Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 11, 2016

Jiran Tetangga di Ofis

0 komen
kita ni orang bekerjaya ni memang banyak masa diluangkan lebih di ofis berbanding di rumah kan. persekitaran dan kawan-kawan yang best akan membangkitkan lg semangat utk pergi kerja tiap-tiap bangun pagi.

esok, 12 Ogos 2016 genap lah aku keje selama 9 Tahun. tahun depan dah 10 tahun! kejap sangat belalu. rasa macam baru je lagi. pernah mintak tukar sekali je dulu2, tapi permohonan tak berjaya pon. saje je dulu mengada nak tukar, tapi aku rasa aku tak boleh move on lagi. aku happy kat sini. walaupun agak bosan do the same thing hari-hari. tapi aku dah berada dalam comfort zone. kenapa nak pergi terjah ke critical zone? (mak aku cakap). tapi bila fikir balik sampai bila nak berada di comfort zone je, lama kelamaan pasti critical zone tu akan tiba jugak.

wawa, kak jeja, me

Kak Jeja dulu jaga tempat wawa, now die dah tukar ke MOT pulak. wawa pulak ganti situ. memang die suka cabar diri die tukar sana sini rasa tempat baru macamana. aku macam tak berani lagi nak keluar dari kepompong. aku tak ramai kawan selain kawan ofis, kalau aku pergi tukar tempat baru nak kena mula berkawan baru. ofis baru. bos baru. keje baru. kawan baru. sume baru nak kena start balik. aku tak ready lagi! byk negative thingking yg berlegar-legar dalam kepala aku ni. "kang org taknak kawan dgn aku mcmana?". "dapat bos garang macam singa nnt mcmana?". teruk sgt dah kau ni..hahahhaha
 


kak jeja. moga happy ditempat baru kak. adik disini masih menunggu bulan jatuh ke riba. tak berani nak cabar diri sendiri lagi. walaupun aku tak tukar kemana-mana, tapi aku tak rasa lama sgt sebab bos dah banyak bertukar-tukar. dalam 9tahun ni, dah 7jenis bos aku dapat. hahhaah.."jenis" eh. tak de la rasa bosan sangat dgn satu bos kan...

Aku masih perlukan comfort zone ni utk teruskan sisa sisa keje hingga ke pencen umur 60tahun nanti. hahahah!


Raya @ ofis - 2016

0 komen

Raya Ofis selalu kami akan sedondon. bila Cawangan buat Jamuan Raya, semua wajib pakai bju yang dah dibeli sama-sama (online). tapi macam-macam ragam bab baju ni, ada yg tailor tak siap jahit lah, tailor jahit kecik la, terbesar lah, baju gosok 'terbakar' la. hahahahhaha...tapi tetap usaha utk pakai jugak! (terharu)

JOM TENGOK RIANG RIA DIHARI RAYA CAWANGAN KAMI
 2 OGOS 2016 (SELASA)




rasanya banyak bergambar dekat sini dari bergambar dekat makanan & tetamu. biasalah dah jadi tuan rumah ni, byk melayan tetamu dari makan untuk diri sendiri. habes tetamu balik semua kena sawan kamera! posing sana sini...hahhaha..



bergambar dengan bos, joyah betol aku dlm gambar kt atas ni..
 


ok ok. meh tengok gambar aku buat 'kerja' sikit...



Alhamdulillah majlis berjalan lancar, makan minum semua cukup.  Penat die sama macam buat open house kt umah. (mcm penah buat open house je). tapi happy lah, semua bg kerjasama kan, rasa meriah je suasana. Tahun depan tema bju apa pulak ye? nantikan lah tahun depan....

bye!

Thursday, July 14, 2016

RAYA 2016 - (RAYA KETIGA)

1 komen
RAYA KETIGA kami..

santai-santai je raya ketiga, lepas makan tengahari kami bersiap nak beraya then terus balik putrajaya dah.  anak dengan laki dah malas nk bergambar dah. lgpon dorg dah pakai baju biasa je. tak nak sudah! bia mama je yg posing sakan...yg jadi mangsa, mak sedara aku. sebab die ada iphone! aku suh die yang layan aku berposing. hahahaha...


mula-mula sopan la...lepas tu hilang kewarasan dah



 pengsan tengok kegemokan diri sendiri!



 uwan debon kesayangan den!

Terima kasih sebab sediakan lauk kegemaran tiap kali balik raya. Keli berlado memang uwan tunggu den balik baru die suh katering masakkan. Telo itik masak cili api utk laki den. air long chan siap bagi tapau bawak balik berbotol-botol..memang tiap kali balik uwan akan sediakan makanan kegemaran setiap cucu-cucu yang balik. sediakan tilam utk setiap cucu yg balik siap bantal kekabu berbantal-bantal disiapkan. siap suruh pergi tido kt hotel kalau panas nak aircond. uwan paling sempoi dan sporting. terima kasih uwan! terharu.....


Moga uwan diberi kesihatan yang berpanjangan dan sentiasa dilindungi Allah s.w.t.


kakak marissa still fefeling princess lagi.
time ni dorang dah tak de baju raya dah. bungkus abes dah.
yang sakannya mak die je yg over!


Raya ketiga dah balik putrajaya, ko mampu??meratapi je la dok umah lepas tu. nak beraya kt kl sape je yang ade kan? qada' kan tido je la keje nya pun...settle dah hari raya kami yang sempoi ni...semoga berjumpa lagi di hari raya tahun 2017 pula....


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2016
MAAF ZAHIR DAN BATIN 
=)


RAYA 2016 - (RAYA KEDUA)

0 komen
Raya kedua turn aku pulak...

Awal pagi bangun siapkan anak. tau-tau lah jalan kt bukit putus nak ke kuala pilah tu confirm jem kalau lambat. kul 830pagi dah gerak dari Sepang, kul 10pagi dah sampai. nasib awal, tak jem langsung. tapi mak aku yang dari johor keluar lambat, lalu situ dah jem meratapi la sampai jam 3petang lebih. 

belanja gambar raya kt Juasseh, Kuala Pilah, Negeri Sembilan


 PINK


Juasseh ni Kampong mak aku, kteorang anak beranak dah sampai sini. ayah dengan mak aku balik johor raya pertama tu. Kampong Ayah aku, tapi makayah aku pulak yang lambat smpai kt sini. anakberanak sume dah sampai, makayah aku masih ontheway lagi dari johor. kui2. orang sume pelik, anak dah smpai mak ayah belom sampai. tak sepakat betol. hahaha.. yela, aku tak balik johor, sebab raya pertama kt rumah makmertua. abg dgn kakak aku malam raya pertama die dah cabut datang juasseh dah. sebab ape kami excited balik juasseh???

makan..makan weh!

 masak lomak cili api..


masakan terpaling sedap sekali dalam byk2 negeri ni adalah masakan NOGORI. pergh! memang memenuhi selera betol lah. uwan aku pulak jenis yang order masakan lauk tengahari utk tetamu yang datang. siap pasang khemah bagai lah. kt sini memang tak sempat perot kosong, ade je makanan yg masuk perot. sanggup aku dari sepang-juasseh tu tak singgah makan mana-mana sebab dah tau uwan dah asingkan utk kami siap-siap (terharu gile). sarapan baru lepas makan, keluar makanan tengahari. aku pun mencedok lagi makan. 3hari dok sini memang naik 30kg kot! fuh..

lepas tersandar kekenyangan, tiba-tiba telefon en.suami berbunyik! makpakmertua nak datang beraya umah uwan jugak. meloncat lah aku bangun balik. aiyooo, rindu kt menantu lettewwww....padahal pagi tu baru jumpa kot. heheheh




uwan kalau ade tetamu macam ni, memang dialu-alukan la. siap ke kereta la menjemput. rezeki makpak mertua aku la dapat makan tengahari sekali. sebab dorang pun sangkut jem jugak, sebab tu smpai lambat. risau je aku kot lauk habes ke kan...nasib ade rezeki lagi lauk masak lomak cili api tu.

makmertua aku balik je, mak aku pun sampai.......ok aku dah tersandar kepenatan + kekenyangan....

sambung Raya Ketiga!

RAYA 2016 - (RAYA PERTAMA)

0 komen
Salam semua, selamat hari raya 2016!


RAYA PERTAMA: Istana Negara-Sepang

Tahun ni turn raya sebelah suami. biasalah kalau first day raya confirm pakmertua kena kerja. tak kt istana, kt seri perdana rumah PM.  kami pun anak beranak pun kena la ikut atok die bekerja. join sekali majlis rumah terbuka tu. dan kali ni first time aku beraya kt ISTANA NEGARA. kerlas chuols!

aku sehari sebelum raya mereput lagi kt ofis. sebab tak tau cuti nak kemana! suami pun tak cuti jgk, sebab turn ofis die kena stanby tahun ni. bagus lah stanby time turn belah die. kalau belah aku, memang aku singsing lengan la nk bertumbuk. hahahaaa


miqael.atok.opah

tahun ni jugak ade rezeki lebih, aku sponsor jubah dengan tudung utk makmertua dgn biras aku. tak de la mahal sgt, tapi nak sedondon punya pasal kan. tapi pilihan color ikut selera aku lah. hahahah! kejam je bunyiknya..

tahun ni, en.suami sibok nak pakai jubah hitam die ni. aku dah meroyan dah, sebab dah beli jubah semua kaler purple kan. sekali die tak nak pakai purple. ko ghase?? lantak situ lah...asalkan bahagia. malas nak cari gado raya raya ni.

 family potrait
tak de satu pun gambar yg proper! sume anak hijack gambar..

Along's Family + AtokOpah

 Angah's Family + AtokOpah

Acu's Family..belum diwujudkan lagi! kiki


makmertua ada 3orang anak lelaki. aku rasa kalau aku tak balik raya sama dgn makmertua aku memang sunyi la kot! sebab yg ramai pun family aku je yg ciak miak memeriahkan rumah. hahahaha...sebab anak ke2 makmertua aku baru je melahirkan seorang anak. acu belom kawen pulak. tengok la tahun depan, confirm makmertua call banyak kali bila nak balik belah die pulak...huhuhuuuu...

tetibe aku rasa macam nak beranak ramai. sebab aku tak nak beraya berdua je dgn suami masa tua nanti. bila anak ramai, baru lah meriah.tak sunyi macam makmertua aku nnt. tapi mampukah aku?? yang dua ni pun time makan time tido sume berterabur semua. huhuu.. 


 anak buah maklong yang pertama
Ayra DEBOK! 3bulan tapi tangan ketui2 macam michelin..
geram!


Atok abes keje dalam kul 3petang macam tu, terus ke Sepang. Sepang rumah makmertua aku punya mak. baru lah kami nak start beraya petang tu......tapi esoknya turn i okeh!! raya laju-laju kt sepang...esok pagi-pagi nak cabut balik pilah pulak. hehehhee

Jiran Tetangga di Ofis

0 komen
kita ni orang bekerjaya ni memang banyak masa diluangkan lebih di ofis berbanding di rumah kan. persekitaran dan kawan-kawan yang best akan membangkitkan lg semangat utk pergi kerja tiap-tiap bangun pagi.

esok, 12 Ogos 2016 genap lah aku keje selama 9 Tahun. tahun depan dah 10 tahun! kejap sangat belalu. rasa macam baru je lagi. pernah mintak tukar sekali je dulu2, tapi permohonan tak berjaya pon. saje je dulu mengada nak tukar, tapi aku rasa aku tak boleh move on lagi. aku happy kat sini. walaupun agak bosan do the same thing hari-hari. tapi aku dah berada dalam comfort zone. kenapa nak pergi terjah ke critical zone? (mak aku cakap). tapi bila fikir balik sampai bila nak berada di comfort zone je, lama kelamaan pasti critical zone tu akan tiba jugak.

wawa, kak jeja, me

Kak Jeja dulu jaga tempat wawa, now die dah tukar ke MOT pulak. wawa pulak ganti situ. memang die suka cabar diri die tukar sana sini rasa tempat baru macamana. aku macam tak berani lagi nak keluar dari kepompong. aku tak ramai kawan selain kawan ofis, kalau aku pergi tukar tempat baru nak kena mula berkawan baru. ofis baru. bos baru. keje baru. kawan baru. sume baru nak kena start balik. aku tak ready lagi! byk negative thingking yg berlegar-legar dalam kepala aku ni. "kang org taknak kawan dgn aku mcmana?". "dapat bos garang macam singa nnt mcmana?". teruk sgt dah kau ni..hahahhaha
 


kak jeja. moga happy ditempat baru kak. adik disini masih menunggu bulan jatuh ke riba. tak berani nak cabar diri sendiri lagi. walaupun aku tak tukar kemana-mana, tapi aku tak rasa lama sgt sebab bos dah banyak bertukar-tukar. dalam 9tahun ni, dah 7jenis bos aku dapat. hahhaah.."jenis" eh. tak de la rasa bosan sangat dgn satu bos kan...

Aku masih perlukan comfort zone ni utk teruskan sisa sisa keje hingga ke pencen umur 60tahun nanti. hahahah!


Raya @ ofis - 2016

0 komen

Raya Ofis selalu kami akan sedondon. bila Cawangan buat Jamuan Raya, semua wajib pakai bju yang dah dibeli sama-sama (online). tapi macam-macam ragam bab baju ni, ada yg tailor tak siap jahit lah, tailor jahit kecik la, terbesar lah, baju gosok 'terbakar' la. hahahahhaha...tapi tetap usaha utk pakai jugak! (terharu)

JOM TENGOK RIANG RIA DIHARI RAYA CAWANGAN KAMI
 2 OGOS 2016 (SELASA)




rasanya banyak bergambar dekat sini dari bergambar dekat makanan & tetamu. biasalah dah jadi tuan rumah ni, byk melayan tetamu dari makan untuk diri sendiri. habes tetamu balik semua kena sawan kamera! posing sana sini...hahhaha..



bergambar dengan bos, joyah betol aku dlm gambar kt atas ni..
 


ok ok. meh tengok gambar aku buat 'kerja' sikit...



Alhamdulillah majlis berjalan lancar, makan minum semua cukup.  Penat die sama macam buat open house kt umah. (mcm penah buat open house je). tapi happy lah, semua bg kerjasama kan, rasa meriah je suasana. Tahun depan tema bju apa pulak ye? nantikan lah tahun depan....

bye!

RAYA 2016 - (RAYA KETIGA)

1 komen
RAYA KETIGA kami..

santai-santai je raya ketiga, lepas makan tengahari kami bersiap nak beraya then terus balik putrajaya dah.  anak dengan laki dah malas nk bergambar dah. lgpon dorg dah pakai baju biasa je. tak nak sudah! bia mama je yg posing sakan...yg jadi mangsa, mak sedara aku. sebab die ada iphone! aku suh die yang layan aku berposing. hahahaha...


mula-mula sopan la...lepas tu hilang kewarasan dah



 pengsan tengok kegemokan diri sendiri!



 uwan debon kesayangan den!

Terima kasih sebab sediakan lauk kegemaran tiap kali balik raya. Keli berlado memang uwan tunggu den balik baru die suh katering masakkan. Telo itik masak cili api utk laki den. air long chan siap bagi tapau bawak balik berbotol-botol..memang tiap kali balik uwan akan sediakan makanan kegemaran setiap cucu-cucu yang balik. sediakan tilam utk setiap cucu yg balik siap bantal kekabu berbantal-bantal disiapkan. siap suruh pergi tido kt hotel kalau panas nak aircond. uwan paling sempoi dan sporting. terima kasih uwan! terharu.....


Moga uwan diberi kesihatan yang berpanjangan dan sentiasa dilindungi Allah s.w.t.


kakak marissa still fefeling princess lagi.
time ni dorang dah tak de baju raya dah. bungkus abes dah.
yang sakannya mak die je yg over!


Raya ketiga dah balik putrajaya, ko mampu??meratapi je la dok umah lepas tu. nak beraya kt kl sape je yang ade kan? qada' kan tido je la keje nya pun...settle dah hari raya kami yang sempoi ni...semoga berjumpa lagi di hari raya tahun 2017 pula....


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2016
MAAF ZAHIR DAN BATIN 
=)


RAYA 2016 - (RAYA KEDUA)

0 komen
Raya kedua turn aku pulak...

Awal pagi bangun siapkan anak. tau-tau lah jalan kt bukit putus nak ke kuala pilah tu confirm jem kalau lambat. kul 830pagi dah gerak dari Sepang, kul 10pagi dah sampai. nasib awal, tak jem langsung. tapi mak aku yang dari johor keluar lambat, lalu situ dah jem meratapi la sampai jam 3petang lebih. 

belanja gambar raya kt Juasseh, Kuala Pilah, Negeri Sembilan


 PINK


Juasseh ni Kampong mak aku, kteorang anak beranak dah sampai sini. ayah dengan mak aku balik johor raya pertama tu. Kampong Ayah aku, tapi makayah aku pulak yang lambat smpai kt sini. anakberanak sume dah sampai, makayah aku masih ontheway lagi dari johor. kui2. orang sume pelik, anak dah smpai mak ayah belom sampai. tak sepakat betol. hahaha.. yela, aku tak balik johor, sebab raya pertama kt rumah makmertua. abg dgn kakak aku malam raya pertama die dah cabut datang juasseh dah. sebab ape kami excited balik juasseh???

makan..makan weh!

 masak lomak cili api..


masakan terpaling sedap sekali dalam byk2 negeri ni adalah masakan NOGORI. pergh! memang memenuhi selera betol lah. uwan aku pulak jenis yang order masakan lauk tengahari utk tetamu yang datang. siap pasang khemah bagai lah. kt sini memang tak sempat perot kosong, ade je makanan yg masuk perot. sanggup aku dari sepang-juasseh tu tak singgah makan mana-mana sebab dah tau uwan dah asingkan utk kami siap-siap (terharu gile). sarapan baru lepas makan, keluar makanan tengahari. aku pun mencedok lagi makan. 3hari dok sini memang naik 30kg kot! fuh..

lepas tersandar kekenyangan, tiba-tiba telefon en.suami berbunyik! makpakmertua nak datang beraya umah uwan jugak. meloncat lah aku bangun balik. aiyooo, rindu kt menantu lettewwww....padahal pagi tu baru jumpa kot. heheheh




uwan kalau ade tetamu macam ni, memang dialu-alukan la. siap ke kereta la menjemput. rezeki makpak mertua aku la dapat makan tengahari sekali. sebab dorang pun sangkut jem jugak, sebab tu smpai lambat. risau je aku kot lauk habes ke kan...nasib ade rezeki lagi lauk masak lomak cili api tu.

makmertua aku balik je, mak aku pun sampai.......ok aku dah tersandar kepenatan + kekenyangan....

sambung Raya Ketiga!

RAYA 2016 - (RAYA PERTAMA)

0 komen
Salam semua, selamat hari raya 2016!


RAYA PERTAMA: Istana Negara-Sepang

Tahun ni turn raya sebelah suami. biasalah kalau first day raya confirm pakmertua kena kerja. tak kt istana, kt seri perdana rumah PM.  kami pun anak beranak pun kena la ikut atok die bekerja. join sekali majlis rumah terbuka tu. dan kali ni first time aku beraya kt ISTANA NEGARA. kerlas chuols!

aku sehari sebelum raya mereput lagi kt ofis. sebab tak tau cuti nak kemana! suami pun tak cuti jgk, sebab turn ofis die kena stanby tahun ni. bagus lah stanby time turn belah die. kalau belah aku, memang aku singsing lengan la nk bertumbuk. hahahaaa


miqael.atok.opah

tahun ni jugak ade rezeki lebih, aku sponsor jubah dengan tudung utk makmertua dgn biras aku. tak de la mahal sgt, tapi nak sedondon punya pasal kan. tapi pilihan color ikut selera aku lah. hahahah! kejam je bunyiknya..

tahun ni, en.suami sibok nak pakai jubah hitam die ni. aku dah meroyan dah, sebab dah beli jubah semua kaler purple kan. sekali die tak nak pakai purple. ko ghase?? lantak situ lah...asalkan bahagia. malas nak cari gado raya raya ni.

 family potrait
tak de satu pun gambar yg proper! sume anak hijack gambar..

Along's Family + AtokOpah

 Angah's Family + AtokOpah

Acu's Family..belum diwujudkan lagi! kiki


makmertua ada 3orang anak lelaki. aku rasa kalau aku tak balik raya sama dgn makmertua aku memang sunyi la kot! sebab yg ramai pun family aku je yg ciak miak memeriahkan rumah. hahahaha...sebab anak ke2 makmertua aku baru je melahirkan seorang anak. acu belom kawen pulak. tengok la tahun depan, confirm makmertua call banyak kali bila nak balik belah die pulak...huhuhuuuu...

tetibe aku rasa macam nak beranak ramai. sebab aku tak nak beraya berdua je dgn suami masa tua nanti. bila anak ramai, baru lah meriah.tak sunyi macam makmertua aku nnt. tapi mampukah aku?? yang dua ni pun time makan time tido sume berterabur semua. huhuu.. 


 anak buah maklong yang pertama
Ayra DEBOK! 3bulan tapi tangan ketui2 macam michelin..
geram!


Atok abes keje dalam kul 3petang macam tu, terus ke Sepang. Sepang rumah makmertua aku punya mak. baru lah kami nak start beraya petang tu......tapi esoknya turn i okeh!! raya laju-laju kt sepang...esok pagi-pagi nak cabut balik pilah pulak. hehehhee

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template