar kenape kereta aku melalak malam tu...xpenah pn sblm ni die melalak sndiri malam2 bute..
tp alhamdullillah la xde pe2 yg berlaku pastu.huhuhuuuu

BANANA BOAT

0 komen
baru dapat pic dari camera kak ina,
rase cm nk kongsi je ngan korg...
tengok la, betape kami gumbiranye naik Banana Boat ni!!




yg topi kuning tu, takut nk dok kt banana, yg kak ina tu plak takut anak die nangis klu die join naik banana..
Gian rase cam nk pegi naik lagi jer taw!!!

+ BuhBye+

0 komen
esok, 26 Febuari 2009 (Khamis) aku akan bertolak ke nilai untuk kursus Birotatanegara(BTN). prasaan aku gumbira + sedih + malas + letih + xsaba, bleh kate sume perasaan ada lah!hehehhe...Pengangkutan dari ofis ade, tp aku decide utk g sendiri naik myMyvi la with Jua & Azie. Bkn ape, senang la siap2 gosok sume baju..kat sane nnt xyah la nk pening2 nk gosok baju..kasut pn bleh bawak bpasang2, bantal bucuk sume leh bawak la..sbb bawak kete sendiri!!kah kah kahhh....

tp sedey sikit la sbb akan berjauhan ngan myB for 5 days..lame tu weyyhh!! tp nk wat cmne, da kehendak tugas..(acehh cehh, ayat xhengat!). 3G kan ade, klu rindu2 leh la wat video call jer..tul x??kurang la sikit rindu tu...hihhihiii...

so, kepada bit, yg xbalik2 lagi kursus kt langkawi tu...balik la cepat, kte xsaba nk tunggu jajan utk kte nih! hehhehehe....jajan bit dari bandung da siap sedia utk di hantar...tunggu kte balik kursus lak,k.....

see ya!!!

Main Tag Tag =)

0 komen
The Instruction:-

1)Go to your photos folder in your computer.


2)Go to the 6th folder of photos.

3)Go to the 6th picture in that folder.

4)Put the picture on your blog and description of it.

Kursus : induksi Umum
Tempat : AKMAL, Melaka
Tarikh : xhingat ler plakss..tp tahun lepas r..
Tempoh kursus : 2 minggu

dari kiri : ida, Jua, me & Azie (i'm da only PA in this kursus!)

ahaaa..ni la hasil dari instructions kt atas tu..gambar kami berempat (geng bilik) semase kursus. kat friendster de org tegur gambar ni cam peminat bola sepak nk g tgk perlawanan. Cittt..ni adalah baju wajib pakai semase riadah. 4-5 kali pakai xbsuh2 taw!!(jgn gtaw sesape) hehehehe..sbb tu kami pakai bju lain kt dalam, cume cover ngan bju wajib tu. da la gabak besau nyer..yang bestnye time wiken kami dibebaskan..siap g bandar melaka lagi tu jenjalan2 cari pasal..hehehhee....time nk pegi punye la rase malas...tp bile da sampai baru taw yg kursus tu amatlah syokk sekali!! nk pegi lagi la kursus byk2.(ade sape2 nk tlg jagekan bos aku??huhuuu)

Bandung, Indonesia

0 komen
2day mood aku okey, then aku akan ceritakan percutian aku ari2..


DAY 1

Flight - 9.50 pagi

Tp kami keluar umah jam 6.00 pagi bg mengelakkan pertembungan ngan org nk g keje..


Tiba di Bandung - 1.30 tghari

Sepatutnyer perjalanan mengambil mase 2 jam je, sptutnye landing 12.00 tghri. Tp satu petanda tuhan nk tunjukkan...kapal terbang xleh nak landing & 2 kali kapal terbang round tempat yg same. alasannyer sbb kabus (ehh, terang benderang jer..cuace cerah! da terbang rendah da..pe yg kabusnyer??).

Supir (driver kami) : selamat pak turun disini. klu 3 kali die xturun (landing) jgk bapak turun di jakarta nnt..mati sy mau pegi jakarta. 2jam perjalanan..

ayah aku : owhh, kamu nmpk ya td??

Supir : iya lah pak, nmpk..rendah aja tu..slalu jgk kejadian sebegini blaku..

2.00 petang : check in hotel perdana wisata

4.00 petang : keluar jalan2 shopping di outlet2

9.00 malam : balik ke hotel

DAY 2

9.00 pagi : melawat gunung berapi yg masih aktif

12.00 tghri : makan di restoran kampung daun & spa ..(sgt menarik tempat die, pondok2 comel disepanjang tepi air terjun, siap ade bantal lg)

3.00 ptg : shopping lagi dan lagi.. antaranya SOGO, Jco, Vinci, Guardian, Carefour ..byk sgt tempat, aku xhingat name die ape. aku ingt tempat yg same name kt malaysia jerk!






6.00 ptg : shopping bju kerawang2 di PASAR BARU (bermula la episod mnyedihkan)

baju pesanan 'dut' a.k.a cah

aku : ayah, meh jp kamera nk tunjuk kt mak gambar pece leley (ikan keli)

ayah : ehh, xde la dlm beg??ko bg ayah ker td?

aku : kan ayah yg tangkap gmbr org td time beli bju2 tu..

selongkar punye selongkar semua beg...kamera olympus yg aku pinjam dr JUA ilang??!!! ingtkan nk kualiti gambar bgus & utk di cuci gmbar tu yg pinjam kamera jua yg kalis air & gegaran tu. Tp semua tu hanyalah sia2 saja..kami siap patah balik ke semua kedai utk cari balik n siap wat announcement lg kt shopping complex tu. tp sgt2 hampa!!



korg taw, ayah aku kene pukau??sbb die xingat ape2 yg blaku smpi leh kamera tu ilang. padahal die da letak dlm beg sandang die yg berzip!!..bygkan cmne die leh xtaw yg kamera tu xde dlm beg die??disebabkan sarung kamera tu macam beg dompet, kemungkinan org yg pukau tu ingatkan kamera tu dompet ayah aku..ayah aku mmg letak dompet die dlm poket depan sluar(langkah berjaga2)..Syukur sgt yg org JAHAT tu X amik passport or dompet or kad kredit ke ape2 yg lagi berharge..cube bygkan klu die amik passport????????mati la kteorg kt sane...

8.00 malam : balik ke hotel dgn hampa sekali...perjalanan kami selama 2 hari tu sia2 semata2 disebabkan xde langsung gmbar kenangan kami sepanjang 2 hari tersebut..

DAY 3

3.30 pagi : aku cirit birit!!! perut memulas2 + kepale pening sgt2!!

8.00 pagi : aku decide utk xbreakfast sbb setiap kali makan tetap klua balik..n mintak ayah belikan ubat aku da xtahan lg da nk g kua msuk toilet!


aku xnk pegi mane2 lg memandangkan MOOD aku utk shopping da xde mase last day kt sane, sbb kamera da ilang, n disebabkan perutku yg rase macam nk tercabut je ni!

6.30 ptg : Flight pulang ke MALAYSIA..satu penyeksaan nk tunggu time blik ni..petang lak tuh!!

8.30 mlm : alhamdulillah, kami selamat tiba di Malaysia...satu hari aku xmakan ape2, sbb takut mencirit dalam kapal terbang!! sampai je Airport malaysia, aku menggagau cari makanan da menggigil da badan sbb kelaparan..huhuhuu...

jajan dari aku utk bdk2 ofis..
kepada sesiape yg bercadang / teringin / nk pegi / nk bercuti / nk honeymoon, tolong jgn listkan BANDUNG, INDONESIA sebagai salah satu destinasi anda!! pasti anda akan menyesal seperti aku yg kehilangan kamera berharge RM 899.00..
(xpela, xde rezki la tu..kene ganti balik la kamera JUA tu..)

EMO

0 komen

Hari ini adalah hari yg sangat beremosi utk aku..

:pening:

:penat:

:Stress:

:Sedih:

:Sakit hati:

:Bengang:

ye, selepas aku pulang dari Bandung, emosi aku sgt Xstabil..ingatkan balik dari bercuti dapat tenangkan fikiran, tapi rupenyer menambahkan lagi serabut ade lah!!!

rase cam nk nangis pun ade..

"Tuhan, tolong berikan ketenangan utk hambaMu ini.."

:amin:

BAD MOOD!!

0 komen
hye all, sory aku xde mood lg nk cite pasal holiday aku kt Bandung, Indonesia ari2...ini adalah disebabkan ade kes yg buat aku bengang+geram+menyampah+sakit ati+sedih..ape2 pun, time aku da okey nnt aku citekan kt korang,nape aku jd cmni...k?

HOLIDAY lagi...

0 komen

Start from 2morrow, 18 - 21 febuari 2009, aku akan bercuti ke Bandung, Indonesia.
yeayy, bercuti lagi...syok uhhhh, tp my sis n my bro xikut sbb msing2 keje n susah nk dpt cuti. Then, aku, mak, ayah n adik akan berjoli bersame2 die sane! xsaba nk shopping kt sane, membe2 siap pesan nk beli baju POLO la, kain batik jawa la, mcm2..tengok la klu aku jumpe aku belikan la,k..hehehehhe
so, sesape yg bekerja..selamat bekerja la yer!! Aku nk restkan otak aku ni dulu sebelum g Birotatanegara (BTN)..akhir bulan ni! huhuhuuu...

SELAMAT BERCUTI SUME!!

~~New Baby Born~~

0 komen

hye all, da lame xupdate blog..

actually aku bz skit lately sebabkan oleh ............

my B punye BABY...(Tiru aku ler tu panggil myMyvi 'baby')

FYI, my B da lame giler survey kereta satria ni. Ntah pe yg die minat pun aku xtaw. Mulot aku ni da berbuih da ckp suh beli kete baru jer. Senang hidup xbyk problem klu beli kete baru..Tp kedegilan my B tu mengatasi segale2nyer..Die NAK gak beli kete satria wlupun 2nd hand!
baru dua minggu lepas amik kereta ni dari owner lame. my b punye abah yg suggestkan kete membe die ni. hurrmm, 1st impression...it's quite good huhh..da pegang kete tu, mcm2 ler my b ni nk make up 'baby' die tu..tukar itu, ini.. sume bende nk tukar..wiken lepas baru kami b2 g cuci kete, g survey barang kete, cari alas kaki baru,perfume..macam2 la!! naik muak aku g bengkel kete!

sblm g bengkel, g cuci dulu kete ni..

tengok tu, siap bediri nengok org tu lap 'baby' die.. (de la yg die xpuas ati tuh..)

Siap basuh kete g mcm2 bengkel kt ampang, cheras, keramat!! Pinggang aku sakit sbb dok dlm bucket nih!!adehhhh....(tlg la tuka sit standart balik!!!!)

then, arini g keje, aku pakai kereta my B.die suh aku gune kete die dulu utk panaskan enjin kete sbb my b g keje naik motor. malu aku dibuatnye sbb bunyi ekzos die mmg menarik perhatian org sekeliling..(huhuhuu, malunyerr aku!!!sure org sumpah seranah sbb wat sakit telinge dorg je) memandangkan xde sticker ofis, park kat lua je la yerr!!rasekan panahan cahaye matahari..hahahahahaha

Thanks suk!

1 komen
Arini ari jumaat..so time lunch punye la panjang. Geng ofis aku si azie g Sarawak seminggu, jua pulak balik kampong arini nk settlekan bab kawin die. aku ni pun tinggal la sorg2 yg setia keje arini.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tetibe suk a.k.a lin (my Xroomate & my Best Fren ever!) nk bagi sijil ISAC yg die tolong amikkan time die exam ari2 kt INTAN. (thanks suk sbb tolong amikkan sijil ku itu..) Mmg sesuai ler arini sbb geng2 aku pun xde, mmg de chance la nk klua beronggeng ngan bini org nih! kteorg ni name je keje ofis sebelah2, tp susah sgt nk jumpe. masing2 bz ler katekan =p
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kami lunch di food court presint 9, makan nasi ayam yg lazat + enak.hihihiii..Borak+gossiping+Eating+Drinking, ape2 'ing' la kan. Mmg byk cite yg nk kteorg gosipkan..rase cm cepat je mase lunch tu berlalu..hehehehe..sampaikan xterpikir nk take picture sbb terlalu syok bercerite...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
otw lik ofis tu, sempat gak la aku singgah ofis die ..dok lawat kawasan jajahan die! ehhehe, sempat gak aku merembat cd kahwin die. setahun yg lalu punye cerita, skrg da jadi mummy da pun die nih..so, aku attach kan skali picture time die kawin setahun yg lepas..tengok ler aku yg jd pengapit tu..kurus taw time tuh!!hehehehhee...

enjoy ya!!

Keseriusan ku dalam menjalankan tugas!!hehhee



tengok la aku wat spoil gambar kawin org..hehehhehe

SETAHUN YG LALU....huhuhuu

Selamat xde pape..

0 komen

BERITA TERKINI DARI UNIT KECEMASAN DAN KESELAMATAN

FOREST RESEARCH INSTITUTE MALAYSIA (FRIM)

Aku dapat call dari mak..mak suh tengok email yg die baru hantar bertajuk seperti diatas. Agak mengejutkan jugak!! ingatkan ape bende la yg terjadi td. tp syukur lah xde pape yg berlaku atas my parents. Taw2 je la kan, da keje pun melindungi hutan. mmg dikelilingi dengan pokok2 besau2 ler. Cam biase kalau my parents g keje, ayah naik moto die sbb balik lewat main tenis dulu. my mom pegi naik kancil dgn my adik sbb senang parking selit2 (parking sgt LIMITED). Tengok la pe yg tjadi ni...ish ishh ishhh, slamat la pokok jatuh kat motor, bkn kt ayah aku..syukur sgt!!

Gambar bawah tu ayah aku ngah tunjuk ape ntah tu. rileks r, moto xde pape pun, cume calar2 sikit jer. Prasan x kete kancil yg warne putih selang 1 kete dr kete honda dpn ayah aku tu. KETE MAK AKU!!adehh, slamat la mak aku bijak parking kt jauh skit dari tempat kejadian... Kalau die parking kt tempat kete honda yg kene hempap tu mmg da lame la kemek memek ler... kete malaysia la katekan..bgus gak pokok ni, die cari kete yg tahan kemek utk landing..

syukur sumenyer slamat termsuklah motor kesayangan ayah aku ni..alhamdulillah...

++Apakah Itu?++PART III

2 komen
selepas penat kami beratur di Pejabat pos semalam utk amik tudung syria tu...
kami memanjakan perut kami dengan makanan yg enak2 kat
RESTORAN RENDANG OPAH!

Sangat2 lapar sebab pagi xsempat nk breakfast. aku order
Nasi Lauk Ikan Asam Pedas + Sirap Bandung Cincau &
jua order Nasi Kuning Berlauk + Tea O Ais.
Tekejut aku sebab penuh pinggan aku ngan ikan nyer, ngan telor, kerabu, otak2 lg..siap sup taw!adehh, tetibe je rase cm xtaw nk makan mane dulu. Klu korg tgk pinggan aku mesti da taw yg aku ni mmg tengah kebuluran!kih kih kihh...aku pn xtaw sepenuh itu makanan yg aku order tu...
tp sgt SEDAP!! korg wajib try taw...mmg licin aku makan..(lapar@sedap??)hehehee

++Apakah itu++PART II

2 komen
seperti yang dijanjikan, aku ceritakan ape yg aku tunggu2kan semalam..
beberape hari yg lepas, aku tgk website ni..http://aweknona.blogspot.com. Aku berkenan sgt ngan tudung kt bawah ni..tengok geng2 pakai dalam website tu sume cun2 jer kan..so, keinginan seorg 'wanita'..cehh cehh, aku pn nk gak try!!
ni kali pertame aku memberanikan diri utk shopping secara ONLINE!! xpela, aku de no.phone die sume, aku pun pesan la by SMS. Name tudung ni, Tudung Syria..Harge tudung ni RM 20 + RM 6 (pos laju). Sesaje testing one two three, beli satu dulu, try klu sesuwai ngan bentuk muke aku yg BULAT ni, bru leh beli lagi..hehehhehe...

sampai je rumah ngan xsalin bju pe sume, terus sarung je tudung ni..xsaba2 nk try taw!! hurrm, korg nilai la sndiri erk. aku rase aku pakai salah kot??cm xsame jerk ngan org lain pakai..(ke muke aku yg bulat??)

hari ni, pagi2 lagi aku datang opis & suh membe aku try pakai lak..tgk die pakai sesuwai ke x..saje testing kan. Org lain sebok breakfast aku ngan die wat projek lain lak kt bilik fail..hahahahhaa

same jerk muke die bulat cm muke aku!!hahahhaaaa

++Apakah itu??++

2 komen


semalam petang balik dari keje, aku dapat satu surat cinta yg ditampal depan pintu umah..

yihooo, barang yg aku pesan da sampai!! tp memandangkan aku keje, die bg notis utk ambil 'barang tu' kt pejabat pos bandar baru bangi..nyesal lak aku bg alamat uma sewa...kalau taw, aku bg alamat ofis, senang je received kt opis jer, xyah la susah2 aku nk g collect kt pejabat pos..tul x??aku terbengong lak time tu..hhehehehe. nasib baik la arini bos meeting dari kul 9 am smpi tghari, aku mintak izin bos r utk chow jp utk g pejabat pos..
mau taw ape 'barang itu'??tunggu next entry,k...
xleh gtaw skrg, xsuprise ler..
hehehehhehehe

++Wedding++

1 komen

dapat undangan perkahwinan anak pegawai ofis aku..
beriya2 tn. roslan suh aku datang bwak my b skali. die kate nk tgk my b secare 'live' plak, asyik tgk dalam gambar je kan..

aku gtaw my b semalam, last minit!! aku taw yg die xkan ikut aku g kenduri2 ni. tp aku tetap ajak die jgk.

aku : b, esok jom teman g kenduri kawin pegawai ma.
b : kt mane?
aku : alaa, dekat jer..kt Dewan JKR, KL..kejap jer, pas makan kte balik la..
b : ok..
aku : ha??ok??
b : yela, esok kte pegi,k..

aku tekejut sbb my b nk ikut kali ni. selalu die xsuke g kenduri2 membe2 aku melainkan die kenal membe aku.xtaw la mood die ngah ok kot time tu..aku pn gumbire ler sbb my b nk temankan aku. Aku siap beli adiah lg taw..(lupe lak nk amik gmbr). last minit punye adiah ni.hehhehehe


pas makan, aku pun amik la gmbr pelamin die..lawa giler pelamin dier!!!pehhh, tetibe je rase jeles.hhehehe..tp biase la, pas makan + amik gmbr, my B da ajak balik..padahal lg 5 minit pengantin da nk besanding. aduhhh, saba je la..nk xnk aku balik la..sbb da aku janji pas makan, balik..ikutkan je la, pasni leh la ajak my b pegi lagi kalau aku turut perintah die utk balik..hehehehe...

this is doorgift yg pihak pengantin bg..cun giler, sure mahal ni...nk taw pe dalam dier???jeng jeng jeng....suprised!!! BAHULU GULUNG...hahahhahaha, 1st time la dpt ni. luar nampak GRAND giler, dalam rupe2nyer kuih tradisional..huhuhuu...ingatkan, jam tgn ke, pen mahal ker...Over plak kan aku ni, fikir bkn2..?!!

::Hadiah untuk ku::

3 komen
23 years old!
still dapat hadiah lg taw...

From my Officemate:


from CC ku..sgt cumel..


dari Jua n Azie, my best frenz..ramai yg salah sangke, ingat my B yg kasi..tp anda sume silap. membe aku yg bg ni, sayang nk makan coklat dier..so, aku wat perhiasan kt opis je la,k...hahhahahah

From my B sayang!:


perfume dari 'the body shop'!!rupe2nyer die dgr keluhan + rintihan aku yg mane perfume aku da abis tp xsempat2 lg nk g beli baru. this is my 1st time aku nk try pakai jename ni. tu pun sebab ade org bagi, klu x mau nye aku nk g beli =p

bag! ari2 ade jalan2 kt uptown, then aku ade ckp kt my b yg aku nk beli beg sandang sbb nk bawak g bandung, indonesia akhir bln ni nnt..sbb aku da malas nk kepit handbag aku ni. kalau sandang ni senang jer, gendong jer kan..ari2 my b da temankan aku cari kat Uptown, Danau kota. Aku hampa sbb xde yg bkenan dihati. Tp my b da belikan utk aku. Die beli kt sogo! aku taw sebab die bagi siap ngan beg plastik sogo + tag harge lg taw!!(nk suh aku byr balik ker??) aku taw my B ni xreti nk romantik2 balut2 adiah ngan wrapper warne2 or bg kad kan..sempoi je die bg, xsuprise langsong! xpela, at least die ade gak inisiatif utk bg adiah kt aku..hehehe

hadiah yg my B bagi yg xkan pernah aku lupe sampai bile2 adalah ....

Nokia N81..adiah bufday yg paling awal aku dapat..17 Januari 2009.
tp yg ni xsuprise sgt sbb aku yg g pilih kt kedai kan..cume aku xkuakan duit jer!hehehhehehehe


Thanks a lot guys!! kepada yg bg adiah, yg wish, yg send msg, yg wish kt friendster, sume2 la yg wish bufday aku..tp aku menunggu adiah dr seseorg!!hanya tuan punye bdn je taw sape..bile nk bagi ni??hehehhhhh...i'm still waiting..cehh cehhh!

thanks all...

First gift from my Love =P

2 komen

IMRAN AJMAIN :: SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG

Yang tulus ikhlas Ingin sekali sekala dirinya dibalas

Walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang selalu memberi Ingin sekali sekala jadi penerima

Cukup dengan salam dan manis doa

Prechorus:
Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta Dan leburkan saja serpihan calar derita

Chorus
Selamat ulang tahun sayang Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu
Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan Selamat tinggal, selamat jalan

Prechorus
Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu
p/s : u so shweet my love! thanks coz nanyi kan lagu ni n tujukan sempena my bufday..terharu sgt!! rase nk nangis pn de, rase cm nk tgelak pn de!(sore xsedap! tp bleh tahan la..hehehhe) ptg ni baru nk g jumpe nk collect adiah..xsaba rase nk tunggu petang!
Sayang kamu sampai mati!!

6 FEBUARI 2009

0 komen
heppy sgt arini!!!!!tersangat gembira...
++THANKS A LOT MY LOVE++

Kursus BTN

0 komen

Arini aku nk kongsi sikit semangat aku utk sertai kursus BTN ni..mmg xsaba2 nk g BTN ni sbb tinggal Kursus BTN ni je yg aku belum pegi lg utk aku Confirmkan diri utk keje ni. pas kursus leh ler confirm kan?hehehehe..


aku pegi : 26 feb - 3 Mac 2009


tempat : BTN,Sepang


memandangkan kene sediakan baju kurung putih + kain itam..aku pun pening pale mane nk cari tukang jahit baju skrg ni. da la nk cepat siapkan baju kan..de ke tukang jahit nk amik lg erkk? setelah berpikir jauh..(ceh cehh) aku decide utk pakai BAJU SEKOLAH!!hahaahah..klaka je rase..


Owner kedai : dik, nak msuk sekolah balik ker??(smbil gelak jahat)


Aku : a'ah, mmg nk msuk sekolah pun..nape??salah ker??


de ke, org kedai tu mempersendakan aku beli bju sekolah??!!saba je la..da kire bagus la aku melabur kt kedai dier..tul x??


Baju yang aku beli jenama "CANGGIH" saiz baju aku 15 1/2. Same saiz time aku sekolah dulu2..kain itam pun aku beli sini kedai pakaian sekolah ni jgk.



banyak pilihan kat kedai ni..n terpakse amik baju sekolah..lg mudah + jimat sikit..lagipun nk pakai pun sekali je time BTN tu..xkn nk pakai g keje baju kaler putih lakkan??sehelai baju pun da RM 26.80 taw..mahal gak tu, klu da 2 pasang, da bape??LU PIKIR LA SENDIRI...hahahhaha..kain lagi..kalu tempah, kain ela jer da rm 20++ blum upah jahit lg tu..tul x???skrg kan ekonomi ngah meleset, kene la berjimat cermat..ehehhehe


yang ni syok sikit aku g beli...KASUT!!kasut utk BTN..khas dibeli ni..kasut xpe, aku leh pakai g keje. Cume jd skema sikit la kan pakai kasut bertutup litup nih. Ape2 pun, aku da rasmikan dulu g keje...xmenyempat nk tunggu kursus tu. hahaahahhaa...


bkilat lg kan kasut nih??hehehhe...baru ni, bau kedai lg!! hhehehe, brg2 lain spt shmpoo, sbun sume tu bru nk prepare. Yela, lambat lg pn nk g kan..sat g klu beli awal2, aku g tibai pakai dulu..aku ni pantang tengok barang baru, sume nk pakai dulu..ahahhahahahahah....

Chow!!!

Menyeramkan...

1 komen
ni nk cite sikit pasal malam sabtu time kt PD ari2..
sebelah kanan rumah banglo kami tu, adalah hutan. mule2 sampai tu, agak ler seram.tp tawakal je la sbb sblh kiri kami ade jiran2 banglo yg lain. so ade gak la lelaki jiran sebelah tu klu ape2 jadi kan..
***********************************************************
citenyer bermula begini.........
lepas kami makan BBQ tu, kteorg pn lepak dalam rumah tgk tv, siap da kunci pintu sume ni, cume sliding door je yg xtutup, kunun nk bg angin luar masuk la kan. sume dok kt sofa dpn tv..
Jam menunjukkan jam 11.15 malam
Suddenly.....jeng jeng jeng....
Kereta aku melalak!!(alarm kete)
sume yg dalam umah tu tkejut la! yela, org sume tgh kusyuk nengok tv dgn aman tetibe dikejutkan dgn bunyi alarm keteku dgn kuat!!! asal kete aku??bukan kete jua???
************************************************************
aku pun berlari masuk bilik nk amik kunci kete yg diletakkan kt atas meja make up.
ohoo, abis aku tekan2 button merah + Ijau..bkn die benti melalak, tp die semakin kuat melalak!!!
mule2 ingtkan kete jua tu bejangkit melalak, sbb ade dgr 2 bunyik kete melalak dlm satu mase. Tp bile tengok dr tingkap, rupenye kete aku je yg melalak!
kami mulenyer xbrani nk kluar, takut ler de perompak ke ape ke kan..intai dari tingkap dulu ni...
lepas intai dari tingkap n da try byk kali tekan button kunci tu n die xmo benti melalak, aku ngan beraninyer nk kluar tengok!!
************************************************************
sementara aku tunggu kak asmah bukak kunci mangga pintu grill tu, aku call my b nk tnye pesal kete aku tetibe melalak, takut la bateri kong ke ape ke kan..(pdhal aku bru pas servis kete!)..
bile mangga grill tu da terbuka, kereta aku tetibe je da DIAM!!!
ohooooo, kami semua meluru ke luar belek2 kete tgk pintu tutup rapat ke x..
sume okey jer...
sambil mengusap kereta aku, aku ckp "npe syg??npe melalak malam2 bute cmni??sape kacau ni?"
mmg rase cm org gile ckp sorg2..hehhehehehe
*************************************************************
pastu, kami sume msuk umah balik n kunci siap2 tutup sliding door n langsir...
hehhee, paham2 je la kami time tu agak ketakutan sikit...sampai sekrang aku xtaw punca sbenar kenape kereta aku melalak malam tu...xpenah pn sblm ni die melalak sndiri malam2 bute..
tp alhamdullillah la xde pe2 yg berlaku pastu.huhuhuuuu

BANANA BOAT

0 komen
baru dapat pic dari camera kak ina,
rase cm nk kongsi je ngan korg...
tengok la, betape kami gumbiranye naik Banana Boat ni!!




yg topi kuning tu, takut nk dok kt banana, yg kak ina tu plak takut anak die nangis klu die join naik banana..
Gian rase cam nk pegi naik lagi jer taw!!!
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template