Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 31, 2008

Tonight!

1 komen

Happy New Year to all my frens!!

seperti kebiasaanyer, aku xsambut new year malam2 kt luar..

better aku tido kt uma lg syok..

tp arini rase cam nk stay awake smpai kul 12 malam

n smbut tgk dalam tv jer..( tu pun kalau mate ni tahan la..heheh)

Selamat tahun baru n Hepy Holiday semua!!!

memandangkan aku cuti jumaat 2hb jan tu, sesape

yang kene keje tu, jgn jeles erk... (khas utk bit!)

semoga tahun baru lebih baik dari sebelumnyerr...

Mase Bosan...

0 komen
Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
='Pembantu Am Rendah Zulkefli B. Idris 2774 88822774'=
Stretch your left arm out as far as you can and you are touching...?
=telephone ofis=
What is the last thing you watched on tv?
=Buletin Pagi (time bsiap2 nk g keje mmg sllu on tv)=
Without looking, guess what time it is:-
=2.45 pm=
What is the actual time?-
=2.50 pm=
With the exception of the computer, what can you hear?-
=bunyi aircond aircond ofis + bunyi org bercakap2..=
When did you last step outside? What were you doing?-
=petang semalam, pegi pasar tani=
Before you started this survey, what did you look at?
-Bace Paper Kosmo!=
One thing you wish you to get rid of?-
= nothing to get rid of,..=
What is the first thing u can see on the wall?-
=my notice n picture board..=
Seen anything weird lately?-
=hurrmm...xde kot!=
What is the last film you saw?-
=cite kartun BOLT=
If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?-
=HP nokia N95, Rumah Banglo, Kete Mercedes sebijik!!=
Tell me something about you that I don't know.-
=aku tido selalu pakai stokin=
Imagine your first child is a girl, what do you call her?
=ahaaa...sonok nih..setelah berbincang aritu ngan my B, maybe....Puteri Natasha/Nasha (really2 like that name!)=
Imagine your first child is a boy, what do you call him?-
=if boy, Hezriq/Hazim (Huruf depan ikut abjad H, stand 4 my b nye abjad 1st)=
Would you ever consider living abroad?
= nop!!serik da time g china dlu susah nk makan! Malaysia da best!!=
What do you want God to say to you when you reach the pearly gates?
=Welcome...!!=
Victims :
=Anyone yg rasa dia xde kerja mcm aku ni.. hahhah..=

NEW YEAR==>2009

1 komen
today is 31st december 2008 (Wednesday)
yupp..esok adalah tahun baru 2009!!
HEPPY NEW YEAR!!
So, bile da start tahun baru,
mmg umur aku pun akan naik setahun...
dari 22 tahun ke 23 tahun!
Rasenye da cukup Dewasa da umur nih.
Tp aku rase cam masih bawah umur je lg
hehehhehehhehehe

setiap kali tahun baru semestinya ada azam baru kan kan??
so, azam baru aku untuk tahun ni adalah :


1. Turunkan berat badan!


seperti mana yang anda semua tahu, berat aku mmg meningkat sungguh mendadak!!



2. Kukuhkan hubungan kami..

maybe with engagement or wed's or incase blum sampai seru lg mungkin kami akan kukuhkan lg hubungan yg da sedia terjalin selama 4 tahun ni dengan lebih bermakna..

L.O.V.E u more n more Babe!

okey, DONE! setakat ni je dulu azam baru aku...
xleh banyak2 azam nnt xtercapai akal ku!
hahahhaha...
so, camne lak ngan azam korang?
p/s : bit, debab kate nk kawin bulan 6 tahun 2009
ni kan??hehhehehe..jgn lupe jemput taw!!

Fly From Kuching

0 komen

yey...
mak aku baru balik dari kursus kt Kuching, Sarawak
then, die da belikan kami sekeluarge Kek Batik.
Sedapnyer!!so, aku da rembat dulu da
yang kiri sekali tuh utk bawak g opis!
at least time aku bosan2 n kelaparan bleh la aku
telan kek batik tuh..

Tuesday, December 30, 2008

Singapore

2 komen
++family holiday++
okey guys...here i am...
on 26th december me + my family exp. my bro
pegi ke singapore!
Plan asal : Tido JB n Drive thru ke Singapore da next day..
Plan baru : Tido JB n take buses to singapore
(sebab jalan jem gile kt jambatan ke singapore. Kami nampak dari bilik hotel)
memandangkan kompleks CIQ=Customs, Imigresen, Quarantine
baru tu da bukak..so, kami sekeluarge nk men'try' la naik bus ke singapore melalui CIQ tu..
waa..sgt besar itu CIQ, letih bejalan utk ke pemeriksaan Kastam sume tu..
Jauh giler dari pintu masuk..
kat kompleks tu je da letih bejalan..cmne nk jenjalan kt singapore nnt??
hurrmm..sgt2 letih...

akhirnya kami sampai ke Singapore! lepas naik bus dari CIQ ke Singapore..

kami tukar naik Tren plak (kami fikir mungkin lg senang!)

ternyata meleset sekali anggapan kami..

orang ramai + jauh + letih

memandangkan kami xtaw jalan klu naik bus n naik kete sndri..

maka, kami naik TRAIN!!

sbb train ikut jalan yg same n ade petunjuk die..

muke masing2 da 'monyok' sebab penat + sesak + keliru + lapar

kami telah naik tren ke ORCHARD RD...

bih kurang cam naik LRT kt KL la..cume tren kt sane senyap je..(smooth)

xcam LRT malaysia, bunyi tren die sungguh menakutkan + gegaran tren yg kuat

okey...da sampai Orchard Road..kami berjalan2 disekitar kawasan
tersebut...
guess what????ade ke patut nk msuk shopping complex
kene beratur???
mungkin kami pegi wrong time kot..
iSetan wat sale gile2 ari2..panjang gile-gile beratur.
so, kami duduk kt tepi n menghayati suasane
yg sesak kt iSetan tu..

Kami da P.E.N.A.T + L.A.P.A.R!!!!!
kami decide utk beli roti je kt situ n chow...
memandangkan kaki kami ni da letih bejalan kt CIQ td..
kami pun buat keputusan utk B.A.L.I.K!
bape jam je kami lepak situ..
perjalanan lg lame dari kami bersuke ria kt sane..
PEGI : 10.00 AM
BALIK : 1.00 PM
ESTIMATE TIME : 3 JAM (JB-Singapore)
temasuk naik bus-turun bus-naik tren-turun tren
kejap je kan??rasenye kt JB lg lame dari singapore!!
so, kami lg H.E.P.Y di JB a.k.a Danga Bay dari Singapore
lebih baik kami shopping di JB sbb
Murah + Senang + Naik Kete + Makan Sedap!

Sunday, December 28, 2008

++Johor Bahru++

1 komen
hye all....aku baru balik dari JB + Singapore...penat xhilang lg nih...utk korg, aku update blog aku wlupun keletihan..aceh cehhh....

kami tiba di hotel JB bih kurang jam 4 petang..kami dikejutkan dgn
CAR PARK!!
uishhh, dalam sejarah hidup aku CAR PARK kene naik L.I.F...????
tekejut beruk la aku. memandangkan kami pegi 2 kereta, aku naik lif ngan
kakak aku b2 je dlm lif+kete. Lain-lain lif ngan mak bapak aku!!
Bederau jantung aku time tu..mase lif tu naik kire kteorg da
mengucap panjang dulu da..hehehhehe..(poyo jerk!!)


dalam lif nih..
1st in malaysia ni carpark naik kene naik lif


Jakun kejap..hehehe..

so, xtivity kami semase di JB ni adalah seperti berikut..korang layan je la pic ni,k...


kemane saje yg ade Donut Jco or Big Apple, aku tetap akan pegi beli..

posing bukan main, belinye tidak..tengok kakak kedai kt belakang tu da 'usha' panass...hhehe

makan malam di HATYAI TOMYAM...wehh, sedap giler dow tomyam die...
1st class!!mmg chef dari thailand ni..sbb pelayan die je yg reti bahase melayu..yg lain tu hampehh sume cakap thai..tengok la aku makan licin giler..tomyam pun abis kuah die!
korg leh la try g makan kt sini yer, kt DANGA BAY

..



kami jgk g funfair kt danga bay ni..

okey cukup la gmbar ni je dulu,k...banyak2 kang muak lak..hehehhehe...so, tgu next entry plak uk singapore!

Wednesday, December 24, 2008

++Opening Soon++

2 komen

Good News from iklan dalam Radio Hot Fm..(time pegi keje pagi td)
BIG APPLE akan dibuka di ALAMANDA, Putrajaya!!
xperlu lah aku bsusah payah drive jauh dari putrajaya ke tesco xtra Cheras semate2 utk beli donut nih..seronoknyer!!!!xsaba nk tunggu nih...
yihooooooooooooooooooooo!!!

Tuesday, December 23, 2008

Wish List menjadi kenyataan...

0 komen
korang prasan x ari2 aku ade list kan wish list aku utk pegi holiday???yahoooo, menjadi kenyataan doww..sonok aku ni nk tunggu cuti time krismas ni..wish list aku yg mane menjadi kenyataan??jeng jeng jeng....


SINGAPORE..
Aku pun xsangke wish list aku ari2 menjadi kenyataan..bukan ape, name je kampung ayah aku kt Johor, tp aku xpenah lg jejak kt singapore nih. Agak teruja gak la kan dpt pegi sane. So, aku start cuti dari krismas ni, 25hb-29hb disember ni. agak lame jugak sbb aku n family akan pegi berkonvoi 2 kereta. kete ayah n of coz my Myvi..ni disebabkan kteorg akan anta wan n mak cik kt Kluang, Johor dulu. mak cik aku akan jage wan aku sementara waktu. Sebab tu la, kene pegi dua kereta..tp aku suke sgt klu bawak 2 kereta sbb aku leh bawak barang2 banyak sikit(esp. my bantal bucuk!!) kasut pn leh bawak berpasang2, leh la bgaye sakan skit sbb bonet kosong kan??hehhehe...nnt ble da balik dr sane nnt akan ku ceritakan ape yg best kt sane,k...C Ya..

Monday, December 22, 2008

JPJ lagi???

2 komen


Berasap wehhh aku arini..ni sume gara2 JPJ..aku baru je lepas lapor kerete aku kt JPJ 28 Oktober 2008 ari2 kononnyer sbab cermin kete aku SHINING..wehh, xsampai 50% taw kete cermin kete aku tu nyer shining..kete sebelah leh nampak lg klu aku korek hidong dari dalam kete!!aku da g koyak da tinted tu ari2. ni nak suh aku lapor balik kete aku on 6th Jan 2009..GILE KE APE??aku baru je lepas pegi byr saman yg korng suh aku bayar.ape lg yg korang nak??!!RM200 aku da melayang kt korng da..xcukup lg ker?!!bukan takat duit aku da melayang..aku punye cuti pun da melayang sehari..semata2 nak g settlekan urusan hal kete ngan JPJ.

Pagi tadi aku call la org kt JPJ, pehh bukan main susah lg nk angkat phone dorg ni..saba2..then, aku pn main tekan je la extension yg aku main agak2..disebabkan aku ade name pegawai yg sign surat tu, senang la aku ditransferkan ke org berkenaan..aku tnye die ape pasal aku kene lapor kete lg??kes baru je selesai..die leh kate, "abaikan surat tu kalau da lapor"..ehh, main senang2 jer nk suh aku abai??sebabkan aku abaikan surat panggilan pertama dulu la aku kene byar saman RM200 tu taw x??!!kt surat tu pun da tulis "Jika Tuan/Puan gagal memenuhi kehendak notis ini, TINDAKAN UNDANG-UNDANG akan diambil ke atas Tuan/Puan"..ha, da sah2 la aku yg kene kalau aku sesaje je nk abaikan notis korg ni.PAHAM x??!!

Penyelesaiannyer, aku suh dorang fax kat aku surat yg menyatakan yg kes aku utk notis panggilan kedua ni da selesai!!baru aku ade bukti kalau dorg salahkan aku xlapor kete aku 6th Jan tu..haaa....aku da serik da wehhh!!baik aku amik langkah berjage2 dulu dari diri aku kene lagi utk kali kedua!!

GERAMNYERR!!!!!

Sunday, December 21, 2008

++Morning All...++

0 komen
huarrgghhh.....awalnye aku bangun arini??
cam xcaye lakss. so..entry kali ni aku nk cite ape yg aku nk wat utk arini...

today is Sunday 21 Dis 2008..
first, i'm going to beli nasi lemak this morning..nasi lemak paru yg sedap. Nyummyy...mmg dinanti2kan sgt la nasi lemak paru ni bile aku balik sg.buloh ni..tiap2 pagi makan pun aku xmuak2 lg..mmg marvellous!!!!sedap sgt...

next, aku ingt nk balik putrajaya awal skit la...bknnye ape, aku nk pegi cuci kete dulu la..cam comot je rase kete aku tuh. Da seminggu da xbasuh, asyik ujan je plak tu kan, abis lecak2 kene kete. xkan nk basuh time ujan lakkan???arini cuace pun okey jer..hope xla ujan plak nnt..melayang rm8 nnt..hehhehe...

then, aku xpikir lg nk wat pe erkk..nk kua dating ker??nk g shopping ker?(almaklumla gaji da msukkan)...hurrmmm...okey la...arini MOOD bagus sgt...rase cam nk g jenjalan jer....hehehhe

Saturday, December 20, 2008

JCo vs BIG APLLE

0 komen

Entry kali ini aku nk wat perbandingan antara Donut Jco n Big apple..
kalau nk tgk pd gmbar, mmg 22 nampk sedap kan??hehehehe, aku rase donut dari big apple dulu, then baru la mak aku suggest kt aku utk rase donut kt JCo plak..

6 pcs = rm12.50 (included tax)


JCo, sedap..but aku xsuke donut yg bawah skali warne coklat yg macam gelang tu..mgkin sbb rase die cm rase kopi skit kot. Tp aku rase segigit jer da terus xnk lg da..yg lain sume tu sedap..nyummyy...n yg paling aku n kakak aku rebut2kan adalah....Tiramitsu..sedap siott..donut tu yg membuatkan peperangan tercetus utk dptkan donut tiramitsu tu..Donut 1st class gitu...hhehehe


6 pcs = RM11.50


Big Apple...donut yg xpenah sekali mengecewakan selera aku..setiap donut yg aku telan sumenyer menepati citarasa aku..nyummyy...aku paling suke CHOREO..mmg marvellouss..klu aku pegi ngan BF aku pun, mesti die pun nk donut choreo gak.Choreo tu dua donut yg atas sekali tu. tengok smpai 2 aku beli donut choreo tu. Sedap sgt okeyy...kt JCo pn de gak Choreo ni, tp aku cm kureng skit beli kt Jco donut jenis Choreo ni kt situ..2nd choice is Donut Chessy. Ade chess atas die..n my best friend, azie really2 like it..of coz aku pn suke gak donut chessy tu (yellow one)..hehhee..



kesimpulannyer, aku lebih suke BIG APPLE daripada JCo...lebih sedap n lebih jimat!!hahahha..wlupn perbezaan harga hanyalah rm1 shj, aku mmg suke donut kt BIG APPLE..kt JCo, harge yg die tayang kt kedai tu xtermasuk tax..so, kire cm die tipu kte la kan..kt big apple, harge die da termasuk gov. tax..so, kire kte taw la exactly hargenyer..
korg g la try,k...

Friday, December 19, 2008

Hari yg best!!

0 komen

Hari ini adalah ari jumaat...terase seronok sgt2 arini. Nk pegi keje pn terase cam xsaba2 lakss..ahakss!! Bukannnye ape, yela esok ari sabtu. Pastu time rehat ari jmaat sgt la panjang kan..so, mmg panjang la langkah aku!hahahaha....
aku n azie ade plan baik punyerr!!pagi kami pegi mkn kt kafe..then, kul 12 tghri cabut g TESCO EXTRA, kt cheras..pehhh, tu semate2 utk BIG APPLE okeyy. Memandangkan aku da janji kt bdk2 opis nk blnje makan donut kt BIG APPLE, aku pn kotakan janji aku bile gaji + bonus da masuk..yihOOoo....aku beli 2 dozen okeyy..utk bdk2 opis makan...tp utk aku, aku beli donut favourite aku ....CHOREO...nyummyyy...siap cek kt website lg nengok ape lg flava yg best!! www.bigappledonuts.com


okey, da tertunai da janji aku kt bdk2 opis...skrg ni, aku nk g shopping kt pasar plakss..hheeheh, memandangkan arini ari jumaat, aku nk beli barang basah skit utk wat masak2 nnt.(cam la rajin sgt masak!)..kalau da suke bshopping tu, kt pasar pun leh jadik!!hahahha...k la, nk wt keje dlu..skrg kul 3ptg da..lg 2jam leh la shopping kt pasar plak...hhehehehe...chowww...

Thursday, December 18, 2008

What??

0 komen
hye all....

isnin ari2 dapat call dari my mom..mom gtaw yg wan sakit. "ape??" tekejut berok aku. Yela, sbelum2 ni sihat walafiat siap leh g pasar n uma membe die ngan jalan kaki..tetibe my mom gtaw wan da xleh nk jalan. jmpe doc, doc gtaw sbb "gout"..ishhh, xsangke la wan yang suke bejalan ni tetibe da xleh nk jalan. Wan aku ni rajin sgt pegi konvo kteorg adik bradik..aku konvo die ikut, kakak n abg konvo diploma n ijazah sume die ikut..rajin die ikut, siap tempah baju baru lg utk g konvo kteorg sume.

time raye aji ari2 family kteorg nk g jengok n lepak2 ngan Wan kt uma maklong..then my cousin gtaw, wan time raye aji da full time table die, die kua g uma nanny, uma wan mok, uma sedare mare la, ape la.. So, kteorg xdpt jmpe die time raye aji lepas sbb die sibok bejalan ngan mak long..tup2, skrg ni die da xleh jalan lg da..Sedih bile aku dgr brite ni..xpela wan, mgkin ade hikmah disebalik semua ni..k??kuatkan semangat,okeyy...Love You!!!




you're my best nanny in the world!!!

Friday, December 12, 2008

LOS N FOUND

0 komen
cam tajuk filem plakss..heheheh...untuk pengetahuan semua, aku da jmpe balik da jam yg 'hilang' tu.nk taw kt maner??jam ku rest kt uma lerr...rupe2nyer aku xpakai jam arini. balik2 trus nengok jam de atas meja.gumbiranya hati ku ini....adioooss....

Thursday, December 11, 2008

my Watch!!!

0 komen
ANYBODY SEE MY WATCH??!!!

OMG, this is really2 makes me wanna CRY!kat maner erkk jam aku??!!
cube ingt balik!!!adoyaiii....pagi td xingat la arini pakai jam ke x...rasenye pakai la.


part 1 : bgun, siap2 g keje...g kafe beli breakfast..then dok kt tmpt wat keje..
part 2 : tghari, xlunch g tmpat azie tido kt situ..then bgun mkn roti..


part 3 : kul 2.30 ptg g toilet surau then solat kt surau ngan azie..letak compaq powder n hp under blazer..mimi solat blakang kteorg..
part 4 : selesai solat, lipat sejadah g cermin utk make up...

mimi : eh, korg jam sape yg tertinggal ni???

ezy n azie : mane??

azie : owhh, aku punye la..

ezy : mane jam aku erk?? (sambil menggelabah cari jam yg xde kt tangan)

azie : mane u letak??

ezy : mimi de jmpe lg jam x? (azie n mimi tgelak) saba je la..

azie : mgkin kt ofis kot, u kan sllu bukak jam.

part 5 : g cek kt toilet balik cari jam n naik balik ke opis..XDE JGK JAM!!!

mane erkk jam aku nih??satu2 nyer harapan aku adalah kt RUMAH!!!hope sgt my watch de kt uma..AMIN...xsaba nk balik petang ni nk cek kt uma de ke x..kalau xde,mmg meraung la aku!!!

JAM PEMBERIAN MAK 'BEVERLY HILLS, POLO' YANG TERUKIR NAME MAK AKU KAT BELAKANG JAM TU...SILA PULANGKAN SEMULA JAM AKU SAPE YG TJUMPE OR TER'CURI'!!!!

Wednesday, December 10, 2008

EVERYONE HAS THEIR FIRSTS: FIRST REAL BEST FRIEND ...

0 komen
EVERYONE HAS THEIR FIRSTS:

FIRST REAL BEST FRIEND : Liza n Nana (my Neighbourhood)

FIRST SCHOOL : Tadika FRIM

FIRST CELL PHONE : Motorola (xtaw la model ape,lupe..)

FIRST FUNERAL : adik ayah aku, coz sakit barah

FIRST PET : my Kiki & Lala (rabbit)

FIRST BIG TRIP : Big trip? Padang, Indonesia kot..sbb sume family ikot

FIRST FIGHT : time budak2 dulu ade la kot...hehehhe

FIRST LOVE : the REAL love is my B..

FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? : mase kecik2 dulu tp da lupe la...

FIRST JOB : Guardian Sg.Buloh (pas abis diploma dulu, 4 bln jer..)

FIRST FRIENDSTER FRIEND : Can't remember la..da lame sgt tu..


EVERYONE HAS THEIR LASTS :

LAST PERSON YOU HUGGED : My Teddy Bear last night..

LAST CAR RIDE : My Myvi - g keje td..

LAST TIME YOU CRIED? : 2 weeks ago..hehhehhe - gado kecil2 lan..heheh

LAST MOVIE YOU WATCHED : BOLT, with my sis n lil bro @ GSC One Utama..

LAST FOOD YOU ATE : lunch: nasi + ayam cili padi with JUA


LAST ITEM BOUGHT : Barang dapO

LAST SHIRT WORN : Scarlet


LAST PHONE CALL : My honey bunny. i Missed him

LAST TEXT MESSAGE : I sent : "ha..bgus la tu, B makan ati, ma mkn jantong.."


LAST THING YOU TOUCHED : Mouse PC (Sah2 la aku ngah pegang!)

LAST FUNERAL : bapa saudara

LAST TIME AT THE MALL : Last Monday, shopping barang dapo kt giant..

LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING : da lepas da..time nk pegi china dulu..Skrg ni xcited nk pegi Singapore plakss this coming chrismas.yihoooo...


LAST PERSON YOU SAW : my Bos sent his documents..

LAST THING YOU DRANK : Sirap bandOng...haus r arini...

LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY : Semalam sbb Mood aku sgt la bagus!!

=Baby Lin=

0 komen


kiut miut baby mohd faqehuddin...
ezy : nama baby ape suk??
lin : mohd faqehuddin...
ezy : ehh, mane part yg gune name mu?
lin : hehhehe, yg 'h' tu.
ezy : laa..'h' tu jer??yg lain ikut name bapak?xpatut2...
Ari Ahad ari2, aku n liza (neighbourhood..heheh) pegi la jengok my best fren yg da slamat bersalin baby boy ni..cute sgt, comel cam ibu die jgk..slamat kulit putih ikut ibu die, kalau ikut bapak die xtaw la nk kate ape..hahah(gelak jahat..)
Time datang ari2, gerak kul 5 ptg, sampai dlm kul 530 ptg..ibu baby ni pegi Carefour, wangsa maju time ni..??dalam pantang leh g shopping g???saba jelaa..so, sementara tgu ibu baby blik shopping, aku pn bgamba sakan la ngan baby ni..hehehe..elok2 bby tu tido dlm 'boyan' aku g angkat..hahahah..
Pic ibu baby ni xsempat nk amik sbb time kteorg nk balik baru la die sampai uma dr shopping td..

so shweett...muahh!!

Sunday, December 7, 2008

BOLT

0 komen

Cite kartun yg BEST!!hahhaha..
my first impression was totally WRONG!!Best rupenyer cite ni..tp asal xramai tgk cite nih??(mungkin pagi sgt kot kteorg nengok)...hurrmm..Anjing (BOLT) with his fren..Cat (MITTEN) n Hamster yang klakar..

Cite pasal Bolt berlakon sbg HERO dgn Penny (Tuan dlm Lakonan tu)..dorg close sgt..Bolt kan anjing, so die xpaham yang penny diculik dalam lakonan tu. So, die pun mencari penny tu..dalam perjalanan tu la yg die jmpe kitten & hamster tu..
part yang paling menggelikan hati bile Kitten ajar Bolt camner nk wat muke sedih utk mintak makanan kt manusia..part tu lawak abis!!!hahahahah...
kalau nk taw cmne ending dier...korg tengok sndiri,k...

Nasi ayam lagi??

1 komen


ehhh... korang prasan x yg aku ade post entry pasal aku bengang xmakan nasi ayam???hahahaha...aku makan lg nasi ayam taw time g jenjalan semalam...kt OU tu la..kteorg makan kt THE CHICKEN RICE SHOP!!kire terubat la skit xmakan kt nsi ayam taman melawati pun, kt sini pun jadi la..sbb sedap nasi ayam dier!!kire terubat gak la rindu aku kt nasi ayam taman melawati tu...hurrmmm...sonoknyer!!


Sedapnyerr.....terliuq doww...


Curry Laksa adik xabis, aku kebas lagi...huhuuu

FULLY SPONSORED BY SIS...

KeBENGANGan

0 komen
Jumaat ari2 time nk balik Sg.buloh, lapar sgt tengahari tu..pas jemput B, aku pun menyatakan la hasrat nk makan nasi ayam kt taman melawati..de satu gerai nasi ayam yg sangat2 sedap okey!! Then, ntah ape MOOD B ntah time tu, die kate nk terus balik. Sebab nk klua dari area Gombak sebelum org keje balik n jalan JEM..Aku pun bengang je la, sbb org yg tengah lapa ni xdipenuhi permintaannye. Aku dok diam dlm kete sampai la kt Rawang.(anta B blik uma parents die dulu). Pastu sampai jer Bandar Rawang, B pun tnye.."nk makn kt maner??"..dalam ati aku ckp "baru skrg ko lapar??"..aku da xde mood la nk makan, sbb aku nk mkn nasi ayam!! Pastu, B cari la kedai yg jual nasi ayam sbb die mgkin ingt aku nk sgt mkn ns.ayam..tp aku xnk nsi ayam lain dari nsi ayam kt tman melawati tu!!! tp sian gak la b sbb berusaha utk aku cari kedai nasi ayam..bayangkan la dari Rawang cari sampai ke Kuala Kubu Baru!Gile ke aper?jauh sgt cari nasi ayam aku?aku da ckp xpayah, tp die nk carikan jgk!adoyaiii.....dlm ati aku ckp "AKU NK NASI AYAM TAMAN MELAWATI!!!"..akhirnye nmpk satu kedai nasi ayam tepi jalan kt Kubu Baru tu..xde org pn kat kedai tu, utk xmenghampakan B aku tu, mkn la sepinggan. B ni takat nk teman aku makan je ker?? Da la kedai tu xde org, aku n B da jd tumpuan tuan kedai da. Sbb aku la satu2nyer tetamu kedai dorg..hurrmm...XSEDAP nsi ayam dier!!aku yg kebuluran ni pun, makan xabis!cittt....wat penat badan jer jauh2 cari nsi ayam..Sesampai je kt umah parents B, mak die suh makan nasi..lauk ikan asam pedas n taugeh goreng!waaaaa....langkah kanan aku nih!!ape lg, aku pun makan la lg..konon2 temankan B mkn plak..tp aku ni lak over2 makan sampai tambah nasi!!hahahahahhaha...da kenyang..borak2, then pas ujan benti aku gerak balik umah parents aku plak....CHOW...

Saturday, December 6, 2008

Heppy Weekend =)

0 komen
This wiken, balik sg.buloh ari jmaat..biase balik ari pagi sabtu. sampaikan ayah aku pun tekejut ble nengok aku da sampai uma dulu sebelum die balik keje. Nape pelik ker??(blik lmbat salah, balik awal pn salah ker??) sebenarnye, aku n kakak ade plan kteorang..heheheh...(gelak jahat!). Memandangkan kakak aku baru dapat gaji die utk 3bulan, wa...kteorg pn berpoya2 la..hehehhee..sbb die da janji nk bagi aku 'sepersalinan' utk aku..(tdung,baju,kasut,dalaman..hehehe) NEXT!!

so, malam tu, survey online tiket utk cinema..memandangkan adik aku nk ikut, die beriya2 nk nengok BOLT..aku nk tgk ANTOO FIGHTER @ LOS & FAUN. Tp adik aku gunekan kuase die memujok kakak aku utk nengok cite kartun tuh!!ngantok la aku nengok cite kartun tuh....(first impression la kan..)kul 930 am gerak g One Utama sbb cite BOLT start kul 1050 am.. Next entry nnt aku cite pasal cite BOLT k??Memandangkan sampai sane dlm kul 10 am cmtu, lame nk tunggu cite tu start kteorang pegi mane taw...KARAOKE!!hahahahaa...
First time ni try karaoke..huh
uuu

Pas nengok cite BOLT, kteorg pun kebuluran...sbb da kul 1 da time tu..Kteorg pun g la makan kt THE CHICKEN RICE SHOP..BUKAN SEKADAR NASI AYAM...hehehhe...nyummmyy....


pastu, g jenjalan nengok kasut, baju mcm2 la. Beli Donut kt BIG APPLE utk mak yang kebuluran kt umah..then, ternampak la plak GELATO FRUITY...ais krim yang sedap!! " Waffle One Scoop Oreo"..sedap2...tp aku xbg dorg makan ais krim dlm kete..lebih2 lg adik aku tu..abis nnt kete comot ngan ais krim nnt...kene abiskan sblm nak naik kete..
(sape xsyg kete beb!!)

Oreo = aku n adik
yg kuning = ayah
putih = mak
pink = abg
coklat = mak lg?

(xcukup rupenyer??)


budak2 tu pun tergoda ngan ais krim tuh..



Akhirnye...kami pun bgerak pulang ke rumah dlm kul 330 pm...lame gak kteorg dok kt OU tuh..sonok sbb ari sabtu abis dengan skelip mata jerr....xlah bosan sgt dok uma!!

HOW'S YOUR SATURDAY??

Thursday, December 4, 2008

+WISH LIST+

0 komen
memandangkan cuti sekolah da bermula...maka ramai la yang akan berHoliday ngan family memasing,kan??so...skrg ni, aku agak pening skit pasal 'my vacation'...below adalah my wish list :-
  1. Bali, Indonesia
  2. Bandung, Indonesia
  3. Singapore (tpengaruh dgn cite 'jalan2 cari mkn - uniquely singapore..)

  4. Sabah/Sarawak = xpenah jejak lg area sane

  5. Bukit Merah Laketown resort..(nengok friendster member, cm syok je tmpat tu..)

Hopefully dpt la g holiday memane antara salah satu my Wish List..coz i really2 need a VACATION rite now!!so stressed!!

Mimpi mainan tido ker??

0 komen
mlm td ntah ape ntah aku telah mengalami mimpi yang agak menakutkan..

"ade mak cik cleaner area rumah telah rompak sume baju kurung aku n washing machine aku..aku ni selalu balik umah lambat n cleaner tu tolong kemaskan rumah aku. then satu ari ni, aku balik dari keje, tengok abis sume baju kurung aku hilang n washing machine pun turut hilang sekali. aku xtaw kenape bende tu je yang dorang curi..then, satu perjumpaan dibuat n mintak sape yang curi tu mengaku sbelum aku wat report polis..(hilang bju pn nk repot polis??hahhaha). akhirnye org yang mencuri tu telah memulangkan semula baju2 ku yg dicuri n of coz my washing machine..aku tnye pencuri tu, nape die curi baju aku?? die kate, die xmampu nk beli baju sbb tu die curi aku nyer baju..."THE END..(Alarm da bunyik!!).

mimpi ni telah wat aku xtenteram nk pegi keje arini..takut gak la incase ape2 jadi kt uma la kan..(mintak dijauhkan la kan..) aku da try search kt internet, tp maksud disebalik mimpi tu xde la plak smpi mimpi pasal bju kurung n washing machine nih..hahahahhaaa....

Tuesday, December 2, 2008

Sutera Maya

0 komen
juz nk share bout my fav. drama now...SUTERA MAYA..
kalau korang nk taw, aku sanggup dok ngadap dpn tv smate2 nk nengok cite ni.
klu leh, ape2 keje aku (bsuh bju, mandi,sidai baju) sume aku tangguh dulu semate2 nk nengok cite ni dulu..
kire dasyhat gak la cite ni smpi membuatkan aku terpaku sekejap ngan cite ni. xtaw la org lain suke ke x cite ni. Sbb skrg ni pn da agak berbelit2 jgk la cite ni.xpe, xkisah la korg suke ke x, yang penting aku nengok cite nih!!
cite ni pun xde la focus on cintan cintun jer..but, more about keakraban adik bradik..(family la kan..)
dalam banyak2 watak dalam cite ni, aku suke watak si Karina tu..bdk gedik's n cakap main lepas..tp cara die bwk watak tu, menjadi n kelakar..sonok tgk die belakon dlm cite ni..
so, ape lg, sesape yg bosan tu..g la nengok cite ni kt TV3, setiap isnin-khamis jam 6.30 petang..
klu korang tlepas nk nengok cite ni, leh la nengok lik kt www.tv3.com.my

Monday, December 1, 2008

= MooD on Monday =

0 komen
seperti yang dijanjikan sblm ni...ni la baju yang telah ku rembat dari kakak ku..kire baju pinjam dari kakak sendiri la kan. bukan pe, jeles r nengok baju die tempah da siap. dalam banyak2 yang aku tayang kt bawah nun, baju ni yg jadi pilihan aku n baju yg dpt permission kakak aku utk bg adik die ni 'Rasmi' kan dulu..hehehbaju aku yg de problem skit ari2. So, ati ku meronta2 utk pakai baju ni on MonDay (arini la tuh!!hheheh)..
sesampai je opis, terus snap pic ni..(sementara org blum dtg lg kan..)heehehe..


Good Mood on Monday..baju ni sedap dipakai la..bju cotton la katekan. kire jadi gadis kampong sekejap la kan. Tudung(pinjam kakak jgk!) pun xwat hal arini.(xsenget bengot). Senang jer nk pakai. So..mood utk arini sgt la bagus!!

nengok la tu, Lengan baju tu singkat skit la..(kakak aku pendek dr aku!)
nnt org kate baju time sekolah dulu plak sbb singkat.
Xkisah la org lalu lalang nk kate ape pun..asalkan aku HepY!!
Good MooD =)

Tonight!

1 komen

Happy New Year to all my frens!!

seperti kebiasaanyer, aku xsambut new year malam2 kt luar..

better aku tido kt uma lg syok..

tp arini rase cam nk stay awake smpai kul 12 malam

n smbut tgk dalam tv jer..( tu pun kalau mate ni tahan la..heheh)

Selamat tahun baru n Hepy Holiday semua!!!

memandangkan aku cuti jumaat 2hb jan tu, sesape

yang kene keje tu, jgn jeles erk... (khas utk bit!)

semoga tahun baru lebih baik dari sebelumnyerr...

Mase Bosan...

0 komen
Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
='Pembantu Am Rendah Zulkefli B. Idris 2774 88822774'=
Stretch your left arm out as far as you can and you are touching...?
=telephone ofis=
What is the last thing you watched on tv?
=Buletin Pagi (time bsiap2 nk g keje mmg sllu on tv)=
Without looking, guess what time it is:-
=2.45 pm=
What is the actual time?-
=2.50 pm=
With the exception of the computer, what can you hear?-
=bunyi aircond aircond ofis + bunyi org bercakap2..=
When did you last step outside? What were you doing?-
=petang semalam, pegi pasar tani=
Before you started this survey, what did you look at?
-Bace Paper Kosmo!=
One thing you wish you to get rid of?-
= nothing to get rid of,..=
What is the first thing u can see on the wall?-
=my notice n picture board..=
Seen anything weird lately?-
=hurrmm...xde kot!=
What is the last film you saw?-
=cite kartun BOLT=
If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?-
=HP nokia N95, Rumah Banglo, Kete Mercedes sebijik!!=
Tell me something about you that I don't know.-
=aku tido selalu pakai stokin=
Imagine your first child is a girl, what do you call her?
=ahaaa...sonok nih..setelah berbincang aritu ngan my B, maybe....Puteri Natasha/Nasha (really2 like that name!)=
Imagine your first child is a boy, what do you call him?-
=if boy, Hezriq/Hazim (Huruf depan ikut abjad H, stand 4 my b nye abjad 1st)=
Would you ever consider living abroad?
= nop!!serik da time g china dlu susah nk makan! Malaysia da best!!=
What do you want God to say to you when you reach the pearly gates?
=Welcome...!!=
Victims :
=Anyone yg rasa dia xde kerja mcm aku ni.. hahhah..=

NEW YEAR==>2009

1 komen
today is 31st december 2008 (Wednesday)
yupp..esok adalah tahun baru 2009!!
HEPPY NEW YEAR!!
So, bile da start tahun baru,
mmg umur aku pun akan naik setahun...
dari 22 tahun ke 23 tahun!
Rasenye da cukup Dewasa da umur nih.
Tp aku rase cam masih bawah umur je lg
hehehhehehhehehe

setiap kali tahun baru semestinya ada azam baru kan kan??
so, azam baru aku untuk tahun ni adalah :


1. Turunkan berat badan!


seperti mana yang anda semua tahu, berat aku mmg meningkat sungguh mendadak!!



2. Kukuhkan hubungan kami..

maybe with engagement or wed's or incase blum sampai seru lg mungkin kami akan kukuhkan lg hubungan yg da sedia terjalin selama 4 tahun ni dengan lebih bermakna..

L.O.V.E u more n more Babe!

okey, DONE! setakat ni je dulu azam baru aku...
xleh banyak2 azam nnt xtercapai akal ku!
hahahhaha...
so, camne lak ngan azam korang?
p/s : bit, debab kate nk kawin bulan 6 tahun 2009
ni kan??hehhehehe..jgn lupe jemput taw!!

Fly From Kuching

0 komen

yey...
mak aku baru balik dari kursus kt Kuching, Sarawak
then, die da belikan kami sekeluarge Kek Batik.
Sedapnyer!!so, aku da rembat dulu da
yang kiri sekali tuh utk bawak g opis!
at least time aku bosan2 n kelaparan bleh la aku
telan kek batik tuh..

Singapore

2 komen
++family holiday++
okey guys...here i am...
on 26th december me + my family exp. my bro
pegi ke singapore!
Plan asal : Tido JB n Drive thru ke Singapore da next day..
Plan baru : Tido JB n take buses to singapore
(sebab jalan jem gile kt jambatan ke singapore. Kami nampak dari bilik hotel)
memandangkan kompleks CIQ=Customs, Imigresen, Quarantine
baru tu da bukak..so, kami sekeluarge nk men'try' la naik bus ke singapore melalui CIQ tu..
waa..sgt besar itu CIQ, letih bejalan utk ke pemeriksaan Kastam sume tu..
Jauh giler dari pintu masuk..
kat kompleks tu je da letih bejalan..cmne nk jenjalan kt singapore nnt??
hurrmm..sgt2 letih...

akhirnya kami sampai ke Singapore! lepas naik bus dari CIQ ke Singapore..

kami tukar naik Tren plak (kami fikir mungkin lg senang!)

ternyata meleset sekali anggapan kami..

orang ramai + jauh + letih

memandangkan kami xtaw jalan klu naik bus n naik kete sndri..

maka, kami naik TRAIN!!

sbb train ikut jalan yg same n ade petunjuk die..

muke masing2 da 'monyok' sebab penat + sesak + keliru + lapar

kami telah naik tren ke ORCHARD RD...

bih kurang cam naik LRT kt KL la..cume tren kt sane senyap je..(smooth)

xcam LRT malaysia, bunyi tren die sungguh menakutkan + gegaran tren yg kuat

okey...da sampai Orchard Road..kami berjalan2 disekitar kawasan
tersebut...
guess what????ade ke patut nk msuk shopping complex
kene beratur???
mungkin kami pegi wrong time kot..
iSetan wat sale gile2 ari2..panjang gile-gile beratur.
so, kami duduk kt tepi n menghayati suasane
yg sesak kt iSetan tu..

Kami da P.E.N.A.T + L.A.P.A.R!!!!!
kami decide utk beli roti je kt situ n chow...
memandangkan kaki kami ni da letih bejalan kt CIQ td..
kami pun buat keputusan utk B.A.L.I.K!
bape jam je kami lepak situ..
perjalanan lg lame dari kami bersuke ria kt sane..
PEGI : 10.00 AM
BALIK : 1.00 PM
ESTIMATE TIME : 3 JAM (JB-Singapore)
temasuk naik bus-turun bus-naik tren-turun tren
kejap je kan??rasenye kt JB lg lame dari singapore!!
so, kami lg H.E.P.Y di JB a.k.a Danga Bay dari Singapore
lebih baik kami shopping di JB sbb
Murah + Senang + Naik Kete + Makan Sedap!

++Johor Bahru++

1 komen
hye all....aku baru balik dari JB + Singapore...penat xhilang lg nih...utk korg, aku update blog aku wlupun keletihan..aceh cehhh....

kami tiba di hotel JB bih kurang jam 4 petang..kami dikejutkan dgn
CAR PARK!!
uishhh, dalam sejarah hidup aku CAR PARK kene naik L.I.F...????
tekejut beruk la aku. memandangkan kami pegi 2 kereta, aku naik lif ngan
kakak aku b2 je dlm lif+kete. Lain-lain lif ngan mak bapak aku!!
Bederau jantung aku time tu..mase lif tu naik kire kteorg da
mengucap panjang dulu da..hehehhehe..(poyo jerk!!)


dalam lif nih..
1st in malaysia ni carpark naik kene naik lif


Jakun kejap..hehehe..

so, xtivity kami semase di JB ni adalah seperti berikut..korang layan je la pic ni,k...


kemane saje yg ade Donut Jco or Big Apple, aku tetap akan pegi beli..

posing bukan main, belinye tidak..tengok kakak kedai kt belakang tu da 'usha' panass...hhehe

makan malam di HATYAI TOMYAM...wehh, sedap giler dow tomyam die...
1st class!!mmg chef dari thailand ni..sbb pelayan die je yg reti bahase melayu..yg lain tu hampehh sume cakap thai..tengok la aku makan licin giler..tomyam pun abis kuah die!
korg leh la try g makan kt sini yer, kt DANGA BAY

..



kami jgk g funfair kt danga bay ni..

okey cukup la gmbar ni je dulu,k...banyak2 kang muak lak..hehehhehe...so, tgu next entry plak uk singapore!

++Opening Soon++

2 komen

Good News from iklan dalam Radio Hot Fm..(time pegi keje pagi td)
BIG APPLE akan dibuka di ALAMANDA, Putrajaya!!
xperlu lah aku bsusah payah drive jauh dari putrajaya ke tesco xtra Cheras semate2 utk beli donut nih..seronoknyer!!!!xsaba nk tunggu nih...
yihooooooooooooooooooooo!!!

Wish List menjadi kenyataan...

0 komen
korang prasan x ari2 aku ade list kan wish list aku utk pegi holiday???yahoooo, menjadi kenyataan doww..sonok aku ni nk tunggu cuti time krismas ni..wish list aku yg mane menjadi kenyataan??jeng jeng jeng....


SINGAPORE..
Aku pun xsangke wish list aku ari2 menjadi kenyataan..bukan ape, name je kampung ayah aku kt Johor, tp aku xpenah lg jejak kt singapore nih. Agak teruja gak la kan dpt pegi sane. So, aku start cuti dari krismas ni, 25hb-29hb disember ni. agak lame jugak sbb aku n family akan pegi berkonvoi 2 kereta. kete ayah n of coz my Myvi..ni disebabkan kteorg akan anta wan n mak cik kt Kluang, Johor dulu. mak cik aku akan jage wan aku sementara waktu. Sebab tu la, kene pegi dua kereta..tp aku suke sgt klu bawak 2 kereta sbb aku leh bawak barang2 banyak sikit(esp. my bantal bucuk!!) kasut pn leh bawak berpasang2, leh la bgaye sakan skit sbb bonet kosong kan??hehhehe...nnt ble da balik dr sane nnt akan ku ceritakan ape yg best kt sane,k...C Ya..

JPJ lagi???

2 komen


Berasap wehhh aku arini..ni sume gara2 JPJ..aku baru je lepas lapor kerete aku kt JPJ 28 Oktober 2008 ari2 kononnyer sbab cermin kete aku SHINING..wehh, xsampai 50% taw kete cermin kete aku tu nyer shining..kete sebelah leh nampak lg klu aku korek hidong dari dalam kete!!aku da g koyak da tinted tu ari2. ni nak suh aku lapor balik kete aku on 6th Jan 2009..GILE KE APE??aku baru je lepas pegi byr saman yg korng suh aku bayar.ape lg yg korang nak??!!RM200 aku da melayang kt korng da..xcukup lg ker?!!bukan takat duit aku da melayang..aku punye cuti pun da melayang sehari..semata2 nak g settlekan urusan hal kete ngan JPJ.

Pagi tadi aku call la org kt JPJ, pehh bukan main susah lg nk angkat phone dorg ni..saba2..then, aku pn main tekan je la extension yg aku main agak2..disebabkan aku ade name pegawai yg sign surat tu, senang la aku ditransferkan ke org berkenaan..aku tnye die ape pasal aku kene lapor kete lg??kes baru je selesai..die leh kate, "abaikan surat tu kalau da lapor"..ehh, main senang2 jer nk suh aku abai??sebabkan aku abaikan surat panggilan pertama dulu la aku kene byar saman RM200 tu taw x??!!kt surat tu pun da tulis "Jika Tuan/Puan gagal memenuhi kehendak notis ini, TINDAKAN UNDANG-UNDANG akan diambil ke atas Tuan/Puan"..ha, da sah2 la aku yg kene kalau aku sesaje je nk abaikan notis korg ni.PAHAM x??!!

Penyelesaiannyer, aku suh dorang fax kat aku surat yg menyatakan yg kes aku utk notis panggilan kedua ni da selesai!!baru aku ade bukti kalau dorg salahkan aku xlapor kete aku 6th Jan tu..haaa....aku da serik da wehhh!!baik aku amik langkah berjage2 dulu dari diri aku kene lagi utk kali kedua!!

GERAMNYERR!!!!!

++Morning All...++

0 komen
huarrgghhh.....awalnye aku bangun arini??
cam xcaye lakss. so..entry kali ni aku nk cite ape yg aku nk wat utk arini...

today is Sunday 21 Dis 2008..
first, i'm going to beli nasi lemak this morning..nasi lemak paru yg sedap. Nyummyy...mmg dinanti2kan sgt la nasi lemak paru ni bile aku balik sg.buloh ni..tiap2 pagi makan pun aku xmuak2 lg..mmg marvellous!!!!sedap sgt...

next, aku ingt nk balik putrajaya awal skit la...bknnye ape, aku nk pegi cuci kete dulu la..cam comot je rase kete aku tuh. Da seminggu da xbasuh, asyik ujan je plak tu kan, abis lecak2 kene kete. xkan nk basuh time ujan lakkan???arini cuace pun okey jer..hope xla ujan plak nnt..melayang rm8 nnt..hehhehe...

then, aku xpikir lg nk wat pe erkk..nk kua dating ker??nk g shopping ker?(almaklumla gaji da msukkan)...hurrmmm...okey la...arini MOOD bagus sgt...rase cam nk g jenjalan jer....hehehhe

JCo vs BIG APLLE

0 komen

Entry kali ini aku nk wat perbandingan antara Donut Jco n Big apple..
kalau nk tgk pd gmbar, mmg 22 nampk sedap kan??hehehehe, aku rase donut dari big apple dulu, then baru la mak aku suggest kt aku utk rase donut kt JCo plak..

6 pcs = rm12.50 (included tax)


JCo, sedap..but aku xsuke donut yg bawah skali warne coklat yg macam gelang tu..mgkin sbb rase die cm rase kopi skit kot. Tp aku rase segigit jer da terus xnk lg da..yg lain sume tu sedap..nyummyy...n yg paling aku n kakak aku rebut2kan adalah....Tiramitsu..sedap siott..donut tu yg membuatkan peperangan tercetus utk dptkan donut tiramitsu tu..Donut 1st class gitu...hhehehe


6 pcs = RM11.50


Big Apple...donut yg xpenah sekali mengecewakan selera aku..setiap donut yg aku telan sumenyer menepati citarasa aku..nyummyy...aku paling suke CHOREO..mmg marvellouss..klu aku pegi ngan BF aku pun, mesti die pun nk donut choreo gak.Choreo tu dua donut yg atas sekali tu. tengok smpai 2 aku beli donut choreo tu. Sedap sgt okeyy...kt JCo pn de gak Choreo ni, tp aku cm kureng skit beli kt Jco donut jenis Choreo ni kt situ..2nd choice is Donut Chessy. Ade chess atas die..n my best friend, azie really2 like it..of coz aku pn suke gak donut chessy tu (yellow one)..hehhee..



kesimpulannyer, aku lebih suke BIG APPLE daripada JCo...lebih sedap n lebih jimat!!hahahha..wlupn perbezaan harga hanyalah rm1 shj, aku mmg suke donut kt BIG APPLE..kt JCo, harge yg die tayang kt kedai tu xtermasuk tax..so, kire cm die tipu kte la kan..kt big apple, harge die da termasuk gov. tax..so, kire kte taw la exactly hargenyer..
korg g la try,k...

Hari yg best!!

0 komen

Hari ini adalah ari jumaat...terase seronok sgt2 arini. Nk pegi keje pn terase cam xsaba2 lakss..ahakss!! Bukannnye ape, yela esok ari sabtu. Pastu time rehat ari jmaat sgt la panjang kan..so, mmg panjang la langkah aku!hahahaha....
aku n azie ade plan baik punyerr!!pagi kami pegi mkn kt kafe..then, kul 12 tghri cabut g TESCO EXTRA, kt cheras..pehhh, tu semate2 utk BIG APPLE okeyy. Memandangkan aku da janji kt bdk2 opis nk blnje makan donut kt BIG APPLE, aku pn kotakan janji aku bile gaji + bonus da masuk..yihOOoo....aku beli 2 dozen okeyy..utk bdk2 opis makan...tp utk aku, aku beli donut favourite aku ....CHOREO...nyummyyy...siap cek kt website lg nengok ape lg flava yg best!! www.bigappledonuts.com


okey, da tertunai da janji aku kt bdk2 opis...skrg ni, aku nk g shopping kt pasar plakss..hheeheh, memandangkan arini ari jumaat, aku nk beli barang basah skit utk wat masak2 nnt.(cam la rajin sgt masak!)..kalau da suke bshopping tu, kt pasar pun leh jadik!!hahahha...k la, nk wt keje dlu..skrg kul 3ptg da..lg 2jam leh la shopping kt pasar plak...hhehehehe...chowww...

What??

0 komen
hye all....

isnin ari2 dapat call dari my mom..mom gtaw yg wan sakit. "ape??" tekejut berok aku. Yela, sbelum2 ni sihat walafiat siap leh g pasar n uma membe die ngan jalan kaki..tetibe my mom gtaw wan da xleh nk jalan. jmpe doc, doc gtaw sbb "gout"..ishhh, xsangke la wan yang suke bejalan ni tetibe da xleh nk jalan. Wan aku ni rajin sgt pegi konvo kteorg adik bradik..aku konvo die ikut, kakak n abg konvo diploma n ijazah sume die ikut..rajin die ikut, siap tempah baju baru lg utk g konvo kteorg sume.

time raye aji ari2 family kteorg nk g jengok n lepak2 ngan Wan kt uma maklong..then my cousin gtaw, wan time raye aji da full time table die, die kua g uma nanny, uma wan mok, uma sedare mare la, ape la.. So, kteorg xdpt jmpe die time raye aji lepas sbb die sibok bejalan ngan mak long..tup2, skrg ni die da xleh jalan lg da..Sedih bile aku dgr brite ni..xpela wan, mgkin ade hikmah disebalik semua ni..k??kuatkan semangat,okeyy...Love You!!!




you're my best nanny in the world!!!

LOS N FOUND

0 komen
cam tajuk filem plakss..heheheh...untuk pengetahuan semua, aku da jmpe balik da jam yg 'hilang' tu.nk taw kt maner??jam ku rest kt uma lerr...rupe2nyer aku xpakai jam arini. balik2 trus nengok jam de atas meja.gumbiranya hati ku ini....adioooss....

my Watch!!!

0 komen
ANYBODY SEE MY WATCH??!!!

OMG, this is really2 makes me wanna CRY!kat maner erkk jam aku??!!
cube ingt balik!!!adoyaiii....pagi td xingat la arini pakai jam ke x...rasenye pakai la.


part 1 : bgun, siap2 g keje...g kafe beli breakfast..then dok kt tmpt wat keje..
part 2 : tghari, xlunch g tmpat azie tido kt situ..then bgun mkn roti..


part 3 : kul 2.30 ptg g toilet surau then solat kt surau ngan azie..letak compaq powder n hp under blazer..mimi solat blakang kteorg..
part 4 : selesai solat, lipat sejadah g cermin utk make up...

mimi : eh, korg jam sape yg tertinggal ni???

ezy n azie : mane??

azie : owhh, aku punye la..

ezy : mane jam aku erk?? (sambil menggelabah cari jam yg xde kt tangan)

azie : mane u letak??

ezy : mimi de jmpe lg jam x? (azie n mimi tgelak) saba je la..

azie : mgkin kt ofis kot, u kan sllu bukak jam.

part 5 : g cek kt toilet balik cari jam n naik balik ke opis..XDE JGK JAM!!!

mane erkk jam aku nih??satu2 nyer harapan aku adalah kt RUMAH!!!hope sgt my watch de kt uma..AMIN...xsaba nk balik petang ni nk cek kt uma de ke x..kalau xde,mmg meraung la aku!!!

JAM PEMBERIAN MAK 'BEVERLY HILLS, POLO' YANG TERUKIR NAME MAK AKU KAT BELAKANG JAM TU...SILA PULANGKAN SEMULA JAM AKU SAPE YG TJUMPE OR TER'CURI'!!!!

EVERYONE HAS THEIR FIRSTS: FIRST REAL BEST FRIEND ...

0 komen
EVERYONE HAS THEIR FIRSTS:

FIRST REAL BEST FRIEND : Liza n Nana (my Neighbourhood)

FIRST SCHOOL : Tadika FRIM

FIRST CELL PHONE : Motorola (xtaw la model ape,lupe..)

FIRST FUNERAL : adik ayah aku, coz sakit barah

FIRST PET : my Kiki & Lala (rabbit)

FIRST BIG TRIP : Big trip? Padang, Indonesia kot..sbb sume family ikot

FIRST FIGHT : time budak2 dulu ade la kot...hehehhe

FIRST LOVE : the REAL love is my B..

FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? : mase kecik2 dulu tp da lupe la...

FIRST JOB : Guardian Sg.Buloh (pas abis diploma dulu, 4 bln jer..)

FIRST FRIENDSTER FRIEND : Can't remember la..da lame sgt tu..


EVERYONE HAS THEIR LASTS :

LAST PERSON YOU HUGGED : My Teddy Bear last night..

LAST CAR RIDE : My Myvi - g keje td..

LAST TIME YOU CRIED? : 2 weeks ago..hehhehhe - gado kecil2 lan..heheh

LAST MOVIE YOU WATCHED : BOLT, with my sis n lil bro @ GSC One Utama..

LAST FOOD YOU ATE : lunch: nasi + ayam cili padi with JUA


LAST ITEM BOUGHT : Barang dapO

LAST SHIRT WORN : Scarlet


LAST PHONE CALL : My honey bunny. i Missed him

LAST TEXT MESSAGE : I sent : "ha..bgus la tu, B makan ati, ma mkn jantong.."


LAST THING YOU TOUCHED : Mouse PC (Sah2 la aku ngah pegang!)

LAST FUNERAL : bapa saudara

LAST TIME AT THE MALL : Last Monday, shopping barang dapo kt giant..

LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING : da lepas da..time nk pegi china dulu..Skrg ni xcited nk pegi Singapore plakss this coming chrismas.yihoooo...


LAST PERSON YOU SAW : my Bos sent his documents..

LAST THING YOU DRANK : Sirap bandOng...haus r arini...

LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY : Semalam sbb Mood aku sgt la bagus!!

=Baby Lin=

0 komen


kiut miut baby mohd faqehuddin...
ezy : nama baby ape suk??
lin : mohd faqehuddin...
ezy : ehh, mane part yg gune name mu?
lin : hehhehe, yg 'h' tu.
ezy : laa..'h' tu jer??yg lain ikut name bapak?xpatut2...
Ari Ahad ari2, aku n liza (neighbourhood..heheh) pegi la jengok my best fren yg da slamat bersalin baby boy ni..cute sgt, comel cam ibu die jgk..slamat kulit putih ikut ibu die, kalau ikut bapak die xtaw la nk kate ape..hahah(gelak jahat..)
Time datang ari2, gerak kul 5 ptg, sampai dlm kul 530 ptg..ibu baby ni pegi Carefour, wangsa maju time ni..??dalam pantang leh g shopping g???saba jelaa..so, sementara tgu ibu baby blik shopping, aku pn bgamba sakan la ngan baby ni..hehehe..elok2 bby tu tido dlm 'boyan' aku g angkat..hahahah..
Pic ibu baby ni xsempat nk amik sbb time kteorg nk balik baru la die sampai uma dr shopping td..

so shweett...muahh!!

BOLT

0 komen

Cite kartun yg BEST!!hahhaha..
my first impression was totally WRONG!!Best rupenyer cite ni..tp asal xramai tgk cite nih??(mungkin pagi sgt kot kteorg nengok)...hurrmm..Anjing (BOLT) with his fren..Cat (MITTEN) n Hamster yang klakar..

Cite pasal Bolt berlakon sbg HERO dgn Penny (Tuan dlm Lakonan tu)..dorg close sgt..Bolt kan anjing, so die xpaham yang penny diculik dalam lakonan tu. So, die pun mencari penny tu..dalam perjalanan tu la yg die jmpe kitten & hamster tu..
part yang paling menggelikan hati bile Kitten ajar Bolt camner nk wat muke sedih utk mintak makanan kt manusia..part tu lawak abis!!!hahahahah...
kalau nk taw cmne ending dier...korg tengok sndiri,k...

Nasi ayam lagi??

1 komen


ehhh... korang prasan x yg aku ade post entry pasal aku bengang xmakan nasi ayam???hahahaha...aku makan lg nasi ayam taw time g jenjalan semalam...kt OU tu la..kteorg makan kt THE CHICKEN RICE SHOP!!kire terubat la skit xmakan kt nsi ayam taman melawati pun, kt sini pun jadi la..sbb sedap nasi ayam dier!!kire terubat gak la rindu aku kt nasi ayam taman melawati tu...hurrmmm...sonoknyer!!


Sedapnyerr.....terliuq doww...


Curry Laksa adik xabis, aku kebas lagi...huhuuu

FULLY SPONSORED BY SIS...

KeBENGANGan

0 komen
Jumaat ari2 time nk balik Sg.buloh, lapar sgt tengahari tu..pas jemput B, aku pun menyatakan la hasrat nk makan nasi ayam kt taman melawati..de satu gerai nasi ayam yg sangat2 sedap okey!! Then, ntah ape MOOD B ntah time tu, die kate nk terus balik. Sebab nk klua dari area Gombak sebelum org keje balik n jalan JEM..Aku pun bengang je la, sbb org yg tengah lapa ni xdipenuhi permintaannye. Aku dok diam dlm kete sampai la kt Rawang.(anta B blik uma parents die dulu). Pastu sampai jer Bandar Rawang, B pun tnye.."nk makn kt maner??"..dalam ati aku ckp "baru skrg ko lapar??"..aku da xde mood la nk makan, sbb aku nk mkn nasi ayam!! Pastu, B cari la kedai yg jual nasi ayam sbb die mgkin ingt aku nk sgt mkn ns.ayam..tp aku xnk nsi ayam lain dari nsi ayam kt tman melawati tu!!! tp sian gak la b sbb berusaha utk aku cari kedai nasi ayam..bayangkan la dari Rawang cari sampai ke Kuala Kubu Baru!Gile ke aper?jauh sgt cari nasi ayam aku?aku da ckp xpayah, tp die nk carikan jgk!adoyaiii.....dlm ati aku ckp "AKU NK NASI AYAM TAMAN MELAWATI!!!"..akhirnye nmpk satu kedai nasi ayam tepi jalan kt Kubu Baru tu..xde org pn kat kedai tu, utk xmenghampakan B aku tu, mkn la sepinggan. B ni takat nk teman aku makan je ker?? Da la kedai tu xde org, aku n B da jd tumpuan tuan kedai da. Sbb aku la satu2nyer tetamu kedai dorg..hurrmm...XSEDAP nsi ayam dier!!aku yg kebuluran ni pun, makan xabis!cittt....wat penat badan jer jauh2 cari nsi ayam..Sesampai je kt umah parents B, mak die suh makan nasi..lauk ikan asam pedas n taugeh goreng!waaaaa....langkah kanan aku nih!!ape lg, aku pun makan la lg..konon2 temankan B mkn plak..tp aku ni lak over2 makan sampai tambah nasi!!hahahahahhaha...da kenyang..borak2, then pas ujan benti aku gerak balik umah parents aku plak....CHOW...

Heppy Weekend =)

0 komen
This wiken, balik sg.buloh ari jmaat..biase balik ari pagi sabtu. sampaikan ayah aku pun tekejut ble nengok aku da sampai uma dulu sebelum die balik keje. Nape pelik ker??(blik lmbat salah, balik awal pn salah ker??) sebenarnye, aku n kakak ade plan kteorang..heheheh...(gelak jahat!). Memandangkan kakak aku baru dapat gaji die utk 3bulan, wa...kteorg pn berpoya2 la..hehehhee..sbb die da janji nk bagi aku 'sepersalinan' utk aku..(tdung,baju,kasut,dalaman..hehehe) NEXT!!

so, malam tu, survey online tiket utk cinema..memandangkan adik aku nk ikut, die beriya2 nk nengok BOLT..aku nk tgk ANTOO FIGHTER @ LOS & FAUN. Tp adik aku gunekan kuase die memujok kakak aku utk nengok cite kartun tuh!!ngantok la aku nengok cite kartun tuh....(first impression la kan..)kul 930 am gerak g One Utama sbb cite BOLT start kul 1050 am.. Next entry nnt aku cite pasal cite BOLT k??Memandangkan sampai sane dlm kul 10 am cmtu, lame nk tunggu cite tu start kteorang pegi mane taw...KARAOKE!!hahahahaa...
First time ni try karaoke..huh
uuu

Pas nengok cite BOLT, kteorg pun kebuluran...sbb da kul 1 da time tu..Kteorg pun g la makan kt THE CHICKEN RICE SHOP..BUKAN SEKADAR NASI AYAM...hehehhe...nyummmyy....


pastu, g jenjalan nengok kasut, baju mcm2 la. Beli Donut kt BIG APPLE utk mak yang kebuluran kt umah..then, ternampak la plak GELATO FRUITY...ais krim yang sedap!! " Waffle One Scoop Oreo"..sedap2...tp aku xbg dorg makan ais krim dlm kete..lebih2 lg adik aku tu..abis nnt kete comot ngan ais krim nnt...kene abiskan sblm nak naik kete..
(sape xsyg kete beb!!)

Oreo = aku n adik
yg kuning = ayah
putih = mak
pink = abg
coklat = mak lg?

(xcukup rupenyer??)


budak2 tu pun tergoda ngan ais krim tuh..



Akhirnye...kami pun bgerak pulang ke rumah dlm kul 330 pm...lame gak kteorg dok kt OU tuh..sonok sbb ari sabtu abis dengan skelip mata jerr....xlah bosan sgt dok uma!!

HOW'S YOUR SATURDAY??

+WISH LIST+

0 komen
memandangkan cuti sekolah da bermula...maka ramai la yang akan berHoliday ngan family memasing,kan??so...skrg ni, aku agak pening skit pasal 'my vacation'...below adalah my wish list :-
  1. Bali, Indonesia
  2. Bandung, Indonesia
  3. Singapore (tpengaruh dgn cite 'jalan2 cari mkn - uniquely singapore..)

  4. Sabah/Sarawak = xpenah jejak lg area sane

  5. Bukit Merah Laketown resort..(nengok friendster member, cm syok je tmpat tu..)

Hopefully dpt la g holiday memane antara salah satu my Wish List..coz i really2 need a VACATION rite now!!so stressed!!

Mimpi mainan tido ker??

0 komen
mlm td ntah ape ntah aku telah mengalami mimpi yang agak menakutkan..

"ade mak cik cleaner area rumah telah rompak sume baju kurung aku n washing machine aku..aku ni selalu balik umah lambat n cleaner tu tolong kemaskan rumah aku. then satu ari ni, aku balik dari keje, tengok abis sume baju kurung aku hilang n washing machine pun turut hilang sekali. aku xtaw kenape bende tu je yang dorang curi..then, satu perjumpaan dibuat n mintak sape yang curi tu mengaku sbelum aku wat report polis..(hilang bju pn nk repot polis??hahhaha). akhirnye org yang mencuri tu telah memulangkan semula baju2 ku yg dicuri n of coz my washing machine..aku tnye pencuri tu, nape die curi baju aku?? die kate, die xmampu nk beli baju sbb tu die curi aku nyer baju..."THE END..(Alarm da bunyik!!).

mimpi ni telah wat aku xtenteram nk pegi keje arini..takut gak la incase ape2 jadi kt uma la kan..(mintak dijauhkan la kan..) aku da try search kt internet, tp maksud disebalik mimpi tu xde la plak smpi mimpi pasal bju kurung n washing machine nih..hahahahhaaa....

Sutera Maya

0 komen
juz nk share bout my fav. drama now...SUTERA MAYA..
kalau korang nk taw, aku sanggup dok ngadap dpn tv smate2 nk nengok cite ni.
klu leh, ape2 keje aku (bsuh bju, mandi,sidai baju) sume aku tangguh dulu semate2 nk nengok cite ni dulu..
kire dasyhat gak la cite ni smpi membuatkan aku terpaku sekejap ngan cite ni. xtaw la org lain suke ke x cite ni. Sbb skrg ni pn da agak berbelit2 jgk la cite ni.xpe, xkisah la korg suke ke x, yang penting aku nengok cite nih!!
cite ni pun xde la focus on cintan cintun jer..but, more about keakraban adik bradik..(family la kan..)
dalam banyak2 watak dalam cite ni, aku suke watak si Karina tu..bdk gedik's n cakap main lepas..tp cara die bwk watak tu, menjadi n kelakar..sonok tgk die belakon dlm cite ni..
so, ape lg, sesape yg bosan tu..g la nengok cite ni kt TV3, setiap isnin-khamis jam 6.30 petang..
klu korang tlepas nk nengok cite ni, leh la nengok lik kt www.tv3.com.my

= MooD on Monday =

0 komen
seperti yang dijanjikan sblm ni...ni la baju yang telah ku rembat dari kakak ku..kire baju pinjam dari kakak sendiri la kan. bukan pe, jeles r nengok baju die tempah da siap. dalam banyak2 yang aku tayang kt bawah nun, baju ni yg jadi pilihan aku n baju yg dpt permission kakak aku utk bg adik die ni 'Rasmi' kan dulu..hehehbaju aku yg de problem skit ari2. So, ati ku meronta2 utk pakai baju ni on MonDay (arini la tuh!!hheheh)..
sesampai je opis, terus snap pic ni..(sementara org blum dtg lg kan..)heehehe..


Good Mood on Monday..baju ni sedap dipakai la..bju cotton la katekan. kire jadi gadis kampong sekejap la kan. Tudung(pinjam kakak jgk!) pun xwat hal arini.(xsenget bengot). Senang jer nk pakai. So..mood utk arini sgt la bagus!!

nengok la tu, Lengan baju tu singkat skit la..(kakak aku pendek dr aku!)
nnt org kate baju time sekolah dulu plak sbb singkat.
Xkisah la org lalu lalang nk kate ape pun..asalkan aku HepY!!
Good MooD =)

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template