Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, November 29, 2008

Baju Cotton ku itu..

0 komen
hellow there!

hurrmmm...this entry, nk cite pasal baju cotton yang beli dari ChiNa ari2...wa, kakak ku punye baju da siap la, ni yg jeles nih!! 5 pasang sumenyer. tp kt gmbr de 4 pasang je, sbb 1 lg aku basuh sbb nk rembat bawak balik putrajaya.hahahaha...aku da try sume baju2 ni, n yang paling best skali tu la yang aku rembat...klu nk nengok yang mane aku rembat, tunggu next entry,k..hehehhehe...


bercerita pasal baju ni..aku nye baju ni xsiap2 lagi...ari2 aku g kedai jahit kt presint 9, die amik upah rm40=baju kurung, rm50=baju kurung pahang. mahal giler ahh!! aku lak de 3 baju nk kene jahit, klu anta kt situ, da rm120 terbang bgitu saje..xsanggup2..so, aku pun anta 1 je baju kt kedai jahit yg mahal tu..yg 2 baju lagi aku bg kt azie. kakak die leh jahitkan..murah beb! bju kurung=rm23 jer..tp jauh skit la, kt kelantan...nk xnk, aku anta la gak die wlpn jauh beribu batu baju aku bjalan..selain dari dpt tmpat yang murah skit, dapat gak la aku kaya kan kakak membe aku tu. setakat ni, da 7 baju yang aku anta termasuk bju cotton aku kat die...rezki kakak tu la agaknye....so, anda sume, tunggu lah kemunculan ketujuh-tujuh baju yang diterbangkan khas dari kelate tu selepas ari raye aji nnt yer..hehehe


p/s : ape yg aku merepek mlm2 nih???

++Go Shopping!!++

0 komen
minggu ni aku balik uma parents ku..hehheehe, tiap2 minggu balik sbnrnyer...tp mgu ni terase nk cerite lak pe yang aku buat dr pagi td. Jam 10 pg aku gerak balik sg.buloh, otw balik teringin nk makan nasi lemak mak cik dekat uma, tp smpi da kul 11 pg cmtu, da tutup da kedai ns lemak tuh!!kempunan la aku....huhuhuu...kelaparan ni, dari pagi xmakan...smpai2 jer aku terus g dapo, cari makanan...waaaa...alangkah tkejutnye aku yang mak da siap masak makanan tengahari??kire langkah kanan la aku arini...hhehehhe...then, lepak's kt uma, tgk tv..pastu kakak ku ajak g ronda2..heehehhee, bgus gak tu, aku pn da cm bosan je dok lepak uma...ape lagi, panjang la langkah aku, kakak, adik n mak memandangkan ayah aku outstation smpi esok!hehehhe....kteorg telah melabur di.....JUSCO PRIMA, kepong...




"posing" skit....


cari baju utk mak..



wa....diskaun 50% & 70% laa...


pilih jgn xpilih...



balik dari JUSCO ni, kteorg g makan tomyam kt Taman Ehsan...sory la gmbr xsempat nk snap..sbb kelaparan lak time tuh!!huhuhuuuuu....

Friday, November 28, 2008

Apabila....

0 komen
hehehhee..apabila opisku kosong....

waa..seronoknye apabila aku xterlibat dengan mesyuarat cawangan!!Semalam de meeting ngan Pengarah kul 3.30ptg. cam xcaye je aku xterlibat ngan meeting nih..hahaha...so, akulah yang berkuasa di opis mase tuh memandangkan bos aku pun kene join skali meeting tuh!

keje aku time bos n geng2 meeting adalah...main game, nengok tv3 online sbb xde sape yg leh aku kacau time tuh!hurrmmmm....cube nengok gmbar bawah ni...betape kosongnyer opis ku itu...







haa..kosong kan??orang yg lalu lalang pun xde...sunyi sepi jer opis ni. takut lak rase..hehhehehe...yela, time tu lak mendong nk ujan..gelap smacam jer..aku lak dok bilik sorang2...huhuhuuu....





ni la bilik aku yang agak tpencil dari orang ramai...huhuhuuu....yang bestnyer, wlupn aku xjoin meeting tsebut..hehehe, aku tetap leh makan tea break utk meeting!!goreng pisang n kopok lekor..yuhuuuuuuuuu....mmg beruntung diriku ini...heheheh...k chow!!







Wednesday, November 26, 2008

Apabila Kebosanan Melanda..

0 komen
hello there!2day my bos cuti taw..so, PA die pun kebosanan yg teramat sgt..org lain sume sibok wt keje, xkan la aku nk kacau kan?so, aku juz dok blik aku diam2 dan kire bpe jam lagi nk balik.hahahhahaa....so..tgh bosan ni, aku cite la skit pe yg de kt blik aku..utk pengetahuan sume, kt bilik aku ade pokok2 bos yang perlu dijage (siram tiap2 ari okey..).xsangke dlm pada org yg xreti menanam pokok2 ni, aku berjaya membuatkan satu pasu ni berbunga mekar..hahahahhaha buktinya seperti di bawah....

amacam??mekar kan bunga di taman larangan??tunggu musim luruh plak...nnt layu bunga tu, berbulan2 la nk tunggu die berbunga balik..

kat bawah ni plak koleksi memo clips..comel2 sume, tp sayang nk gune.so, hanya utk tayangan semata-mata.hahahahhaaa

haa..satu lg yang agak mengkagumkan..
apabila aku bosan, aku akan pandang masjid & tasik luar tingkap dr bilik aku ni...masjid putrajaya..pehhh, gua ckp lu..mmg layann....mane x nyer, kt tasik tu, leh la nengok CRUISE, leh nengok org naik sampan..so, agak2 cam nk layan BLUES tu, aku pun nengok la lua tingkap bilik aku..view mmg superbb!!korang pecaye x yang view bilik aku leh nampak KLCC & KL TOWER??haa...dasyhatkan??bile ujan kt KL, aku leh taw dulu la...sbb nampak kt sane gelap semacam je.bile cuace ok, nampak la bgunan yg tertinggi di Malaysia itu..syokkk uhhh~~~
nampak x nun jauh disana, ade KLCC n KL TOWER??sila bukak mate anda besau2..nun ujung kt bukit sane tu...but, arini agak jerebu skit yer..agak tidak jelas disitu..

mmg ramai jeles ngan view bilik aku ni..nk wat camne..da nasib badan aku dapat dulu bilik nih..hahahahhaah...org kate bile tension tu, nengok la masjid n tasik tu..sure ilang tension!

kesimpulannyer..."SAYA SANGAT SUKE VIEW BILIK SAYA.."..hahhahaha

Sedap Ke??

0 komen
Disuatu pagi ari sabtu yang hening, suasana yang mendong menyebabkan perutku ini meronta2 utk diisikan sesuatu..setelah bgun dari tido, pegi la jengok2 peti ais ape yg boleh dikorbankan utk perutku ini.OOoo..bru teringat, jumaat lepas da pegi pasar tani ngan azie n bli brg2 dapo.yes!!dapat ler masak resipi bru arini.(baru bg aku la kan, sbb baru try masak!)...


ntah ape angin agaknye sbtu ari2..tup2, ketung ketang, dapo bising dgn tumbukan cili, senduk berlaga, sudu jatuh n macam2 lg..hahahhahaa....resipi khas dr mak yg da lame bg resipi tp time tu bru de MOOD nk masak..heheheh...jeng jeng jeng....
waaa...ni la, udang masak cili padi ku..nyummy...tp santan tu cm pecah minyak jerk!!tetap sedap okeyy....

ni plak sotong goreng sambal..sedap siot!!

xsangke la, ngan harapan yg menggunung, n impian yg bertimbun..akhirnyer menjadi jgk la ape yg perutku ini inginkan....mmg marvellousss!!!sesape nk resipi sila hubungi saya,ok..hahahhahaha

Tuesday, November 25, 2008

Sweet Couple..

0 komen

mesti sume org da taw kan yang si bunga ni da kawin ngan si ashraf..bukannye ape, tetibe je ati aku meronta2 nk tengok ape saje yg berkaitan dengan wedding dorg. ntah la, xtaw la nape.nk kate minat kt ashraf idok ler..nk kate minat kt bunga pn idok jgak...tapi ade sesuatu yg begitu menarik perhatian kt dorg ber2 ni..mgkin sbb sikap 'romantik' dorg dlm bercinte tu kot..

bile nengok dlm nona ari ahd lepas, nampak sgt yg ashraf ni gile bayang kt bunga. Cara die layan bunga, menampakkan yg ashraf ni betul2 'in Love' kt bunga n ashraf sanggup menetap kat indon semate2 nk dok dekat ngan bini die.... yela, percintaan 2 negara. hurrmm, hope happy ke akhir hayat..jgn hangat2 tahi ayam jerk!hahahahhaa...

Thursday, November 20, 2008

++ I've Been Tagged ++

0 komen
7 Fakta tentang saya:

1. suke time tidor banyak bantal, tgn,kaki, bdn,kpale, sume nk bantal

2. xleh tido klu xpakai stokin

3. akan lakukan ape saje utk dpt ape yg diinginkan

4. amat sgt "BoRos", Okeyy...

5. Sgt suke & kasihan KuCing wlpn kucing tepi jalan

6. Berat dr 45kg dan skrg telah mencecah 60kg

7. Suke bwak kete laju n mencilok2, myebabkan sy byk "saman"..adoyaiiii....


7 Perkara menakutkan di dunia

1. Kehilangan org tersyg : family, SoulMate..

2. mautt....

3. Xcident, mintak dijauhkan...amin...

4. Rompakan, rogol, n smua jenayah yg smkin hari smkin terOk!

5. menganggur seumur hidup

6. Tsunamii...(prnah rase gempa bumi time tu,ok..)

7. merempat...huhuuu


7 Lagu buat masa skang

1. 6 sense+tanpa (gile layannn....)

2. D'masiv+Cinta Ini MembunuhKu

3. Britney+WoManiser

4. Siti Nurhaliza+WaniTa

5. Hujan+Dugaannya

6. Jason Mraz+i'm Yours

7. Rossa+Ayat-ayat Cinta

7 Perkara selalu sebut

1. "xpe la yang......."(hnya org ttentu je yg akn terase)hahaha

2. "nak nak..."

3. "Love u B.."

4. "ane tu??" (sllu sgt call org 'tu'..hehehhe)

5. "makan jom!"

6. "ape2 je lah"

7. "iyee iyee.."

7 perkara amat bernilai

1. My Family

2. Ma Booo...

3. My Own MyVi

4. My SelF

5. Pluang keje yg datang depan mate

6. Kesihatan yg xternilai

7. My Frenz yg sllu wat sy ketawa : azie, jua, shida bit, kak ina, lin bsuk..

7 Pertama kali dalam hidup

1. dpt keje tetap n gaji yg start ngan tangga gaji 9..alhamdulillah..

2. beli kete sendri

3. pegang duit sndri, n leh wat ape saje yg diiginkan!

4. dok jauh ngan family (jauh ke?)

5. find true LoVe

6. fly 2 china

7. first time bela rabbit ..KiKi N LaLa

dengan rela hati saya mengTAG:
Azie
Ja'a

Dan sesiape aje yang rasa nak buat tag ni ey.. sila la jgn malu jgn segan...

Wednesday, November 19, 2008

Bosannyer??

0 komen

alooohaa..hehehe, bosan lak arini..ape nk wat erkk?arini..msuk ofis kul 7.35pagi..bukak pc, kmas2 meja skit then ngadap pc..on ym, xde sape yg nk layan aku.si bit ni ntah mane die pegi ntah..lg bosan la xdpt ym ngan die.hurrmm...tetibe perut lapau..g la wat air nestum..nyummy..sedap gak.arini xbekfas..diet la konon!!cehhhh... =P
pastu, wat keje skit..jln2 kt lua bilik jp...cari mknn yg leh dirembat...hurrmmm..tu jerkk??bosannyer arini..bos pun, xbyk karenah arini.dok diam je die xkcau aku.hehehehee..bgus2...then, rase cam nk main game jer...main la game pikachu ni.cm best jerk. tp ssh la nk menang main game ni, makin tension lak jdnyer..
lunch, klua g beli mknn kt kafe ngan jua..dsbbkan azie puase, kteorg kene la merempat mkn kt tmpat lain.memandangkan port mkn2 tu dlm blik azie..xsampai ati lak nk mkn dlm blik org yg berpuase..hurrmmm....lepas lunch, lepak blik azie jp..kul 2, balik la bilik aku blik..hurrmm....
nengok jam...baru kul 3.15ptg..pk2 ape yg nk wat...hehhehehe...sib baik bwak majalah wanita edisi khas aidilfitri ari2 beli da lame, xsempat2 lg nk bace..belek2 la buku2...then bace paper THE STAR bos...

masih lg bosan jgk!!ape erk nk buat arini...marilah kte sesame tengok jam n kire bpe minit lg nk balik...hurrmmmmmm........BOSAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNN!!!!!!!!


++Gemok Ke??++

0 komen
ape la yg nk jd ngan aku nih??makin ari rase cm makin berat jer....ishhh.....


ni gmbr mse tahun lepas...utk pengetahuan sume, sua jeans tu da xleh pakai..bju pink tu pn klu pakai da cm kene balut nangke bdn nih!!fuhhhh....dasyhat la..


baju coklat ni plak bju favourite aku!yang sadisnyer..jgn harap la dapat pakai lg bju ni...mmg da sendat tahap cipan!!adoyaiiii....bile la agaknye dpt pakai lg bju ni ...haa..sua tu pun da xdpt pakai da...klu pakai, xleh nk zip!!citt......mmg sume baju n sua byk yg xleh nk pakai lg da...baju kebaya??huhh, jgn harap la leh pakai lg skrg ni, klu pakai cam cempedak kene balut jerk!hahahhaha...
mmg ramai sgt org yg prasan atas kegemokkan ku ini..dulu 45kg dan skrg tlh mningkat ke 60kg~~wa.......tu la, org tnye.."hepy sgt ke keje gomen nih??"..hepy la kot...yela, skrg kan da pegang duit sndri..ape yg nak, sume aku beli.dulu klu nk tu nk ni, sume kene mintak ayah duit..kadang2 xsampai ati nk mintak duit je..skrg ni, duit da de, ape lg, kasut, bju, sua, mknn ape2 je yg diinginkan akan pasti aku beli!!hahahaha..mgkin sbb heppy sbb tu aku gemok....
gmbar latest ni...

Wednesday, November 12, 2008

Congrat's...

0 komen
gud news when coming back from china...


my best fren da selamat bsalin baby boy...waa...xsempat tnye lg name baby tu.thanx kak ina coz susah2 je call aku bgtaw.bkn ape, kak ina bgtaw lin da call aku byk kali tp xdpt..yelor, aku kt china time tu...

dpt je brite tu terus call lin n tnye bout her new born baby boy. lin gtaw, baby boy die 3.3kg..berat gak tuh.lahir kul 4lebih ari ahad aritu..tp die xleh nk ckp lame2 sbb ngah bg bby susu...hurrmmm...selamat lg sorg membe aku bsalin...aku??kawin pn belum lg..org lain da beranak pinak da..cedihnyerr...huhuhuuu...xpe2, smpi jodoh nnt, aku tetap akan kawin..insyaallah...

my Family HoLiDay..

0 komen
hye guys...ni hou ma??ahahahhahaha...
seperti yg tlh dijanjikan, akan ku ceritakan trip ke Guangzhou yg lalu pd 7-10 nov ari2..
kami sekeluarge xcept my eldest bro xdpt join dsbbkan xdpt cuti.tiket die BURN cmtu je.
ish ishh, rugi duit bapak aku jerk!hehehe..

flight supposed to b jam 4.20pm, tp delay kul 530 pm..xpe2, kami tunggu dgn ati yg tenang & kelaparan..
acehhh..tp dlm ati, tuhan je la yg taw...

naik je flight, cari mknn dlu..kelaparan doww...


ok, sampai baiyun airport kul 9.30 mlm

disbbkan da mlm, xde agenda sbb da tlewat smpi kan..go to Hotel n SLEEP...

memandangkan diner mlm dlm flight je, so pagi2 da kebuluran sgt2..

tp apekan daya..non halal utk breakfast kt hotel ni, tpakse la

makan roti, buah2 n bende2 yg bkn dimasak..huhuhuu...


then, our personal tourist guide pn jemput kt hotel..hehehheayah pn bg la duit yg telah ditukarkan..aku pn tuka rm300 = 550 yuen

kaya sekejap la kan...hehhhee

kami pun pegi btolak ke Shenzen, china..bih kurang 3jam dari hotel..
berasap gak la dok lame2 dlm van nih..
tp sesampai je kt sane g taman die..syokk uhhh, tengahari bute pn de org g bejemur
kt taman erkk??tp tengahari sane xsepanas m'sia..sejok jer...
lapau ler...da la bekfast buah je!ehh, macam2 gak yg de kt m'sia
de kat sini..cthnyer: KFC, MCD, JUSCO, WATSON,7Eleven, ESSO, CareFour..
hurrmm....

ok, tibalah masenye utk lunch!!!mase yg ditunggu2...hehehhe

tp, hampanye, lauk2nyer sungguh tidak mnyelerakan...
rupa ada, tp rase hampehhh...ciss...tengokla
perubahan antara lauk sblm makan n slepas makan..
sebelum makan..

selepas makan..

xde perubahan kan??ayah n kak long, mmg da surrender awal2 da..

so, tinggal la aku, mak n adik yg kecah2 lauk2 tu...tp xabis2 jgk..
muke budak yg masih lg kelaparan...huhuu...

so, pastu g jenjalan..ternampak la buah2an yg sungguh menyelerakan..

ape lg, kteorg pn borong la...
bayangkan la oren tu, 1kg = 1.5yuen = rm 0.70..
mmg syok r beli buah kt sane murah2 jer...
pe lg, borong sakan la kteorg sume..

next day, g jenjalan lg..tp kami dibawa ke sebuah gedung kain ela cotton..waaa...

ape lg, rambang la mateku n kakak ku memilihnye..ni baru skit je yg sempat ditangkap gmbr..
yg lain sume da xhingat nk take pic da, sibok pilih2 kain cotton..hurrmm..nilai dier..
1 meter = 3.5 yuen = rm1.75/meter..borong2...jgn xborong...aku beli 6 jenis sume 4 meter..

pastu gi ler jenjalan cari key chain utk bdk2 opis...pegi beli raket tenis ayah, raket badminton adik, mcm2 lg tempat...tp sume name aku xhingat!!!hahahaha..mane la leh ingt sume name in chinese...
so, dlm mase 4hari ni, kami menanggung kelaparan ler..rindu kt nasi ayam sg.buloh, nsi lemak food court presint 9, magie goreng che puri, ayam dara gombak, gulai nenas ayam mak....huhuhuuu....


miss peggy, our personal tourist guide..
thanx ya..n sory coz peningkan kepale u..nak tu nak ni, nk g sane, nk g sini..
hehhehehe...
finally, mase yg ditunggu2...utk pulang ke m'sia...yihoooOoo...
flight kul 1020 am..semangat nk blik nih, kul 6pg da bgun da..hehehhe....
setibanya kami, iwan spupu ku jmput kt airport n kami menggelupur cari nasi!!hahahha
so, break kt r&r dengkil n makan sepuas2nya....hehehhheee...

nyummmyy......

Wednesday, November 5, 2008

Babye sume..

1 komen

hye sume...bz ke arini?? FYI, start 2morrow aku akan bcuti smpi la selase 11hb nov..

i'm fly 2 china...yuhooOooo..sonok ke??xtaw la..sonok la kot.

ape2 pun, tunggu la kepulanganku yer..akan ku upload gambar2 kenangan mase kt sane nnt..

semoga selamat perjalanan ke sane n balik jgk..tata....

Tuesday, November 4, 2008

Rindunyerr =(

0 komen
OMG...really2 miss him...


Bucuk kesyganku ini outstation kt penang seminggu. Ahad ari2 anta sampai Bkit Aman, rase cam susah sgt nk lepaskan die pegi. tp memandangkan atas urusan keje, tpakse jgak la...ari jumaat bru die balik Key Ell, but...Jumaat jgak la aku n family akan berlepas ke China 4 family Holiday~~

Jumaat 7hb nov smpi 10hb nov Isnin..bayangkan la bpe lame xdpt jmpe 'die' ..yela, org da biase jumpe ari2 kan..tetibe kene bpisah lame skit tu yg rase semacam!
balik dari china tu pun blum tentu lg dpt jmpe..sbb kemungkinan die akan bertolak ke Padang Besar plak lg seminggu..aiyooyoooo, mmg bln ni bulan BZ utk 'die'..


Bile ari2 jumpe asyik begado je keje..tp ble ssekali bjauhan bru la terase kerinduannyer..hurrmmm....xpela, semoga B selamat pegi n balik...nnt kte jumpe k?? jgn lupe 'jajan' taw..miss u.. =(

Monday, November 3, 2008

Raya 2008

2 komen
selamat hari raya semua...mungkin sudah terlambat utk mengucapkannyer.
tp nk ckp jgak!!!

raya tahun ni, sama seperti tahun2 sebelumnya...tetapi raya tahun ni dengan bangganya i drive my self ok...hahahhahaha..


4 da first time la bwk kete sendri balik kg.selalunyer bsempit2 je dlm kete ayah.nk bawak bantal bucuk pun de org bsing kate xmuat boNeT la ape la...so, ape lg..sumbat la kt bonet kete ku bantal bucuk, bantal peluk, selimut, berjenis2 kasut, baju btimbun2..xde sape nk marah dah.hahahahhaha...Untuk sekian kalinye my MyVi ni jalan jauh..selalunye paling jauh pun, takat kt area KL n Selangor je..


kami bertolak pulang raye di Johor sehari sebelum raya..sonoknyer sbb esoknye da xyh pose da..

smpi2 buke n pastu da nk raye.


time beraye uma org pun sempat g cilok bunge api tuan umah..hehehehhe

2hari raye baru la blik kg mak kt n9..sonok kt sini sbb de satu-satunye cousin pmpn yg


leh dijadikan best fren...hehehhhe...berbanding ngan kt johor yg kebykan cousin lelaki..hurrmm
camne plak ngan raye kawan2????


selamat hari raya daripada kami sekeluarga...



Baju Cotton ku itu..

0 komen
hellow there!

hurrmmm...this entry, nk cite pasal baju cotton yang beli dari ChiNa ari2...wa, kakak ku punye baju da siap la, ni yg jeles nih!! 5 pasang sumenyer. tp kt gmbr de 4 pasang je, sbb 1 lg aku basuh sbb nk rembat bawak balik putrajaya.hahahaha...aku da try sume baju2 ni, n yang paling best skali tu la yang aku rembat...klu nk nengok yang mane aku rembat, tunggu next entry,k..hehehhehe...


bercerita pasal baju ni..aku nye baju ni xsiap2 lagi...ari2 aku g kedai jahit kt presint 9, die amik upah rm40=baju kurung, rm50=baju kurung pahang. mahal giler ahh!! aku lak de 3 baju nk kene jahit, klu anta kt situ, da rm120 terbang bgitu saje..xsanggup2..so, aku pun anta 1 je baju kt kedai jahit yg mahal tu..yg 2 baju lagi aku bg kt azie. kakak die leh jahitkan..murah beb! bju kurung=rm23 jer..tp jauh skit la, kt kelantan...nk xnk, aku anta la gak die wlpn jauh beribu batu baju aku bjalan..selain dari dpt tmpat yang murah skit, dapat gak la aku kaya kan kakak membe aku tu. setakat ni, da 7 baju yang aku anta termasuk bju cotton aku kat die...rezki kakak tu la agaknye....so, anda sume, tunggu lah kemunculan ketujuh-tujuh baju yang diterbangkan khas dari kelate tu selepas ari raye aji nnt yer..hehehe


p/s : ape yg aku merepek mlm2 nih???

++Go Shopping!!++

0 komen
minggu ni aku balik uma parents ku..hehheehe, tiap2 minggu balik sbnrnyer...tp mgu ni terase nk cerite lak pe yang aku buat dr pagi td. Jam 10 pg aku gerak balik sg.buloh, otw balik teringin nk makan nasi lemak mak cik dekat uma, tp smpi da kul 11 pg cmtu, da tutup da kedai ns lemak tuh!!kempunan la aku....huhuhuu...kelaparan ni, dari pagi xmakan...smpai2 jer aku terus g dapo, cari makanan...waaaa...alangkah tkejutnye aku yang mak da siap masak makanan tengahari??kire langkah kanan la aku arini...hhehehhe...then, lepak's kt uma, tgk tv..pastu kakak ku ajak g ronda2..heehehhee, bgus gak tu, aku pn da cm bosan je dok lepak uma...ape lagi, panjang la langkah aku, kakak, adik n mak memandangkan ayah aku outstation smpi esok!hehehhe....kteorg telah melabur di.....JUSCO PRIMA, kepong...




"posing" skit....


cari baju utk mak..



wa....diskaun 50% & 70% laa...


pilih jgn xpilih...



balik dari JUSCO ni, kteorg g makan tomyam kt Taman Ehsan...sory la gmbr xsempat nk snap..sbb kelaparan lak time tuh!!huhuhuuuuu....

Apabila....

0 komen
hehehhee..apabila opisku kosong....

waa..seronoknye apabila aku xterlibat dengan mesyuarat cawangan!!Semalam de meeting ngan Pengarah kul 3.30ptg. cam xcaye je aku xterlibat ngan meeting nih..hahaha...so, akulah yang berkuasa di opis mase tuh memandangkan bos aku pun kene join skali meeting tuh!

keje aku time bos n geng2 meeting adalah...main game, nengok tv3 online sbb xde sape yg leh aku kacau time tuh!hurrmmmm....cube nengok gmbar bawah ni...betape kosongnyer opis ku itu...







haa..kosong kan??orang yg lalu lalang pun xde...sunyi sepi jer opis ni. takut lak rase..hehhehehe...yela, time tu lak mendong nk ujan..gelap smacam jer..aku lak dok bilik sorang2...huhuhuuu....





ni la bilik aku yang agak tpencil dari orang ramai...huhuhuuu....yang bestnyer, wlupn aku xjoin meeting tsebut..hehehe, aku tetap leh makan tea break utk meeting!!goreng pisang n kopok lekor..yuhuuuuuuuuu....mmg beruntung diriku ini...heheheh...k chow!!







Apabila Kebosanan Melanda..

0 komen
hello there!2day my bos cuti taw..so, PA die pun kebosanan yg teramat sgt..org lain sume sibok wt keje, xkan la aku nk kacau kan?so, aku juz dok blik aku diam2 dan kire bpe jam lagi nk balik.hahahhahaa....so..tgh bosan ni, aku cite la skit pe yg de kt blik aku..utk pengetahuan sume, kt bilik aku ade pokok2 bos yang perlu dijage (siram tiap2 ari okey..).xsangke dlm pada org yg xreti menanam pokok2 ni, aku berjaya membuatkan satu pasu ni berbunga mekar..hahahahhaha buktinya seperti di bawah....

amacam??mekar kan bunga di taman larangan??tunggu musim luruh plak...nnt layu bunga tu, berbulan2 la nk tunggu die berbunga balik..

kat bawah ni plak koleksi memo clips..comel2 sume, tp sayang nk gune.so, hanya utk tayangan semata-mata.hahahahhaaa

haa..satu lg yang agak mengkagumkan..
apabila aku bosan, aku akan pandang masjid & tasik luar tingkap dr bilik aku ni...masjid putrajaya..pehhh, gua ckp lu..mmg layann....mane x nyer, kt tasik tu, leh la nengok CRUISE, leh nengok org naik sampan..so, agak2 cam nk layan BLUES tu, aku pun nengok la lua tingkap bilik aku..view mmg superbb!!korang pecaye x yang view bilik aku leh nampak KLCC & KL TOWER??haa...dasyhatkan??bile ujan kt KL, aku leh taw dulu la...sbb nampak kt sane gelap semacam je.bile cuace ok, nampak la bgunan yg tertinggi di Malaysia itu..syokkk uhhh~~~
nampak x nun jauh disana, ade KLCC n KL TOWER??sila bukak mate anda besau2..nun ujung kt bukit sane tu...but, arini agak jerebu skit yer..agak tidak jelas disitu..

mmg ramai jeles ngan view bilik aku ni..nk wat camne..da nasib badan aku dapat dulu bilik nih..hahahahhaah...org kate bile tension tu, nengok la masjid n tasik tu..sure ilang tension!

kesimpulannyer..."SAYA SANGAT SUKE VIEW BILIK SAYA.."..hahhahaha

Sedap Ke??

0 komen
Disuatu pagi ari sabtu yang hening, suasana yang mendong menyebabkan perutku ini meronta2 utk diisikan sesuatu..setelah bgun dari tido, pegi la jengok2 peti ais ape yg boleh dikorbankan utk perutku ini.OOoo..bru teringat, jumaat lepas da pegi pasar tani ngan azie n bli brg2 dapo.yes!!dapat ler masak resipi bru arini.(baru bg aku la kan, sbb baru try masak!)...


ntah ape angin agaknye sbtu ari2..tup2, ketung ketang, dapo bising dgn tumbukan cili, senduk berlaga, sudu jatuh n macam2 lg..hahahhahaa....resipi khas dr mak yg da lame bg resipi tp time tu bru de MOOD nk masak..heheheh...jeng jeng jeng....
waaa...ni la, udang masak cili padi ku..nyummy...tp santan tu cm pecah minyak jerk!!tetap sedap okeyy....

ni plak sotong goreng sambal..sedap siot!!

xsangke la, ngan harapan yg menggunung, n impian yg bertimbun..akhirnyer menjadi jgk la ape yg perutku ini inginkan....mmg marvellousss!!!sesape nk resipi sila hubungi saya,ok..hahahhahaha

Sweet Couple..

0 komen

mesti sume org da taw kan yang si bunga ni da kawin ngan si ashraf..bukannye ape, tetibe je ati aku meronta2 nk tengok ape saje yg berkaitan dengan wedding dorg. ntah la, xtaw la nape.nk kate minat kt ashraf idok ler..nk kate minat kt bunga pn idok jgak...tapi ade sesuatu yg begitu menarik perhatian kt dorg ber2 ni..mgkin sbb sikap 'romantik' dorg dlm bercinte tu kot..

bile nengok dlm nona ari ahd lepas, nampak sgt yg ashraf ni gile bayang kt bunga. Cara die layan bunga, menampakkan yg ashraf ni betul2 'in Love' kt bunga n ashraf sanggup menetap kat indon semate2 nk dok dekat ngan bini die.... yela, percintaan 2 negara. hurrmm, hope happy ke akhir hayat..jgn hangat2 tahi ayam jerk!hahahahhaa...

++ I've Been Tagged ++

0 komen
7 Fakta tentang saya:

1. suke time tidor banyak bantal, tgn,kaki, bdn,kpale, sume nk bantal

2. xleh tido klu xpakai stokin

3. akan lakukan ape saje utk dpt ape yg diinginkan

4. amat sgt "BoRos", Okeyy...

5. Sgt suke & kasihan KuCing wlpn kucing tepi jalan

6. Berat dr 45kg dan skrg telah mencecah 60kg

7. Suke bwak kete laju n mencilok2, myebabkan sy byk "saman"..adoyaiiii....


7 Perkara menakutkan di dunia

1. Kehilangan org tersyg : family, SoulMate..

2. mautt....

3. Xcident, mintak dijauhkan...amin...

4. Rompakan, rogol, n smua jenayah yg smkin hari smkin terOk!

5. menganggur seumur hidup

6. Tsunamii...(prnah rase gempa bumi time tu,ok..)

7. merempat...huhuuu


7 Lagu buat masa skang

1. 6 sense+tanpa (gile layannn....)

2. D'masiv+Cinta Ini MembunuhKu

3. Britney+WoManiser

4. Siti Nurhaliza+WaniTa

5. Hujan+Dugaannya

6. Jason Mraz+i'm Yours

7. Rossa+Ayat-ayat Cinta

7 Perkara selalu sebut

1. "xpe la yang......."(hnya org ttentu je yg akn terase)hahaha

2. "nak nak..."

3. "Love u B.."

4. "ane tu??" (sllu sgt call org 'tu'..hehehhe)

5. "makan jom!"

6. "ape2 je lah"

7. "iyee iyee.."

7 perkara amat bernilai

1. My Family

2. Ma Booo...

3. My Own MyVi

4. My SelF

5. Pluang keje yg datang depan mate

6. Kesihatan yg xternilai

7. My Frenz yg sllu wat sy ketawa : azie, jua, shida bit, kak ina, lin bsuk..

7 Pertama kali dalam hidup

1. dpt keje tetap n gaji yg start ngan tangga gaji 9..alhamdulillah..

2. beli kete sendri

3. pegang duit sndri, n leh wat ape saje yg diiginkan!

4. dok jauh ngan family (jauh ke?)

5. find true LoVe

6. fly 2 china

7. first time bela rabbit ..KiKi N LaLa

dengan rela hati saya mengTAG:
Azie
Ja'a

Dan sesiape aje yang rasa nak buat tag ni ey.. sila la jgn malu jgn segan...

Bosannyer??

0 komen

alooohaa..hehehe, bosan lak arini..ape nk wat erkk?arini..msuk ofis kul 7.35pagi..bukak pc, kmas2 meja skit then ngadap pc..on ym, xde sape yg nk layan aku.si bit ni ntah mane die pegi ntah..lg bosan la xdpt ym ngan die.hurrmm...tetibe perut lapau..g la wat air nestum..nyummy..sedap gak.arini xbekfas..diet la konon!!cehhhh... =P
pastu, wat keje skit..jln2 kt lua bilik jp...cari mknn yg leh dirembat...hurrmmm..tu jerkk??bosannyer arini..bos pun, xbyk karenah arini.dok diam je die xkcau aku.hehehehee..bgus2...then, rase cam nk main game jer...main la game pikachu ni.cm best jerk. tp ssh la nk menang main game ni, makin tension lak jdnyer..
lunch, klua g beli mknn kt kafe ngan jua..dsbbkan azie puase, kteorg kene la merempat mkn kt tmpat lain.memandangkan port mkn2 tu dlm blik azie..xsampai ati lak nk mkn dlm blik org yg berpuase..hurrmmm....lepas lunch, lepak blik azie jp..kul 2, balik la bilik aku blik..hurrmm....
nengok jam...baru kul 3.15ptg..pk2 ape yg nk wat...hehhehehe...sib baik bwak majalah wanita edisi khas aidilfitri ari2 beli da lame, xsempat2 lg nk bace..belek2 la buku2...then bace paper THE STAR bos...

masih lg bosan jgk!!ape erk nk buat arini...marilah kte sesame tengok jam n kire bpe minit lg nk balik...hurrmmmmmm........BOSAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNN!!!!!!!!


++Gemok Ke??++

0 komen
ape la yg nk jd ngan aku nih??makin ari rase cm makin berat jer....ishhh.....


ni gmbr mse tahun lepas...utk pengetahuan sume, sua jeans tu da xleh pakai..bju pink tu pn klu pakai da cm kene balut nangke bdn nih!!fuhhhh....dasyhat la..


baju coklat ni plak bju favourite aku!yang sadisnyer..jgn harap la dapat pakai lg bju ni...mmg da sendat tahap cipan!!adoyaiiii....bile la agaknye dpt pakai lg bju ni ...haa..sua tu pun da xdpt pakai da...klu pakai, xleh nk zip!!citt......mmg sume baju n sua byk yg xleh nk pakai lg da...baju kebaya??huhh, jgn harap la leh pakai lg skrg ni, klu pakai cam cempedak kene balut jerk!hahahhaha...
mmg ramai sgt org yg prasan atas kegemokkan ku ini..dulu 45kg dan skrg tlh mningkat ke 60kg~~wa.......tu la, org tnye.."hepy sgt ke keje gomen nih??"..hepy la kot...yela, skrg kan da pegang duit sndri..ape yg nak, sume aku beli.dulu klu nk tu nk ni, sume kene mintak ayah duit..kadang2 xsampai ati nk mintak duit je..skrg ni, duit da de, ape lg, kasut, bju, sua, mknn ape2 je yg diinginkan akan pasti aku beli!!hahahaha..mgkin sbb heppy sbb tu aku gemok....
gmbar latest ni...

Congrat's...

0 komen
gud news when coming back from china...


my best fren da selamat bsalin baby boy...waa...xsempat tnye lg name baby tu.thanx kak ina coz susah2 je call aku bgtaw.bkn ape, kak ina bgtaw lin da call aku byk kali tp xdpt..yelor, aku kt china time tu...

dpt je brite tu terus call lin n tnye bout her new born baby boy. lin gtaw, baby boy die 3.3kg..berat gak tuh.lahir kul 4lebih ari ahad aritu..tp die xleh nk ckp lame2 sbb ngah bg bby susu...hurrmmm...selamat lg sorg membe aku bsalin...aku??kawin pn belum lg..org lain da beranak pinak da..cedihnyerr...huhuhuuu...xpe2, smpi jodoh nnt, aku tetap akan kawin..insyaallah...

my Family HoLiDay..

0 komen
hye guys...ni hou ma??ahahahhahaha...
seperti yg tlh dijanjikan, akan ku ceritakan trip ke Guangzhou yg lalu pd 7-10 nov ari2..
kami sekeluarge xcept my eldest bro xdpt join dsbbkan xdpt cuti.tiket die BURN cmtu je.
ish ishh, rugi duit bapak aku jerk!hehehe..

flight supposed to b jam 4.20pm, tp delay kul 530 pm..xpe2, kami tunggu dgn ati yg tenang & kelaparan..
acehhh..tp dlm ati, tuhan je la yg taw...

naik je flight, cari mknn dlu..kelaparan doww...


ok, sampai baiyun airport kul 9.30 mlm

disbbkan da mlm, xde agenda sbb da tlewat smpi kan..go to Hotel n SLEEP...

memandangkan diner mlm dlm flight je, so pagi2 da kebuluran sgt2..

tp apekan daya..non halal utk breakfast kt hotel ni, tpakse la

makan roti, buah2 n bende2 yg bkn dimasak..huhuhuu...


then, our personal tourist guide pn jemput kt hotel..hehehheayah pn bg la duit yg telah ditukarkan..aku pn tuka rm300 = 550 yuen

kaya sekejap la kan...hehhhee

kami pun pegi btolak ke Shenzen, china..bih kurang 3jam dari hotel..
berasap gak la dok lame2 dlm van nih..
tp sesampai je kt sane g taman die..syokk uhhh, tengahari bute pn de org g bejemur
kt taman erkk??tp tengahari sane xsepanas m'sia..sejok jer...
lapau ler...da la bekfast buah je!ehh, macam2 gak yg de kt m'sia
de kat sini..cthnyer: KFC, MCD, JUSCO, WATSON,7Eleven, ESSO, CareFour..
hurrmm....

ok, tibalah masenye utk lunch!!!mase yg ditunggu2...hehehhe

tp, hampanye, lauk2nyer sungguh tidak mnyelerakan...
rupa ada, tp rase hampehhh...ciss...tengokla
perubahan antara lauk sblm makan n slepas makan..
sebelum makan..

selepas makan..

xde perubahan kan??ayah n kak long, mmg da surrender awal2 da..

so, tinggal la aku, mak n adik yg kecah2 lauk2 tu...tp xabis2 jgk..
muke budak yg masih lg kelaparan...huhuu...

so, pastu g jenjalan..ternampak la buah2an yg sungguh menyelerakan..

ape lg, kteorg pn borong la...
bayangkan la oren tu, 1kg = 1.5yuen = rm 0.70..
mmg syok r beli buah kt sane murah2 jer...
pe lg, borong sakan la kteorg sume..

next day, g jenjalan lg..tp kami dibawa ke sebuah gedung kain ela cotton..waaa...

ape lg, rambang la mateku n kakak ku memilihnye..ni baru skit je yg sempat ditangkap gmbr..
yg lain sume da xhingat nk take pic da, sibok pilih2 kain cotton..hurrmm..nilai dier..
1 meter = 3.5 yuen = rm1.75/meter..borong2...jgn xborong...aku beli 6 jenis sume 4 meter..

pastu gi ler jenjalan cari key chain utk bdk2 opis...pegi beli raket tenis ayah, raket badminton adik, mcm2 lg tempat...tp sume name aku xhingat!!!hahahaha..mane la leh ingt sume name in chinese...
so, dlm mase 4hari ni, kami menanggung kelaparan ler..rindu kt nasi ayam sg.buloh, nsi lemak food court presint 9, magie goreng che puri, ayam dara gombak, gulai nenas ayam mak....huhuhuuu....


miss peggy, our personal tourist guide..
thanx ya..n sory coz peningkan kepale u..nak tu nak ni, nk g sane, nk g sini..
hehhehehe...
finally, mase yg ditunggu2...utk pulang ke m'sia...yihoooOoo...
flight kul 1020 am..semangat nk blik nih, kul 6pg da bgun da..hehehhe....
setibanya kami, iwan spupu ku jmput kt airport n kami menggelupur cari nasi!!hahahha
so, break kt r&r dengkil n makan sepuas2nya....hehehhheee...

nyummmyy......

Babye sume..

1 komen

hye sume...bz ke arini?? FYI, start 2morrow aku akan bcuti smpi la selase 11hb nov..

i'm fly 2 china...yuhooOooo..sonok ke??xtaw la..sonok la kot.

ape2 pun, tunggu la kepulanganku yer..akan ku upload gambar2 kenangan mase kt sane nnt..

semoga selamat perjalanan ke sane n balik jgk..tata....

Rindunyerr =(

0 komen
OMG...really2 miss him...


Bucuk kesyganku ini outstation kt penang seminggu. Ahad ari2 anta sampai Bkit Aman, rase cam susah sgt nk lepaskan die pegi. tp memandangkan atas urusan keje, tpakse jgak la...ari jumaat bru die balik Key Ell, but...Jumaat jgak la aku n family akan berlepas ke China 4 family Holiday~~

Jumaat 7hb nov smpi 10hb nov Isnin..bayangkan la bpe lame xdpt jmpe 'die' ..yela, org da biase jumpe ari2 kan..tetibe kene bpisah lame skit tu yg rase semacam!
balik dari china tu pun blum tentu lg dpt jmpe..sbb kemungkinan die akan bertolak ke Padang Besar plak lg seminggu..aiyooyoooo, mmg bln ni bulan BZ utk 'die'..


Bile ari2 jumpe asyik begado je keje..tp ble ssekali bjauhan bru la terase kerinduannyer..hurrmmm....xpela, semoga B selamat pegi n balik...nnt kte jumpe k?? jgn lupe 'jajan' taw..miss u.. =(

Raya 2008

2 komen
selamat hari raya semua...mungkin sudah terlambat utk mengucapkannyer.
tp nk ckp jgak!!!

raya tahun ni, sama seperti tahun2 sebelumnya...tetapi raya tahun ni dengan bangganya i drive my self ok...hahahhahaha..


4 da first time la bwk kete sendri balik kg.selalunyer bsempit2 je dlm kete ayah.nk bawak bantal bucuk pun de org bsing kate xmuat boNeT la ape la...so, ape lg..sumbat la kt bonet kete ku bantal bucuk, bantal peluk, selimut, berjenis2 kasut, baju btimbun2..xde sape nk marah dah.hahahahhaha...Untuk sekian kalinye my MyVi ni jalan jauh..selalunye paling jauh pun, takat kt area KL n Selangor je..


kami bertolak pulang raye di Johor sehari sebelum raya..sonoknyer sbb esoknye da xyh pose da..

smpi2 buke n pastu da nk raye.


time beraye uma org pun sempat g cilok bunge api tuan umah..hehehehhe

2hari raye baru la blik kg mak kt n9..sonok kt sini sbb de satu-satunye cousin pmpn yg


leh dijadikan best fren...hehehhhe...berbanding ngan kt johor yg kebykan cousin lelaki..hurrmm
camne plak ngan raye kawan2????


selamat hari raya daripada kami sekeluarga...



 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template