Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, January 30, 2009

Xsabarnyer!!

0 komen

Family Day Office!

31 january - 1 febuari 2009
sabtu - ahad
hey there! 2morrow aku n kawan2 ofis akan bertolak ke PD utk ber'picnik' kt sane...time yg kami pilih amat lah tepat, ini kerana ari isnin CUTI AM - HARI WILAYAH. bg sesape yg keje luar dari Wilayah tu, korg rajin2 la g keje erkk..(espclly BIT!) hehehehehe..so, kire kteorg balik hari ahad, still de sehari lg utk kami sume rest sehari dirumah..seronoknyer!! Doakan la kami selamat pergi n selamat pulang..agak risau gak nk mandi laut memandangkan da byk brite pasal lemas2 ni..hurrm, mungkin aku xberendam kt laut kot...ape2 pun, tunggu la next entry nnt,k....akan ku ceritakan xtivity kami sepanjang kami bercuti di PD..
adioss!!

Thursday, January 29, 2009

**JADUAL PADAT**

2 komen

DIARI FEBUARI 2009

sangat2 byk plan utk bulan ni..

31 Jan - 1 Feb (2 hari)
Family Day ofis kt Port Dickson selame 2hari di Nisha Holiday Villa (bungalow). 8 org staff yg join n sume Aweks2 bujang..dua kereta myvi akan berkonvoi ke sane..
6 Feb
My Bufday!!getting older..huhuuhuu...
8 Feb
Wajib datang kenduri kawin anak Tuan Roslan. Sebab da janji ngan die n die cukup besemangat nk suh aku datang.
19 - 21 Feb (3 hari)
Family Holiday di Bandong, Indonesia. My daddy yg arrange kan sume. tp my sis n my bro xikut sbb keje!! Xbest r cmni...
26 Feb - 2 Mac (5 hari)
Kursus BiroTatanegara (BTN) di Sepang bersama Jua n Azie. Kemungkinan kami drive sndiri jer ke sane sbb nk gosok sekali sume baju dr umah siap2..supaya nnt kt sane xyh pegang 'iron' lg..heheheh...

Kuarters Vs Sewa

1 komen

Memandangkan diriku ini sudah meningkat dewasa, maka aku rase cam nk dok bersendirian kat kuarters. Bile dipikirkan utk jangka masa panjang, memang berbaloi utk aku n family yg akan aku bina nanti. Tp sementara single ni cm xberbaloi lak dok sorg2 kt kuarters yg agak besau ni..My Best friend, AZIE da apply kuarters n decide utk dok sorg kt kuarters tu. So, ari2 de la kami melawat BAKAL KUARTERS die. Ini membuatkan hati aku cukup memberontak utk dok kuarters putrajaya ni jgak!nk taw sebab ape??tengok bawah ni...


Ruang Tamu yg besar!!sampai 2kipas siling diperlukan utk ruang tamu..Bayangkan..

xyah susah2 nk beli walldrobe da memang siap sedia da pun!



Dapur xyah susah2 upah org pasang kabinet dapor. Memang da siap n cukup UP TO DATE!! Lawa giler kabinet dier..


ruang utk ke bilik 2 dan 3

Xyh susah2 beli kipas duduk ke kipas bediri ke. tinggal bawak katil n tilam je dlm bilik. Sume bilik da tersedia kipas siling ni taw!!kecuali bilik mandi la kan..hahahahhaha
ehh, utk langsir tu dorg da siapkan grill da utk letak langsir. Korang tinggal beli langsir je pastu pasang terus!!


bilik air da siap de cermin, xyh beli cermin lg dah..

pandangan dari ruang tamu ke pintu utama..de lubang kecik tu dari dapor..
amacam??menarik kan??aku pun da tergoda da ngan kuarters putrajaya ni. Sume yg apply akan dapat kuarters baru..banyak lg jenis kuarters yg de kt sini. aku dalam dilema ni nk pilih maner: kuarters/sewa luar..aku rase agak2 nk kawin nnt aku apply la kuarters ni kot...??hehhehehehe

Wednesday, January 28, 2009

Malangnyer...

3 komen

story ni aku da luahkan da kt 'Bit'..skrg aku nk story lak kt korg sume..

yeahh, meter kereta da 35,039 KM. It's time 2 servis my Myvi. Memandangkan Wiken ni aku akan ke Port Dickson utk Family Day ofis, better g servis dulu kenderaan ada. yela, yg pegi sume perempuan kan..ape2 hal tengah jalan nnt susah lak..

7.10 am : sampai ofis

8.00 am : mintak izin bos nk g servis kete

8.30 am : gerak ke Taman Desa Cheras

9.00 am : sampai Agent Perodua Service.

(asal tutup lak nih??sepatutnyer kul 8.30 am da bukak ni. pagar pun siap mangga besi bagai nih..hampeh!! Owner n staff sume melayu asal lak dorg cuti mengalahkan org cine nih???)

MALANG PERTAMA

9.30 pg : pegi Perodua Servis kt kedai lg satu kt Cheras jgk.

(biasenye die terima WALK IN, tp arini die xterime sebab ngah wat renovation!

Only yg da wat appointment SAHAJA diterima!)

MALANG KEDUA

Dengan ati yg membara2 nih, aku pun balik ngan mase yang dibazirkan begitu saje!

Round2 sekitar Sri Kembangan + Puchong. De satu kt Puchong tp yg tu PERODUA SALES..bukan PERODUA SERVICE..

MALANG KETIGA

Dengan ati yg sedih, aku pun balik la ofis..kire td aku kua makan angin je la kan~~

Then kt opis, luahkan la keGERAMan ku ini pd Jua. Die kate, kt Kajang ade tmpt utk servis..

Utk tidak mendatangkan kemarahan ku ini lagi..aku pun call dulu sebelum aku datang sane..

Aku : Cik, saya ezlina..boleh x saya nk Walk in kete arini??

Miss Perodua : Arini appointment da full..tp klu walk in kene tunggu lame sikit la..

Aku : lame tu bape jam yer??

Miss Perodua : Cik kene tinggalkan kereta kt sini la, sebelum jam 6 siap la..

Aku : okey cik.. nnt saya hantar kereta sy. Thanx..

Setibanya aku kt Perodua Servis kt Kajang nih bersama jua yg ikut naik kete die. sbb pas anta kete aku tu, aku kene g ofis balik...

Aku : Encik, saya nk Servis kereta

Mr. Perodua : Cik ade wat appoinment ker??

Aku : ehh, saya xwat appoinment, saya Walk In je..

Mr. Perodua : xleh cik, kami da fully booked arini.

Aku : ha???td saya call kate suh datang jer? n tinggalkan kereta kt sini..

Mr. Perodua : ngan sape cik berckp ditalian td?

Aku : ermm...(time ni aku kantoi la.sbb aku xtnye name miss tu td!!)

MALANG KEEMPAT

Tp encik, saya call td org tu suh saya datang je sini utk servis kereta.

(DALAM NADA YG BENGANG!!)

Die pun bincang ngan membe2 perodua kt situ..Then, kate:

Mr. Perodua : okey la cik, kami selitkan kete cik ble de appointment yg dibatalkan,k..cik tinggalkan kunci kete. nnt klu siap awal kami call cik..

aku : huhh, slamat aku!

Begitu malang nasibku utk arini..tp atas usaha keras n gigih ku ini, dapat jgk la kereta ku ini diservis pd mase yg ditetapkan!!Sebelum nk tinggalkan kereta ku kt sane td, sedih cam nak nangis jer sbb kene bpisah utk sementara waktu..(acehh cehh!!) Sempat gak aku amik gmbo sebelum balik opis..

xpela, petang kang mama amik baby k..hahahahhahaha

Monday, January 26, 2009

Zoo Negara

1 komen

sempena cuti chinese new year ari2, aku ni teringin sgt nk pegi Zoo Negara. xtaw ler mimpi ape agaknye aku ni. Komen dari mereka :

kakak aku kate "xde tempat lain ke ko nk ajak pegi??"

my B plak kate "ehh, ape kejadahnye g Zoo tuh?(sambil gelak JahaT!)"

my mom kate " sedare sendri pun xpegi lawat, ni sebok nk g lawat sedare kt Zoo"

ehh, suke ati aku lah nk g mane pun!!ciss.....

selalu g dating tu lalu je kt highway sblh zoo tu, tp xpenah singgah pun. wlupun zaman kanak2 ku da berlalu, aku tetap gak nk pegi ZOO!! alasan aku, "teman adik..die suke g zoo"hahahhaa...

ZOO, Here I Come!!



kul 10 am kami da sampai da. Time ni xramai org lagi..











singa + Harimau time tu sgt ler aktif..kulu kilir cm kebuluran jerww..
siap NGAUUUMMMM lg...meremang bulu roma ku ini!!!


cenderahati yg ku pinjam skejap..heheh


setelah penat berjalan2 lawat sedare dlm Zoo,
kami pun berehat smbil makan eskremm...

time ni org da berduyun2 lak, smpai kesesakkan berlaku disitu..heheheheh
Seronok taw dpt tengok haiwan2 ni, sllu tengok kucing, ayam jer, tp kt zoo leh tgk mcm2 lg haiwan yg xleh dipelihara..hehehehe..
ayam pun de ditayang dlm zoo ni taw!!bkn takat ayam, KATAK pun ade!!
lawak...lawak...hahahahaha

Balik kampongg....

1 komen
da lame xupdate blog ni.
almaklum la agak bz jgk la akhir2 sempena cuti ni kan..

sabtu ari2 aku balik kg mak kt kuala pilah, N9.
adik wan punye cucu bertunang.
wan aku kt JB, kami adalah wakil bg pihak sblah umah.

korg tengok je la pic ni,k..


mak aku jg photographernyer..cm xcaye jer!


bersama barang hantaran..

pas makan tengahari, kami pun gerak balik KL balik..
ondaway balik tu, mak nk singgah beli
ikan keli salai tepi jalan.


eh, abg ni mintak aku amik gambar die taw!!
die ckp wat kenangan beli ikan keli salai kt kedai die..
hampehhh...hehehehhe

ikan keli ade, ayam kg, angsa, burung puyuh
aku pn xtaw npe org N9 ni suke salai bende2 nih...

Thursday, January 22, 2009

Seronoknyerr!!

2 komen

kenape ble dekat selalu bergadoh & kenape klu jauh baru terase rindu???aku masih xdpt lg jawapan utk soklan tu sampai arini..Sampaikan aku terase cam nk bia jauh2 ngan si dia semate2 nk rase rindu je sentiase n xnk bgadoh..

ni gambar time bile ni, aku kurus g time nih!!hahahahhah
(bit ingt x gambar ni??bit yg jd photographer nye taw....hehe)
arini aku xsaba2 nk balik..
memandangkan my B da Otw balik KL ni,
petang ni jgk aku nk jumpe die!!
xkire la ape pun yg jd, aku da rindu sgt da ni..(uwekkk!! =P)
heheheheh
kami hanya ada beberape minggu sahaja utk
meluangkan mase bersame2..
sebab next month, aku akan start BZ ngan kursus aku &
Family Holiday. Asyik kene bpisah jer..huhuhuu...

Rebet Petrol ku..

1 komen
yeahh, arini aku rase cam bosan je kt opis..
mule2, Ingat nk pegi amik Rebet ni esok (jumaat)
tp esok tghari de Pasar Tani. xsempat nk g tunai rebet tu nnt.
heheheheh...
so, aku mintak izin bos utk pegi tunaikan rebet keteku itu arini.
aku ajak Jua n Yam utk ikut aku skali.
memandangkan Pejabat Pos kt Alamanda,
Sgt strategik la tempat itu utk kteorg berjalan2
sementara tunggu giliran kt Pejabat Pos yg kene tunggu lame tu..

semalam baru je sambut bufday my Baby Myvi ni.
Arini da dpt duit rebet tu da..
Aku kua opis td kul 12 tghari.
Balik Opis lik kul 3 ptg..
Lame x??termasuk time lunch tu taw!!
bos siap pesan utk beli setem lg..
memandangkan bos aku pn da bg Green Light,
kteorg pe lg, mmg bersuke ria la kt alamanda.
Bos pun de meeting kul 2.30 petang ni.
Balik lewat pun xpe..heheheheh

waaaa....hehehhee

Sementara kteorg tunggu giliran Pejabat Pos yg panjang
berjela tu, kteorg lunch kt Burger King dulu..
Sgt seronok arini coz mase ku yg bosan tu dapat dibazirkan
dengan berjalan2...yihoooooo

Wednesday, January 21, 2009

BTN oh BTN..

0 komen

okey, nampaknye name aku da terpilih utk g BTN tahun ni..
alhamdullilah, tinggal BTN ni je yg aku xpegi lg,
kursus yang lain sume da pegi.
Tempat yg boleh dipilih :
1) Melaka = 19-23 Febuari
2)Muar = 19-23 Febuari
3)Sepang = 26 Feb - 2 Mac
4) Pontian = 12-16 Febuari
da bincang ngan geng2, mule2 kteorg pilih yg kat MUAR..
semalam da confirm ngan unit latihan utk kt MUAR.
Tp pagi ni, ayah aku call:
aku : ayah, org dpt g kursus BTN
ayah : kat mane?
aku : kt muar..
ayah : bile?
aku : 19-23 febuari
ayah : ha??bulan ni ker??ingat x kte nk g Bandong, indonesia bulan tu..
aku : haa?yeker??lupe la...bile erk tarikh tu..
ayah : 19-21 Febuari..kan da confirm awal2 ari2..
aku : alamak..org da confirm ngan geng2 da ni..
(pertelingkahan berlaku disitu..)
adoiiii, ayah aku ni...asal la xingatkan awal2..
aku da lupe ler pasal trip g Bandong ni!!
nampaknyer aku kene tuka tarikh lain ler..
ayah punye pasal, xnk bazir tiket flight n hotel sume...
aku kene gak la tukar lain..tnye geng dulu ler nk yg mane plak..
hehehhehe
1) Melaka = 19-23 Febuari
2) Muar = 19-23 Febuari
3) Sepang = 26 Feb -2 Mac
4) Pontian = 12-16 Febuari
xtaw ler nape aku xsaba2 sgt nk g BTN ni..
hurrmmm....

Heppy Bufday...

0 komen
2day 21 Januari 2009 (wednesday) genap la setahun my baby myVi..
da setahun da erk ko berkhidmat utk aku??
huhuhuuu....

Wiken ari2 balik sg.buloh amik Roadtax baru yg ayah da renew kan..
thanx to my daddy coz bermurah hati utk renewkan
roadtax n insurans aku!! aku xpakse okey, die yg offer utk bayarkan...
kire duit aku selamat la kan..hahahahah
Tp rebet utk kete ni nnt aku bg ayah balik la..
sian die kuakan duit die utk bayarkan utk aku.
sbgai balasan, aku bg la rebet yg GOV bg tu kt ayah ku nnt.
xsampai ati laks nk amik rebet tu..

to my baby myVi,
thanx coz xmeragam sepanjang setahun ni.
sebagai balasan:
1. aku servis selalu ontime!
2. isi minyak tiap2 kali full tank, n xpenah lg cacing tank kosong menyala..hehhee
3. Snow Wash kt kedai sekali seminggu
4.tukar spotrim, tinted, lowed..(wlupn JpJ n Polis selalu dengki)
5. Parking kete bawah tanah ofis, walaupun parking
bawah tanah xde kosong, aku sanggup keluar umah awal
utk rebut parking n utk elakkan dr parking kt luar yg
panas terik tu...

Tengok wajah2 mereka diatas yang seronok didalam kereta...
thanks baby coz menjadi teman disaat suka, duka, geram,nk cepat
sume lahh...
HEPPY BUFDAY TO YOU...

Tuesday, January 20, 2009

++Pagi yang Gelap++

2 komen
Sape kate putrajaya x JEM??
tengok bwh ni...sume BREK menyala taw!!



0 km/j (bjalan ke benti??)

Pagi2 sampai ofis, bos da bagi keje okey..edit document die 51 pages,print, photostat 5 copies,wat cover n binding!Urgent!! Pengarah nk cepat utk bawak meeting..

korg taw x, yg bos aku ari-ari dtg awal??aku smpai ofis kul 7.30 pg die da tpacak kt opis. Time aku balik kul 5.15 ptg, die suh aku balik dulu..(die tido kt opis ker??) Die yg bukak pintu bilik aku, die yg kunci pintu bilik. Sape PA, Sape bos skrg nih???hahahahhaha


selamat ler aku bpose lg arini..klu x, breakfast aku kene skip ler..

messy!!

Buke Puase =)

0 komen
Semalam aku berpuase..(pose ganti ler..)
ofismate aku pun turut bpose bersame2.
sambil kami berpose, sambil kami berdiet!!
hehehehe

sebelum berbuke
aku kua lewat skit dr opis..
yela, xkn nk dok kt kedai makan smpai mghrib kan.
sementara tunggu maghrib tu,
aku n ofismate ku itu pegi bank byr duit kete dulu..
dalam kul 6.45 petang kami gerak terus ke restoran
Rimba Klasik kt Kajang!

kami order menu ni..

Ikan Siakap Bakar = RM 19.90
Tom Yam Ayam = RM 5.50
Telor Dadar 2biji = RM 3.00
Nasi = RM 2.00
Milo Ais = RM 1.50
Jus Mangga = RM 2.50
TOTAL = RM 34.40 (2 orang makan)
hurrmmm, korang nilai la sendiri ek mahal ke murah..


sementara tunggu azan berkumandang,
kami snap picture dulu...
tengok betape gumbirenye kami nk makan!!
kah kah kahhhh....

Monday, January 19, 2009

=(

2 komen
Tetibe je rase sunyi plak..
pagi ni xdpt lg bcakap on phone ngan my b.
(xkn rindu da?baru je 2hari la..)
phone ni xbunyik2 lg dari pagi
kalau x tu, pagi2 lg aku da call die.
anytime aku nk call pn bleh.
tp memandangkan die kursus arini,
aku xbrani ler kacau my b tu.
bia die fokus je.citttt.....
bagi nk kurangkan rase rindu ni,
semalam aku ajak ayah, mak n adik
pegi jenjalan..
kami pegi Jalan TAR.

Selongkar punye selongkar almari aku tu,
aku jumpe baju ni..
tengok la aku pakai baju ape..cam de kene mengena plak!!
siap gtaw kt baju lg yg aku ngah "ALONE"
alone again - asyik kene tinggal je.
huhuhuu..



baju yg aku pakai semalam..depan : alone, belakang : again
ALONE AGAIN


kami telah shopping di Jalan TAR..
biasela, kt sane byk bju kain ela n tudung.


haa..aku beli kain ela baju ni..RM10 je..

caye x???tu de resit die..heeheheh

cantik n kain pn sedap gk..berbaloi sgt!!

nyesal xbeli banyak. nampaknyer kos menjahit

lagi mahal dari kos baju ni..

baju = RM 10

Jahit = RM 30

Total = RM 40

Nasi Lemak yang Sedap!

2 komen
yeahhh...entry kali ni berkenaan ngan makanan!!
aku selalu cite yg klu balik sg.buloh sure aku beli
nasi lemak ni kan??
haa...tengok sendiri cmne aku kerjakan nasi lemak nih..
hehehhehe
Panas lg ni time ni..


Lauk paru + Telor goreng (masak sndri taw telo ni..)
hehhehe
tadaa....licin kan??
arini aku pose!Teliuq doww..picture ni semalam aku amik.
Ahad 18 Januari 2009 jam 9.00 pagi.
Harge nasi lemak+paru+sambal lebih-kacang = RM 3.50
antara ns.lemak termahal kt sg.buloh ni.
tp xpe, asalkan S.E.D.A.P + Puas hati
korg try ler plak...
hehehhehe

Xsabarnyer!!

0 komen

Family Day Office!

31 january - 1 febuari 2009
sabtu - ahad
hey there! 2morrow aku n kawan2 ofis akan bertolak ke PD utk ber'picnik' kt sane...time yg kami pilih amat lah tepat, ini kerana ari isnin CUTI AM - HARI WILAYAH. bg sesape yg keje luar dari Wilayah tu, korg rajin2 la g keje erkk..(espclly BIT!) hehehehehe..so, kire kteorg balik hari ahad, still de sehari lg utk kami sume rest sehari dirumah..seronoknyer!! Doakan la kami selamat pergi n selamat pulang..agak risau gak nk mandi laut memandangkan da byk brite pasal lemas2 ni..hurrm, mungkin aku xberendam kt laut kot...ape2 pun, tunggu la next entry nnt,k....akan ku ceritakan xtivity kami sepanjang kami bercuti di PD..
adioss!!

**JADUAL PADAT**

2 komen

DIARI FEBUARI 2009

sangat2 byk plan utk bulan ni..

31 Jan - 1 Feb (2 hari)
Family Day ofis kt Port Dickson selame 2hari di Nisha Holiday Villa (bungalow). 8 org staff yg join n sume Aweks2 bujang..dua kereta myvi akan berkonvoi ke sane..
6 Feb
My Bufday!!getting older..huhuuhuu...
8 Feb
Wajib datang kenduri kawin anak Tuan Roslan. Sebab da janji ngan die n die cukup besemangat nk suh aku datang.
19 - 21 Feb (3 hari)
Family Holiday di Bandong, Indonesia. My daddy yg arrange kan sume. tp my sis n my bro xikut sbb keje!! Xbest r cmni...
26 Feb - 2 Mac (5 hari)
Kursus BiroTatanegara (BTN) di Sepang bersama Jua n Azie. Kemungkinan kami drive sndiri jer ke sane sbb nk gosok sekali sume baju dr umah siap2..supaya nnt kt sane xyh pegang 'iron' lg..heheheh...

Kuarters Vs Sewa

1 komen

Memandangkan diriku ini sudah meningkat dewasa, maka aku rase cam nk dok bersendirian kat kuarters. Bile dipikirkan utk jangka masa panjang, memang berbaloi utk aku n family yg akan aku bina nanti. Tp sementara single ni cm xberbaloi lak dok sorg2 kt kuarters yg agak besau ni..My Best friend, AZIE da apply kuarters n decide utk dok sorg kt kuarters tu. So, ari2 de la kami melawat BAKAL KUARTERS die. Ini membuatkan hati aku cukup memberontak utk dok kuarters putrajaya ni jgak!nk taw sebab ape??tengok bawah ni...


Ruang Tamu yg besar!!sampai 2kipas siling diperlukan utk ruang tamu..Bayangkan..

xyah susah2 nk beli walldrobe da memang siap sedia da pun!



Dapur xyah susah2 upah org pasang kabinet dapor. Memang da siap n cukup UP TO DATE!! Lawa giler kabinet dier..


ruang utk ke bilik 2 dan 3

Xyh susah2 beli kipas duduk ke kipas bediri ke. tinggal bawak katil n tilam je dlm bilik. Sume bilik da tersedia kipas siling ni taw!!kecuali bilik mandi la kan..hahahahhaha
ehh, utk langsir tu dorg da siapkan grill da utk letak langsir. Korang tinggal beli langsir je pastu pasang terus!!


bilik air da siap de cermin, xyh beli cermin lg dah..

pandangan dari ruang tamu ke pintu utama..de lubang kecik tu dari dapor..
amacam??menarik kan??aku pun da tergoda da ngan kuarters putrajaya ni. Sume yg apply akan dapat kuarters baru..banyak lg jenis kuarters yg de kt sini. aku dalam dilema ni nk pilih maner: kuarters/sewa luar..aku rase agak2 nk kawin nnt aku apply la kuarters ni kot...??hehhehehehe

Malangnyer...

3 komen

story ni aku da luahkan da kt 'Bit'..skrg aku nk story lak kt korg sume..

yeahh, meter kereta da 35,039 KM. It's time 2 servis my Myvi. Memandangkan Wiken ni aku akan ke Port Dickson utk Family Day ofis, better g servis dulu kenderaan ada. yela, yg pegi sume perempuan kan..ape2 hal tengah jalan nnt susah lak..

7.10 am : sampai ofis

8.00 am : mintak izin bos nk g servis kete

8.30 am : gerak ke Taman Desa Cheras

9.00 am : sampai Agent Perodua Service.

(asal tutup lak nih??sepatutnyer kul 8.30 am da bukak ni. pagar pun siap mangga besi bagai nih..hampeh!! Owner n staff sume melayu asal lak dorg cuti mengalahkan org cine nih???)

MALANG PERTAMA

9.30 pg : pegi Perodua Servis kt kedai lg satu kt Cheras jgk.

(biasenye die terima WALK IN, tp arini die xterime sebab ngah wat renovation!

Only yg da wat appointment SAHAJA diterima!)

MALANG KEDUA

Dengan ati yg membara2 nih, aku pun balik ngan mase yang dibazirkan begitu saje!

Round2 sekitar Sri Kembangan + Puchong. De satu kt Puchong tp yg tu PERODUA SALES..bukan PERODUA SERVICE..

MALANG KETIGA

Dengan ati yg sedih, aku pun balik la ofis..kire td aku kua makan angin je la kan~~

Then kt opis, luahkan la keGERAMan ku ini pd Jua. Die kate, kt Kajang ade tmpt utk servis..

Utk tidak mendatangkan kemarahan ku ini lagi..aku pun call dulu sebelum aku datang sane..

Aku : Cik, saya ezlina..boleh x saya nk Walk in kete arini??

Miss Perodua : Arini appointment da full..tp klu walk in kene tunggu lame sikit la..

Aku : lame tu bape jam yer??

Miss Perodua : Cik kene tinggalkan kereta kt sini la, sebelum jam 6 siap la..

Aku : okey cik.. nnt saya hantar kereta sy. Thanx..

Setibanya aku kt Perodua Servis kt Kajang nih bersama jua yg ikut naik kete die. sbb pas anta kete aku tu, aku kene g ofis balik...

Aku : Encik, saya nk Servis kereta

Mr. Perodua : Cik ade wat appoinment ker??

Aku : ehh, saya xwat appoinment, saya Walk In je..

Mr. Perodua : xleh cik, kami da fully booked arini.

Aku : ha???td saya call kate suh datang jer? n tinggalkan kereta kt sini..

Mr. Perodua : ngan sape cik berckp ditalian td?

Aku : ermm...(time ni aku kantoi la.sbb aku xtnye name miss tu td!!)

MALANG KEEMPAT

Tp encik, saya call td org tu suh saya datang je sini utk servis kereta.

(DALAM NADA YG BENGANG!!)

Die pun bincang ngan membe2 perodua kt situ..Then, kate:

Mr. Perodua : okey la cik, kami selitkan kete cik ble de appointment yg dibatalkan,k..cik tinggalkan kunci kete. nnt klu siap awal kami call cik..

aku : huhh, slamat aku!

Begitu malang nasibku utk arini..tp atas usaha keras n gigih ku ini, dapat jgk la kereta ku ini diservis pd mase yg ditetapkan!!Sebelum nk tinggalkan kereta ku kt sane td, sedih cam nak nangis jer sbb kene bpisah utk sementara waktu..(acehh cehh!!) Sempat gak aku amik gmbo sebelum balik opis..

xpela, petang kang mama amik baby k..hahahahhahaha

Zoo Negara

1 komen

sempena cuti chinese new year ari2, aku ni teringin sgt nk pegi Zoo Negara. xtaw ler mimpi ape agaknye aku ni. Komen dari mereka :

kakak aku kate "xde tempat lain ke ko nk ajak pegi??"

my B plak kate "ehh, ape kejadahnye g Zoo tuh?(sambil gelak JahaT!)"

my mom kate " sedare sendri pun xpegi lawat, ni sebok nk g lawat sedare kt Zoo"

ehh, suke ati aku lah nk g mane pun!!ciss.....

selalu g dating tu lalu je kt highway sblh zoo tu, tp xpenah singgah pun. wlupun zaman kanak2 ku da berlalu, aku tetap gak nk pegi ZOO!! alasan aku, "teman adik..die suke g zoo"hahahhaa...

ZOO, Here I Come!!



kul 10 am kami da sampai da. Time ni xramai org lagi..











singa + Harimau time tu sgt ler aktif..kulu kilir cm kebuluran jerww..
siap NGAUUUMMMM lg...meremang bulu roma ku ini!!!


cenderahati yg ku pinjam skejap..heheh


setelah penat berjalan2 lawat sedare dlm Zoo,
kami pun berehat smbil makan eskremm...

time ni org da berduyun2 lak, smpai kesesakkan berlaku disitu..heheheheh
Seronok taw dpt tengok haiwan2 ni, sllu tengok kucing, ayam jer, tp kt zoo leh tgk mcm2 lg haiwan yg xleh dipelihara..hehehehe..
ayam pun de ditayang dlm zoo ni taw!!bkn takat ayam, KATAK pun ade!!
lawak...lawak...hahahahaha

Balik kampongg....

1 komen
da lame xupdate blog ni.
almaklum la agak bz jgk la akhir2 sempena cuti ni kan..

sabtu ari2 aku balik kg mak kt kuala pilah, N9.
adik wan punye cucu bertunang.
wan aku kt JB, kami adalah wakil bg pihak sblah umah.

korg tengok je la pic ni,k..


mak aku jg photographernyer..cm xcaye jer!


bersama barang hantaran..

pas makan tengahari, kami pun gerak balik KL balik..
ondaway balik tu, mak nk singgah beli
ikan keli salai tepi jalan.


eh, abg ni mintak aku amik gambar die taw!!
die ckp wat kenangan beli ikan keli salai kt kedai die..
hampehhh...hehehehhe

ikan keli ade, ayam kg, angsa, burung puyuh
aku pn xtaw npe org N9 ni suke salai bende2 nih...

Seronoknyerr!!

2 komen

kenape ble dekat selalu bergadoh & kenape klu jauh baru terase rindu???aku masih xdpt lg jawapan utk soklan tu sampai arini..Sampaikan aku terase cam nk bia jauh2 ngan si dia semate2 nk rase rindu je sentiase n xnk bgadoh..

ni gambar time bile ni, aku kurus g time nih!!hahahahhah
(bit ingt x gambar ni??bit yg jd photographer nye taw....hehe)
arini aku xsaba2 nk balik..
memandangkan my B da Otw balik KL ni,
petang ni jgk aku nk jumpe die!!
xkire la ape pun yg jd, aku da rindu sgt da ni..(uwekkk!! =P)
heheheheh
kami hanya ada beberape minggu sahaja utk
meluangkan mase bersame2..
sebab next month, aku akan start BZ ngan kursus aku &
Family Holiday. Asyik kene bpisah jer..huhuhuu...

Rebet Petrol ku..

1 komen
yeahh, arini aku rase cam bosan je kt opis..
mule2, Ingat nk pegi amik Rebet ni esok (jumaat)
tp esok tghari de Pasar Tani. xsempat nk g tunai rebet tu nnt.
heheheheh...
so, aku mintak izin bos utk pegi tunaikan rebet keteku itu arini.
aku ajak Jua n Yam utk ikut aku skali.
memandangkan Pejabat Pos kt Alamanda,
Sgt strategik la tempat itu utk kteorg berjalan2
sementara tunggu giliran kt Pejabat Pos yg kene tunggu lame tu..

semalam baru je sambut bufday my Baby Myvi ni.
Arini da dpt duit rebet tu da..
Aku kua opis td kul 12 tghari.
Balik Opis lik kul 3 ptg..
Lame x??termasuk time lunch tu taw!!
bos siap pesan utk beli setem lg..
memandangkan bos aku pn da bg Green Light,
kteorg pe lg, mmg bersuke ria la kt alamanda.
Bos pun de meeting kul 2.30 petang ni.
Balik lewat pun xpe..heheheheh

waaaa....hehehhee

Sementara kteorg tunggu giliran Pejabat Pos yg panjang
berjela tu, kteorg lunch kt Burger King dulu..
Sgt seronok arini coz mase ku yg bosan tu dapat dibazirkan
dengan berjalan2...yihoooooo

BTN oh BTN..

0 komen

okey, nampaknye name aku da terpilih utk g BTN tahun ni..
alhamdullilah, tinggal BTN ni je yg aku xpegi lg,
kursus yang lain sume da pegi.
Tempat yg boleh dipilih :
1) Melaka = 19-23 Febuari
2)Muar = 19-23 Febuari
3)Sepang = 26 Feb - 2 Mac
4) Pontian = 12-16 Febuari
da bincang ngan geng2, mule2 kteorg pilih yg kat MUAR..
semalam da confirm ngan unit latihan utk kt MUAR.
Tp pagi ni, ayah aku call:
aku : ayah, org dpt g kursus BTN
ayah : kat mane?
aku : kt muar..
ayah : bile?
aku : 19-23 febuari
ayah : ha??bulan ni ker??ingat x kte nk g Bandong, indonesia bulan tu..
aku : haa?yeker??lupe la...bile erk tarikh tu..
ayah : 19-21 Febuari..kan da confirm awal2 ari2..
aku : alamak..org da confirm ngan geng2 da ni..
(pertelingkahan berlaku disitu..)
adoiiii, ayah aku ni...asal la xingatkan awal2..
aku da lupe ler pasal trip g Bandong ni!!
nampaknyer aku kene tuka tarikh lain ler..
ayah punye pasal, xnk bazir tiket flight n hotel sume...
aku kene gak la tukar lain..tnye geng dulu ler nk yg mane plak..
hehehhehe
1) Melaka = 19-23 Febuari
2) Muar = 19-23 Febuari
3) Sepang = 26 Feb -2 Mac
4) Pontian = 12-16 Febuari
xtaw ler nape aku xsaba2 sgt nk g BTN ni..
hurrmmm....

Heppy Bufday...

0 komen
2day 21 Januari 2009 (wednesday) genap la setahun my baby myVi..
da setahun da erk ko berkhidmat utk aku??
huhuhuuu....

Wiken ari2 balik sg.buloh amik Roadtax baru yg ayah da renew kan..
thanx to my daddy coz bermurah hati utk renewkan
roadtax n insurans aku!! aku xpakse okey, die yg offer utk bayarkan...
kire duit aku selamat la kan..hahahahah
Tp rebet utk kete ni nnt aku bg ayah balik la..
sian die kuakan duit die utk bayarkan utk aku.
sbgai balasan, aku bg la rebet yg GOV bg tu kt ayah ku nnt.
xsampai ati laks nk amik rebet tu..

to my baby myVi,
thanx coz xmeragam sepanjang setahun ni.
sebagai balasan:
1. aku servis selalu ontime!
2. isi minyak tiap2 kali full tank, n xpenah lg cacing tank kosong menyala..hehhee
3. Snow Wash kt kedai sekali seminggu
4.tukar spotrim, tinted, lowed..(wlupn JpJ n Polis selalu dengki)
5. Parking kete bawah tanah ofis, walaupun parking
bawah tanah xde kosong, aku sanggup keluar umah awal
utk rebut parking n utk elakkan dr parking kt luar yg
panas terik tu...

Tengok wajah2 mereka diatas yang seronok didalam kereta...
thanks baby coz menjadi teman disaat suka, duka, geram,nk cepat
sume lahh...
HEPPY BUFDAY TO YOU...

++Pagi yang Gelap++

2 komen
Sape kate putrajaya x JEM??
tengok bwh ni...sume BREK menyala taw!!



0 km/j (bjalan ke benti??)

Pagi2 sampai ofis, bos da bagi keje okey..edit document die 51 pages,print, photostat 5 copies,wat cover n binding!Urgent!! Pengarah nk cepat utk bawak meeting..

korg taw x, yg bos aku ari-ari dtg awal??aku smpai ofis kul 7.30 pg die da tpacak kt opis. Time aku balik kul 5.15 ptg, die suh aku balik dulu..(die tido kt opis ker??) Die yg bukak pintu bilik aku, die yg kunci pintu bilik. Sape PA, Sape bos skrg nih???hahahahhaha


selamat ler aku bpose lg arini..klu x, breakfast aku kene skip ler..

messy!!

Buke Puase =)

0 komen
Semalam aku berpuase..(pose ganti ler..)
ofismate aku pun turut bpose bersame2.
sambil kami berpose, sambil kami berdiet!!
hehehehe

sebelum berbuke
aku kua lewat skit dr opis..
yela, xkn nk dok kt kedai makan smpai mghrib kan.
sementara tunggu maghrib tu,
aku n ofismate ku itu pegi bank byr duit kete dulu..
dalam kul 6.45 petang kami gerak terus ke restoran
Rimba Klasik kt Kajang!

kami order menu ni..

Ikan Siakap Bakar = RM 19.90
Tom Yam Ayam = RM 5.50
Telor Dadar 2biji = RM 3.00
Nasi = RM 2.00
Milo Ais = RM 1.50
Jus Mangga = RM 2.50
TOTAL = RM 34.40 (2 orang makan)
hurrmmm, korang nilai la sendiri ek mahal ke murah..


sementara tunggu azan berkumandang,
kami snap picture dulu...
tengok betape gumbirenye kami nk makan!!
kah kah kahhhh....

=(

2 komen
Tetibe je rase sunyi plak..
pagi ni xdpt lg bcakap on phone ngan my b.
(xkn rindu da?baru je 2hari la..)
phone ni xbunyik2 lg dari pagi
kalau x tu, pagi2 lg aku da call die.
anytime aku nk call pn bleh.
tp memandangkan die kursus arini,
aku xbrani ler kacau my b tu.
bia die fokus je.citttt.....
bagi nk kurangkan rase rindu ni,
semalam aku ajak ayah, mak n adik
pegi jenjalan..
kami pegi Jalan TAR.

Selongkar punye selongkar almari aku tu,
aku jumpe baju ni..
tengok la aku pakai baju ape..cam de kene mengena plak!!
siap gtaw kt baju lg yg aku ngah "ALONE"
alone again - asyik kene tinggal je.
huhuhuu..



baju yg aku pakai semalam..depan : alone, belakang : again
ALONE AGAIN


kami telah shopping di Jalan TAR..
biasela, kt sane byk bju kain ela n tudung.


haa..aku beli kain ela baju ni..RM10 je..

caye x???tu de resit die..heeheheh

cantik n kain pn sedap gk..berbaloi sgt!!

nyesal xbeli banyak. nampaknyer kos menjahit

lagi mahal dari kos baju ni..

baju = RM 10

Jahit = RM 30

Total = RM 40

Nasi Lemak yang Sedap!

2 komen
yeahhh...entry kali ni berkenaan ngan makanan!!
aku selalu cite yg klu balik sg.buloh sure aku beli
nasi lemak ni kan??
haa...tengok sendiri cmne aku kerjakan nasi lemak nih..
hehehhehe
Panas lg ni time ni..


Lauk paru + Telor goreng (masak sndri taw telo ni..)
hehhehe
tadaa....licin kan??
arini aku pose!Teliuq doww..picture ni semalam aku amik.
Ahad 18 Januari 2009 jam 9.00 pagi.
Harge nasi lemak+paru+sambal lebih-kacang = RM 3.50
antara ns.lemak termahal kt sg.buloh ni.
tp xpe, asalkan S.E.D.A.P + Puas hati
korg try ler plak...
hehehhehe
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template